MUŽA OVERILA U GLAVU NAKON ŠTO JOJ JE PREPISAO STAN, ROĐENOG BRATA ZAPALILA: Ko je Dušanka Petrović, najbrutalnija žena kriminalac u Srbiji

Autor:

Hronika

04.10.2023

23:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Petrovićeva je započela svoju kriminalnu karijeru nakon što je diplomirala na Pravnom fakultetu.

MUŽA OVERILA U GLAVU NAKON ŠTO JOJ JE PREPISAO STAN, ROĐENOG BRATA ZAPALILA: Ko je Dušanka Petrović, najbrutalnija žena kriminalac u Srbiji

Foto: Printscreen/YouTube

Dušanka Petrović, poznata kao Gospođa Kameleon, često se pominje kao najbrutalnija žena kriminalac u Srbiji. Ona je poznata po nizu zlodela uključujući ubistva i prevare, a njeni najčešći ciljevi bili su lakoverni muškarci.

Petrovićeva je započela svoju kriminalnu karijeru nakon što je diplomirala na Pravnom fakultetu. Radila je u Privrednom sudu u Beogradu gde je počinila niz krađa, često uzimajući ključeve iz torbi kolega kako bi pravila duplikate i provodila pljačke u njihovim stanovima.

Nakon niza prevara i krađa, uključujući i falsifikovanje kartica, bila je uhapšena i osuđena. Međutim, iako je smatrana natprosečno inteligentnom, često je pravila banalne greške koje su je izdavale.

Nakon izlaska iz zatvora, udala se za penzionisanog vojnog pilota Selimira Tripkovića. Nakon što je supruga nagovorila da prepiše svoj stan na njenu ćerku, ona je ubila Tripkovića. Nakon ubistva je pokušala prikriti tragove tvrdeći da su ih napali razbojnici.

- Pošto je njen suprug redovno džogirao pored Save, ona ga je jednog dana pratila i kada je stigao do kraja keja, pucala mu je u potiljak iz pištolja. Zatim je razbacala njegove stvari po travnjaku kako bi zavarala policiju i počela da viče: "Upomoć, napali su nas razbojnici, ubiše mi muža!". Neuverljivost njene priče bila je očigledna. Policija ju je ubrzo uhapsila, a Dušanka se tokom suđenja uporno branila istovetnim tvrdnjama. Kada je već osuđena, sudu su javila njena ćerka Jelena tvrdeći da je ona ubila očuha jer je navodno pokušao da je siluje. Pokušaj da zaštiti majku i preuzme ubistvo na sebe nikako nije mogao da se tretira kao osnovan - ispričao je jedan od istražitelja. Dušanka je osuđena u Okružnom sudu na novih 14 godina robijanja, navodi Ekspres.

Zatim je, dok je služila kaznu u ženskom zatvoru u Požarevcu, upoznala Ljubicu Kolovrat, s kojom je kasnije zajedno izvršila bekstvo iz zatvora.

Nakon bekstva, zajedno s drugim ženama, osnovala je kriminalnu grupu koja je pljačkala starije muškarce. Grupa je opljačkala mnoge žrtve u različitim zemljama.

Nakon toga je smislila plan kako da dođe do majčinog stana u Beogradu. Namamila je brata Aleksandra Petrovića u Sarajevo gde ga je ubila, a zatim spalila njegovo telo kako bi prikrila tragove. Kada je zločin otkriven, Dušanka je pokušala prebaciti krivicu na druge članice bande.

Nakon suđenja, Dušanka je vraćena u zatvor u Srbiji na izdržavanje kazne zbog ubistva supruga.

Njeni zločini i hladnokrvnost na suđenju jasno ilustruju njenu brutalnost i proračunatost u izvršenju zlodela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading