KOSTA KECMANOVIĆ POŠAO U ŠKOLU! Evo kako MONSTRUM prati nastavu, iz koje prostorije i na koji način!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Desetostrukom ubici u bolnici u kojoj boravi obezbeđena tehnička sredstva za komunikaciju s profesorima OŠ "Dr Dragan Hercog".

KOSTA KECMANOVIĆ POŠAO U ŠKOLU! Evo kako MONSTRUM prati nastavu, iz koje prostorije i na koji način!

Foto: ST/Nemanja Pančić, Printscreen

Dečak-ubica Kosta Kecmanović (14), koji je 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru usmrtio devetoro drugara i čuvara škole Dragana Vlahovića, a koji se trenutno nalazi na Klinici za neuropsihijatriju za decu i omladinu, školsku nastavu prati onlajn, iz posebne prostorije koja se nalazi u sklopu klinike, saznaje Srpski telegraf.

Prema rečima dobro obaveštenog izvora s klinike, Kosti Kecmanoviću obezbeđena je prostorija u kojoj ima sve što mu je potrebno da bi pratio nastavu onlajn, a zasad sve teče po planu.

- Od početka je bilo jasno da Kosta neće moći da ide u školu i izlazi iz ustanove u kojoj se trenutno nalazi. Zbog celokupne situacije nije bilo prihvatljivo ni da mu profesori dolaze, te je odlučeno da u sklopu klinike dobije prostoriju iz koje će pratiti nastavu. Nastavno osoblje iz Osnovne škole "Dr Dragan Hercog" u Beogradu mu drži časove onlajn i to se zasad pokazalo kao dobro - ispričao je izvor za Republiku.

JOŠ NIJE OCENJEN

Ističe i da u toj prostoriji Kosta ima svu potrebnu opremu, ali da se s ocenama još nije krenulo.

- Njemu je obezbeđena tehnologija, pomoću koje prati nastavu, a ocene, koliko mi je poznato, još nisu počele. I samim profesorima je u početku bilo čudno, imali su određenu zadršku jer treba da predaju učeniku koji je pre nekoliko meseci ubio drugare, čuvara škole i počinio stravičan masakr, ali ipak, zasad, sve teče kako treba - objasnio je naš sagovornik.

On dodaje da je sve ovo bila novina i za profesore koji drže nastavu Kosti Kecmanoviću jer oni uglavnom rade s teško obolelom decom.

- Kosta Kecmanović je zdravo dete, nema nikakve smetnje u razvoju, tako da s te strane nastavnici nemaju problem, ali svakako da im je novina. Prvenstveno zbog cele situacije jer se radi o dečaku koji je počinio stravičan zločin, a drugo jer s njim nemaju poseban sistem rada, kao što to obično imaju s decom koja inače pohađaju ovu školu - naveo je izvor Srpskog telegrafa.

POSEBAN PRISTUP NASTAVI

Podsetimo, direktor Osnovne škole "Dr Dragan Hercog" u Beogradu Zoran Aleksić svojevremeno je potvrdio za naš list da je Kosta Kecmanović zvanično učenik te škole.

- Sve u vezi s ovim pitanjem jer rađeno s Ministarstvom prosvete i dečak će biti upisan u našu školu, koja je kod nas jedina škola ovog tipa. Lekari koji su pozvani da ocene sposobnost deteta s problemom zbog kog ne može da pohađa nastavu u normalnim okolnostima uvek mogu da procene da dete ne može iz nekog razloga da pohađa nastavu ni u našoj školi, na bilo koji način. Međutim, i to može da se promeni. Kod nas se radi s decom koja su bolesna i koja zahtevaju poseban pristup nastavi. Moje kolege rade u bolničkim uslovima, koji nisu učionički, i potrebno je mnogo fleksibilnosti da bi program prilagodili zdravstvenom stanju učenika u svakom trenutku - ispričao je tada Aleksić.

SULUDI FANOVI NAPRAVILI AVATARE KECMANOVIĆA

Fanovi Koste Kecmanovića, koji inače aktivno deluju na društvenim mrežama, dosad su imali zabrinjavajuće aktivnosti. Ipak, reklo bi se da su sada prešli sve moguće granice nakon što su pomoću veštačke inteligencije napravili njegove avatare - karaktere.

Naime, na društvenoj mreži Tik-tok pojavili su se snimci na kojima se vidi kako karakter Koste Kecmanovića igra uz popularnu muziku. Pored toga, napravljen je i lik dečaka-ubice koji nasmejan i sa sređenom frizurom pravi selfi. Na snimku se vidi i sređen karakter u uniformi, koji oslikava kako bi Kosta izgledao na maturi.

Ono što je takođe zabrinjavajuće jeste to da su mnogi poverovali da je na snimku zaista Kosta Kecmanović, a da stvar bude gora, ovim povodom javili su se fanovi širom sveta s izrazima podrške dečaku-ubici.

Međutim, jasno je da je reč o tvorevini koja je napravljena pomoću veštačke inteligencije, a koja deluje toliko stvarno da su mnogi poverovali u verodostojnost samog snimka.

NOVA DIREKTORKA DO KRAJA NEDELJE

Nova direktorka OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, u kojoj se 3. maja desio stravičan zločin, kada je maloletni Kosta Kecmanović ubio devetoro drugara i čuvara škole, biće profesorka Olga Mitrović, koja u pomenutoj školi vodi četvrti razred.

Nova direktorka ima punu podršku i kolektiva, ali i roditelja. Mitrovićevu će zvanično imenovati i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, koja je juče izjavila da će nova direktorka biti imenovana do kraja nedelje.

- Malo je verovatno da će to da se desi sutra. Potrebno je najpre da se prikupi sva potrebna dokumentacija, a onda da se imenuje - rekla je tokom jučerašnjeg dana Đukić Dejanovićeva.

Podsetimo, pre nešto više od deset dana Anđela Petrović, v. d. direktorka OŠ "Vladislav Ribnikar", podnela je ostavku na tu funkciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (12)

Loading
Nastavnik

04.10.2023 20:14

Ne zelim da verujem da postoji nastavnik koji je pristao da drzi onlajn nastavu masovnom ubici. Da li je cas poceo minutom cutanja za njegove zrtve? Da li su mu pricali o empatiji, solidarnisti... kako je nalozilo Minustarstvo da se zapocne nastava?

Lela

04.10.2023 22:21

@Nastavnik - On je ubica bez presedana i opet bi verovatno nekog ubio sa bilo čim ako.mu nije po volji i to hladnokrvno.

Tanja

04.10.2023 20:45

Najmladji masovni ubica od kuce u skolu doneo oruzje,u skoli poubijao skolske drugare. Za njega neee skola,rudnik da kopa.

LA

05.10.2023 07:33

@Tanja - Mislis da rudari nemaju skole? Pricas a pojma nemas!