EVO KO JE PLANIRAO UBISTVO VUČIĆA I ŠEFA BEOGRADSKE POLICIJE! Na suđenju klana Veljka Belivuka otkrivena čitava logistika, meta im bio sam državni vrh: Preko Zvicera je uzet SNAJPER!

Autor:

Hronika

19.09.2023

23:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeni kavčanin Dušan Jovanović Giba zajedno sa Džonijem sa Vračara planirao likvidaciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i šefa beogradske policije Veselina Milića.

EVO KO JE PLANIRAO UBISTVO VUČIĆA I ŠEFA BEOGRADSKE POLICIJE! Na suđenju klana Veljka Belivuka otkrivena čitava logistika, meta im bio sam državni vrh: Preko Zvicera je uzet SNAJPER!

Foto: Profimedia

Predsednik Aleksandar Vučić

Dušan Jovanović Giba zajedno sa Nikolom Vušovićem, zvanim Džoni sa Vračara, pripremao je likvidaciju šefa beogradske policije, ali i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića,  saznaje Kurir

Dušan Jovanović Giba, uhapšen je u nedelju Sarajevu i važi za pripadnika kavačkog klana, a navodno je učestvovao u organizaciji likvidacija najviših državnih i policijskih funkcionera u Srbiji.

Kako se navodi, kavčani, na čelu sa Radojem Zvicerom, imali su na meti sam vrh države, naročito nakon razbijanja tog klana u Srbiji i hapšenja beogradskih ogranaka - Belivukovog i vračarskog klana, a kako se sumnja, Giba im je, bio jedan od glavnih logističara i organizatora.

O tome da su "kavčani" planirali svrgavanje najviših struktura vlasti i planirali atentat na predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, u Specijalnom sudu je na suđenju Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću govorio svedok-saradnik Srđan Lalić koji je rekao "da je Radoje Zvicer obezbedio pet miliona evra za atentat na predsednika".

- Ja sam preuzeo snajper koji je plaćen 12.000 evra. Rečeno mi je da je uzeto preko Zvicera i da će nam trebati uskoro - ispričao je Lalić u sudu.

Republika

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Planirali atentat na Aleksandra Vučića

Kako se dalje navodi, kavački klan je nameravao da likvidira i policijske funkcionere, među kojima i Veselin Milić, šef beogradske policije, a u pripreme za ubistvo direktno je bio uključen Dušan Jovanović. On je zajedno sa Nikolom Vušovićem, poznatijim kao Džoni sa Vračara, inače vođom vračarskog klana, preko kriptovanih aplikacija Skaj i Anom, navodno, dogovarao detalje i razrađivao plan.

- Njih dvojica su u avgustu 2021. razmenili više poruka preko aplikacija za tajnu komunikaciju. U prepiskama jasno govore o planu ubistva Veselina Milića. Iz njihovih razgovora se nedvosmisleno zaključuje da su ga pratili, da su nadgledali lokacije na kojima boravi, da su birali oružje, ali i egzekutore - kaže izvor pomenutih medija i dodaje da je do ovih podataka došla Državna agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i to nakon što su istražitelji uspeli da "razbiju" aplikacije Skaj i Anom.

Republika

Foto: printscreen

Radoje Zvicer

Takođe, dodaje se i da su likvidaciju Milića počeli detaljno da planiraju samo mesec dana nakon što su u Beogradu uhapšeni Belivuk i Miljković.

- Jovanović i Vušović su zaključili da Milića treba "da oderu i da im je to prioritet". U porukama navode i da "treba da budu oprezni" i da sačekaju pogodan trenutak, odnosno da se situacija oko hapšenja njihovih saradnika iz Belivukove grupe smiri - kaže izvor i navodi da u jednoj od presrtnutih poruka Jovanović navodno nudi Vušoviću egzekutora uz reči: "Čovek je robot, taj ne maši", dok mu Vušović piše "da je to najvažnije, ali da i on ima dobrog pucača".

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Veselin Milić

- Ja imam jednog profi iz Legije. Iz snajpera profi pogađa - napisao je navodno Vušović Jovanoviću. Inače, Vušović je u bekstvu, a poslednja informacija o njemu pojavila se 2021. kada je objavljeno da je uhapšen na Dominikani, međutim, on je volšebno pušten iz pritvora i od tada mu se gubi trag.

Navodi se i da su Vušović i Jovanović napravili čitavu logistiku za ubistvo šefa beogradske policije, koji je učestvovao u akciji razbijanja kavačkog klana i njegovog beogradskog ogranka.

- Oni su znali u koje restorane Milić ide, koja mesta posećuje, s kojim ljudima sedi. Ozbiljno su se pripremali, a glavni cilj im je bio da ne promaše, ali i da ne budu uhapšeni. Zato su posebnu pažnju posvetili biranju egzekutora, a dvojica koju su odabrali bila su im pogodna i zbog toga što se ranije nisu dovodili s njima u vezu, pa bi tako mogli i da zavaraju tragove.

Podsetimo, Veselin Milić je postavljen na funkciju načelnika PU za Grad Beograd pre dve godine, a istu funkciju je obavljao i od 2013. do 2018. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (77)

Loading
Simke

19.09.2023 23:42

Ovakve treba najoštrije sankcionisati

Milena

19.09.2023 23:47

Ovo je jadno za slušati a kamoli da se desilo, za svaku osudu.

Milan

19.09.2023 23:48

Planirati ubistvo predsednika jedne države je stvarno jadan čin, to mogu samo maloumni.

Nenad

19.09.2023 23:57

Sve se uvek sazna kad tad.