ZVICERU SE CRNO PIŠE! TUŽILAŠTVO U PODGORICI PODIGLO OPTUŽNICU: Švercovali 4,3 tone kokaina - zaradili milione evra!

Autor:

Hronika

15.09.2023

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na spisku optuženih je i Dražen Milović koji je pre nekoliko meseci uhapšen u Rusiji i u toku je postupak ekstradicije.

ZVICERU SE CRNO PIŠE! TUŽILAŠTVO U PODGORICI PODIGLO OPTUŽNICU: Švercovali 4,3 tone kokaina - zaradili milione evra!

Foto: printscreen/MUP

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore je, Specijalnom odeljenju za suđenje za krivična dela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, danas predalo optužnicu protiv Ljuba Milovića, Radoja Zvicera, Petra Lazovića, Dejana Kneževića i još 17 osoba zbog neovlašćene proizvodnje droga, pranja novca, nedozvoljenog držanja oružja, odavanja tajnih podataka i zloupotrebe službenog položaja.

To je saopštio portparol Specijalnog državnog tužilaštva i državni tužilac Vukas Radonjić, a među optuženima su i Vladimir Bajčetić, koji je uhapšen pre nekoliko meseci, ali i bivši policajac Ivan Stamatović, kao i Nebojša Bugarin. 

Dejan Knežević je bivši pomoćnik direktora Uprave policije, a uhapšen je zbog odavanja tajnih podataka. Optužen je i Božidar Jabučanin koji je pominjan kao vlasnik hotela Podgorica. Među optuženima je i Milo Božović, predsednik Opštine Budva i nekadašnji policajac Mileta Ojdanić.
 
Na spisku optuženih je i Dražen Milović koji je pre nekoliko meseci uhapšen u Rusiji i u toku je postupak ekstradicije. 

“Optužnica je predata protiv 21 okrivljenog lica i to protiv: Lj.M., M.O., I.S., N.B., P.L., M.P., B.J., M.M., A.K., V.B., G.S., D.M., F.Z., I.N., T.A., M.N., D.K., M.B., za krivična dela stvaranje kriminalne organizacije, protiv Lj.M., M.O., I.S., N.B., P.L., M.P., B.J., M.M., A.K., V.B., M.N., R.Z., D.M., F.Z., M.B. i I.M., za krivična dela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - oko 4 tone i 300 kg kokaina, protiv Lj.M., I.S., M.O., B.J. i M.N., za krivična dela pranje novca - oko sedam miliona evra, protiv M.M., A.K. i Lj.M., za krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, protiv D.K., za krivična dela odavanje tajnih podataka i protiv D.K., za krivično delo zloupotreba službenog položaja, izvršena u periodu od 2019. do februara 2021. godine, u Crnoj Gori, ali i pojedinim državama Evrope i Južne Amerike”, saopšteno je iz Tužilaštva, preneo je portal RTCG.

U optužnici je predloženo da se okrivljenima M.O., M.P., V.B., T.A., D.K., M.B. i I.M., produži pritvor, a da se okrivljenima Ljubu Miloviću, Zviceru, M.N., I.S., A.K., I.N., N.B., B.J., M.M., D.M. i F.Z., koji su u bekstvu i za kojima su raspisane međunarodne poternice, sudi u odsustnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading