SKAJ PREPISKA ZVICERA I TAJNOG AGENTA! Kolumbijce ''stavljali'' na glogov kolac: Oderi ga kao vola!

Autor:

Hronika

05.09.2023

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otrivena Skaj prepiska Radoja Zvicera sa odbeglim Milovićem i agentom Lazovićem.

SKAJ PREPISKA ZVICERA I TAJNOG AGENTA! Kolumbijce ''stavljali'' na glogov kolac: Oderi ga kao vola!

Foto: Privatna arhiva, MUP

Dvojica državljana Kolubije došla su u Crnu Goru da ubiju nekoga iz podgoričke ekipe ''Grand'' - bivšeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića, njegovog sina Petra Lazovića, takođe policijskog službenika ili Ranka Ubovića i Acu Mijajlovića, vlasnike kompanije ''Bemax''.

Ovo je otkriveno u telefonskoj prepisci na zaštićenoj skaj-aplikaciji, a tvrdi mlađi Lazović koji je objašnjavao kolegama i vođi ''kavačkog klana'' Radoju Zviceru ko su strani državljani i ko ih je poslao.

Republika

Foto: printscreen

Radoje Zvicer

Iako ga je Zvicer ubeđivao da ih je uhapsio prerano i da je trebalo da ih pusti da vidi na koga će krenuti, Lazović je tvrdio drugačije.

- Da su nam izmakli, pa da nas ošegaju.

- Ne bi mogli ništa uraditi - odgovorio je Zvicer.

U leto 2020. godine uhapšeni su podgoričanin Goran Brajović (28) i državljani Kolumbije - Aleksandar Kostama Kaso Hosea (46) i Kaisedo Bandoj Husan David (32) nakon što je Zvicer javio policajcima da su u državu ušla ''dva mesara''.

Kako dalje stoji u otkrivenoj prepisci, Lazović je govorio Zviceru i kolegi Ljubu Miloviću da će uhapšene Kolumbijce izbaciti iz države ukoliko za 12 sati ne progovore.

- Noga u gu*icu - piše on, dok mu Zvicer odgovara da moraju progovoriti uz reči: ''To su jadovi.''

Dvojica uhapšenih stranih državljana nisu sarađivali sa policijom, a onda se Lazović pohvalio kolegama iz klana kako će ih ''obrađivati'' i kako će ispitivanje teći.

- Kesa malo, šuma malo, reka malo, glogov kolac malo - pisao je on u grupni čet sa Zvicerom i Milovićem, te im prenosi informacije na koji način ''saslušavaju'' uhapšene i to nakon što su pušteni, a Miloviću traži da pošalje izvesnog Vuka sa ključevima za lisice. 

Republika

Foto: https://libertaspress.me/

Radoje Zvicer, Petar Lazović, Ljubo Milović

Lazović je detaljno izveštavao o toku policijske ''obrade'', slao fotografije mušenja i podatke o tome šta Kolumbijcki pričaju dok se nad njima sprovodi tortura van službenih prostorija.

- Vidi ciganšturu on je došo da nas ubija. Oderi ga kao vola - piše Zvicer na fotografiju jednog od Kolumbijaca i ne krije čuđenje što niko od pripadnika ''škaljaskog klana'' ne zna da su im vojnici uhapšeni.

- Čudno mi da niko od njih ne zna da su dignuti, mora da Risto spava.

Zvicer se interesovao zna li se u koji grad su Kolumbijci trebali da odu, a dobija odgovor da se radi o Podgorici.

- Da deru na nas u Štraftu. Evo videćeš da je to. Znamo. Podgorica. Rekao Kolumbos. I da je trebao da ih čeka stan štek u PG...

Radoje Zvicer je kroz poruke govorio Lazoviću i na koji način da otkrije ko je Kolumbijce ''prebacio'', uz zaključak da je to uradio onaj u čijoj su kući spavali.

U razgovor se uključio i odbegli policajac Ljubo Milović koji prenosi šta mu je, navodno, ispričao škaljarac Edmond Mustafa:

- Javio se Edmond, kaže četiri kacige tamne su prebačene za PG u 5 jutros. To je za te bilo sigurno. Motorima negde da dođu i da rokaju. Negde su trebali upasti i da ih žrtvuju. Tako i Born kaže - piše on i dodaje da će u Crngu Goru ući još plaćenih ubica, ali ovaj put na regularnom graničnom prelazu:

- Četiri izvršioca. Vozač i po pucač. Poslati nekog od naših na prelaz da snima i pratnju im udariti. Da vidimo gde će.

Lazović ih je obavestio da će akciju odmah organizovati i njih trojica pokreću istragu umesto tužioca.

- Mamicu im je*em ako su Z i Katu hteli, jer ne znam ko može drugo - piše Lazović, aludirajući na oca Zorala Lazovića koji je u tom momentu bio pomoćnik direktora Uprave policije za borbu protiv kriminala, dok je Kata bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katić.

Republika

Foto: Libertas/Printscreen

Radoje Zvicer, vođa Kavačkog klana

Prema zvaničnim podacima policije Brajović i državljani Kolumbije su uhapšeni 2. avgusta 2020. godine, dok se iz Skaj prepiski otkriva da ih je Lazović uhapsio dan ranije, o čemu je tog jutra u 9.45 obavestio Zvicera i Milovića. On ističe da trojica uhapšenih ne priznaju ništa, kao i tvrdnje Brajovića da su ga stranci stopirali i da o njima ne zna ništa.

Brajović i dvojica državljana Kolumbije su u avgustu 2022. godine u podgoričkom Višem sudu osuđeni na ukupno osam godina zatvora zbog članstva u kriminalnoj organizaciji koja je formirana radi izvršenja neodređenog broja teških krivičnih djela - Brajović i Kaisedo David su osuđeni na po dve i po godine, a Aleksandar Kostana na šest meseci više zatvorske kazne. Apelacioni sud je presudu ukinuo u februaru i naložio ponovno odlučivanje.

18. jula 2022. godine je uhapšen nekadašnji tajni agent, a tereti se da je kao službenik Agencije za nacionalnu bezbednost privremeno raspoređen u policijski SBPOKK, radio za mafiju, umesto protiv nje. Početkom januara je podignuta optužnica protiv njega, Milovića, Radoja Zvicera, Slobodana Kašćelana, Radoja Živkovića, Nikole Spasojevića, Milana Vujotića, Duška Roganovića, Radovana Mujovića, Radovana Pantovića i Nikše Perovića.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Petar Lazović

Kako se navodi u optužnici, kriminalna organizacija je formirana 2020. godine i pored Crne Gore je delovala u Africi, Evropi, Južnoj Americi i Australiji, a optuženi se terete za više teških krivičnih dela.

Lazoviću se na teret stavlja još nekoliko predmeta SDT-a, a svi se odnose na organizovanu kriminalnu grupz kavčani. On je negirao izvršenje krivičnih dela tokom svoje odbrane, tvrdeći da je članove kavačkog klana hapsio, a ne sarađivao sa njima.

Iz njegovog pravnog tima su saopštili da izloženost njihovog branjenika javnom menjenju traje kontinuirano više od godinu dana, kao i da protiv njega ne postoji nijedan dokaz, osim poruka sa Skaj ECC aplikacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading