ALBANSKA MAFIJA SAKRILA IVANINOG UBICU! UZALUDNA POTERA: Osam meseci bekstva Jetmira Gočaja

Autor:

Hronika

23.08.2023

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoje indicije da osumnjičeni za ubistvo Ivane Krivokapić ima rodbinsko-prijateljske veze sa nekim albanskim kriminalcima koji su mu pružile utočište. u bekstvu.

ALBANSKA MAFIJA SAKRILA IVANINOG UBICU! UZALUDNA POTERA: Osam meseci bekstva Jetmira Gočaja

Foto: facebook.com

"Golubice sejo mila, ti raširi svoja krila... Mesto mene ti poleti i na prag moj sleti. Golubice, sejo mila, tamo gde sam i ja nekada bila. Ponekad se setim, da će doći vreme da i ja poletim, daće i meni anđeli krila da poletim ka tebi u zagrljaj, kćeri moja mila".

Foto: ST/Nemanja Pančić, Printscreen/Facebook

Zgrada na Zvezdari u kojoj je u stanu pronađena Ivana mrtva

Ovim stihovima koji kidaju dušu oglasio se juče Slobodan Krivokapić, otac studentkinje Ivane Krivokapić (26), na osmomesečnicu njene smrti. 

Ivana je mučki ubijena 23. decembra u stanu na Zvezdari, a ova tragedija još uvek nije dobila epilog. Potera za Crnogorcem Jetmirom Gočajem, osumnjičenim za ovaj zločin, nije dala rezultat ni posle podizanja međunarodne poternice. Mediji Srbije i Crne Gore tražili su više puta od crnogorskih vlasti odgovor na pitanje da je Gočaj posle zločina pobegao u tu državu, ali su dobijali samo šture odgovore.

Gočaj se sa nepoznate lokacije čak i oglašavao na društvenim mrežama demantujući umešanost u ubistvo. Osnovane su pretpostavke da je krajem decembra prošle godine on boravio u rodnom Gusinju, na Prokletijama. Poznavaocima tog terena nije bilo teško da posumnjaju da se odatle prebacio u obližnju Albaniju.

- Granica je blizu, a teren nepristupačan i težak za poteru. On je vešt planinar, bio je instruktor koji je vodio turiste tim krajem. Postoje, takođe, indicije da je imao rodbinsko-prijateljske veze sa pojedinim pripadnicima albanskih kriminalnih grupa koje su mu pružile utočište dok se ne slegne prašina - tumači obavešteni izvor iz istrage.

On podseća da narko-mafija iz Albanije ima veze po celoj Evropi i jaku mrežu za skrivanje begunaca.

- Vešti su u prebacivanju preko granica s lažnim dokumentima. Imaju neverovatne sume novca, štek-stanove i jatake po celoj Evropi, pa im nije teško da sakriju bilo koga. Put ka zapadu i severozapadu Evrope verovatno je iskoristio i Gočaj - navodi sagovornik i dodaje da bi međunarodna poternica trebalo da obaveže policije svih zemalja da sarađuju sa onom državom koja to zatraži.

Telo Ivane Krivokapić pronašla su braća 24. decembra, kada su došli na njena vrata jer se nije javljala na telefon. Tada je bilo reči o sumnjivoj smrti, a nakon nedelju dana obdukcija je pokazala da je devojka ubijena.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da se sumnja da je Jetmir 23. decembra 2022. godine izmedu 00.37 i 5.30 časova ubio Ivanu, sa kojom je bio u emotivnoj vezi. Kako se sumnja, on ju je ugušio, a veruje se da je motiv ljubomora.

"Nije nađen na poznatim lokacijama"

Crnogorska policija se na zahtev medija oglasila uopštenim saopštenjem.

- Službenici Uprave policije su, shodno međunarodnoj poternici NCB Interpola Beograd, koja je raspisana 18. januara 2023. godine, izvršili provere u cilju lociranja i lišenja slobode lica G. J., državljanina Crne Gore, tokom kojih nije locirano prisustvo navedenog lica na poznatim lokacijama u Crnoj Gori.

Operativne aktivnosti Uprave policije su i dalje u toku, a sa svim utvrđenim činjenicama upoznati su nadležni organi Republike Srbije zvaničnim kanalima. Napominjemo da Uprava policije, u okviru svojih zakonskih mogućnosti, preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u ovom slučaju - saopštili su iz policije odgovarajući na pitanje dnevnog lista "Dan" da li su tragali za Gočajem nakon što je za njim raspisana međunarodna poternica.

Hteo da napravi lažni alibi

Srpsko Više javno tužilaštvo je preciziralo i da je Jetmir 12 dana pre ubistva boravio u Ivaninom stanu, a kobnog dana došlo je do svađe između njih dvoje, tokom koje joj je rukama stezao nos i usta dok nije izdahnula. Kada je preminula, on se sumnjiči da je zaključao stan i ključ poneo sa sobom. Istog dana je napustio Srbiju.

Kako se u međuvremenu saznalo, Jetmir je u danima nakon Ivaninog ubistva redom kontaktirao prijatelje iz Beograda pozivajući ih iznenada da se vide, najverovatnije kako bi sebi osigurao alibi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading