OVAJ ČOVEK JE STAVIO PIŠTOLJ U RUKE DEČAKU UBICI, KORUMPIRAO MLADI UM JEDNOG DETETA! Kosta se ispovedio inspektorima: Bio je mršav, kratke sede kose!

Autor:

Hronika

23.07.2023

17:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dečak je prilikom ispitivanja naveo da su ga otac i osoblje koje ga je obučavalo u streljani, hvalili kako je precizan i dobar pucač.

OVAJ ČOVEK JE STAVIO PIŠTOLJ U RUKE DEČAKU UBICI, KORUMPIRAO MLADI UM JEDNOG DETETA! Kosta se ispovedio inspektorima: Bio je mršav, kratke sede kose!

Foto: Privatna arhiva

Kosta Kecmanović i Vladimir Kecmanović

Dečak (13) koji je počinio masakr u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" tokom ispitivanja u sklopu istrage protiv svog oca nije imao samopouzdanja kada je pucanje iz pištolja u pitanju, zaključak je nakon ispitivanja.

Dečak je prilikom ispitivanja naveo da su ga otac i osoblje koje ga je obučavalo u streljani, hvalili kako je precizan i dobar pucač.

Verovatno se ne bih odlučio da pucam, da me oni nisu toliko hvalili - navodno je rekao dečak odgovarajući na pitanje - prenose beogradski mediji. 

Dečak-ubica je rekao da je pucanje vežbao u jednoj beogradskoj streljani i da mu prvi kontakt sa oružjem nije omogućio otac, već instruktor u streljani kojeg je opisao kao “mršavog, sedog, kratke kose i srednjih godina”.

Rekao je, takođe, da ga je obučavao da puca iz pištolja "glok", kao i da je u streljani bilo i drugih instruktora osim onog kojeg je opisao, ali da im ne zna imena.

Foto: ST/Nikola Mutić, Printscreen

 

U telefonu njegovog oca pronađeni su fotografije i snimci kako dečak puca iz pištolja

Više javno tužilaštvo (VJT) u Beogradu, podsetimo, formiralo je poseban predmet kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi sa radom i postupanjem Streljačkog kluba u kojem je dečak učio da puca.

Utvrđuje se da li su određenim internim aktom propisani uslovi korišćenja usluga ovog streljačkog kluba, odnosno da li je maloletnim licima dozvoljen ulazak i boravak u njoj, potvrdili su iz VJT.

- Zatraženo je i da se utvrdi da li su otac i njegov sin bili obučeni za rukovanje vatrenim oružjem, kao i da li je otac, protiv kojeg se pred ovim tužilaštvom već vodi istraga zbog sumnje da je počinio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, donosio svoje vatreno oružje i koje. Takođe, ispituje se i da li je to oružje koristio i njegov sin - navodi sagovornik.

U VJT naglašavaju da je potrebno utvrditi i koliko su puta otac i njegov sin koristili usluge streljane, da li je dečak u nju dolazio sam ili u pratnji roditelja, da li su se oni bavili streljačkim sportom, kao i da li su imali obavezu dostavljanja lekarskog uverenja za korišćenje usluga streljane. Utvrđuje se i da li je Streljački klub u kom je dečak učio da puca deo Streljačkog saveza Srbije.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Memo

23.07.2023 22:39

Otac je slao preteća pisma skoli. Verovatno je kod kuće pričao i pretio da će ih sve u školi pobiti. A dete je slušalo i upijalo.