NIKOLA JEDVA PREŽIVEO EKSPLOZIJU PLINSKE BOCE U NOVOSADSKOJ PICERIJI: Žena mu donirala kožu, a evo kakvo je njegovo zdravstveno stanje nakon mesec dana od tragedije!

Autor:

Hronika

23.07.2023

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola je tog kobnog dana bio na radnom mestu u piceriji kada je iz za sada nepoznatog razloga eksplodirala plinska boca. On je bio najbliži eksploziji, a u lokalu su bile još dve osobe koje su tom prilikom lakše povređene.

NIKOLA JEDVA PREŽIVEO EKSPLOZIJU PLINSKE BOCE U NOVOSADSKOJ PICERIJI: Žena mu donirala kožu, a evo kakvo je njegovo zdravstveno stanje nakon mesec dana od tragedije!

Foto: Instagram/192_rs

Nikola Zlatković (24) iz Novog Sada koji je 18. juna zadobio opekotine trećeg stepena na većoj površini kože operisan je od tada pet puta gde su mu kožu donirali brojni donori i on se sada nalazi u stabilnom stanju.

Podsetimo, Nikola je tog kobnog dana bio na radnom mestu u piceriji kada je iz za sada nepoznatog razloga eksplodirala plinska boca. On je bio najbliži eksploziji, a u lokalu su bile još dve osobe koje su tom prilikom lakše povređene.

- Nikola se i dalje nalazi u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, na Odeljenju za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju. Do sada je imao pet operacija sa brojnim donorima, koji su mu pomogli, pa se on sada dobro oseća i u stabilnom je stanju - kaže Nikolin prijatelj Jovan.

Republika

Foto: Instagram/192_rs

 

On takođe dodaje da ga sada očekuje duga borba za oporavak, koja je određena brojnim terapijama.

- Za sada Nikoli više nisu potrebni donori kože, jer je njegove telo sada prekriveno novom doniranom kožom i vreme će pokazati da li će mu biti potrebno još, ali sada je na redu oporavak i terapija.

Nikolin prvi donor za operaciju bila je njegova supruga koja je nakon operacije objavila fotografiju na kojoj je nasmejana i uz reči podrške za svog supruga.

- Bebiću moj, ljubavi jedina i najveća. Bila sam hrabra i najjača za tebe. Ništa me ne boli i jedva čekam da te zagrlim - napisala je Nikolina supruga iz bolničke postelje nakon operacija gde mu je donirala kožu.

Foto: Instagram/192_rs

 

Nikolini prijatelji ranije su za Kurir naveli da je u eksploziji plina njemu stradalo skoro 90 odsto površine tela.

Nikoline povrede su opekotine trećeg stepena, koža mu je stradala skoro do mišića, dakle jako teške povrede su u pitanju. Međutim, on je trenutno stabilno, isključili su ga sa respiratora što je pravo čudo, tako da može samostalno da diše, ali je u dubokoj sedaciji jer se sad ne sme umarati ni oko čega drugog - naveli su njegovi prijatelji deset dana nakon nesreće.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading