"KOSTA JE SLAGAO, HTEO JE DA ZAŠTITI OCA I INTERESE PORODICE KECMANOVIĆ!" Mali psihopata se uzvrteo kad su mu oduzeli NASLEDSTVO: Dečak je vrlo čudnovat!

Autor:

Hronika

19.07.2023

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom jučerašnjeg svedočenja u postupku protiv oca, dečak je, prenose mediji, prvi put je promenio iskaz i dva meseca nakon masakra priznao da se kaje.

"KOSTA JE SLAGAO, HTEO JE DA ZAŠTITI OCA I INTERESE PORODICE KECMANOVIĆ!" Mali psihopata se uzvrteo kad su mu oduzeli NASLEDSTVO: Dečak je vrlo čudnovat!

Foto: Privatna arhiva

Kosta Kecmanović i Vladimir Kecmanović

Dečak Kosta K. (14) koji je 3. maja iz očevog oružja ubio devet vršnjaka i čuvara škole u OŠ "Vladislav Ribnikar", svedočio je u utorak u postupku koji se vodi protiv njegovog oca Vladimira K., koji se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti.

On je ispitivan putem video-linka spostavljenim između psihijatrijske klinike na kojoj se dečak nalazi i Palate pravde u kojoj se nalazi Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Tokom jučerašnjeg svedočenja u postupku protiv oca, dečak je, prenose mediji, prvi put je promenio iskaz i dva meseca nakon masakra priznao da se kaje.

- Kajem se, da mogu da vratim film, ne bih to opet uradio - rekao je prilikom svedočenja. On nije umeo da objasni zašto je to uradio. Rekao je da se predomišljao, da se kaje i kada bi vratio film, ne bi opet to uradio. Takođe, on nije naveo konkretan razlog zbog čega je ispalio

Promenu iskaza i svedočenje dečaka dva meseca nakon masakra, komentarisao je i bivši sudija Vrhovnog suda Zoran Ivošević:

- Ja bih rekao da je on tim novim iskazom želeo da pomogne svom ocu, advokati su ga savetovali da promeni priču, ne bi on tek tako promenio mišljenje - rekao je sudija Ivošević za "Probudi se", a na pitanje da li je relevantniji prvi iskaz dečaka ili ovaj sada.

Foto: ST/Nikola Mutić, Printscreen

 

- To je sada zauzimanje stava, sve zavisi od pravosudnih organa, oni će imati sve u vidu, pa će ocenjivati iskaze. Ja bih rekao da je bio iskren prvi put, jer drugi iskaz je 40 dana posle masakra. Sada su u nevolji njegov otac i majka, imovina može da bude oduzeta, tako da će on sad voditi računa i o interesima porodice - kaže Ivošević.

- Oni ne odgovaraju za ubistvo, oni odgovaraju za krivično delo što su prema detetu bili onakvi kakvi nisu trebalo da budu. Meni je neshvatljivo da oni nisu gledali njegov radni sto na kome je stajao spisak žrtava. Drugo, morali su da primete da on nešto priprema. On zna da puca, nije promašio skoro nikoga. on je inteligentan momak, njegove godine i to što je govorio ne odgovara njegovoj dobi - tvrdi bivši sudija.

- Ako je psihički labilan, onda dolazi lečenje, a to lečenje može da bude doživotno. Ako je stanje neizlečivo, onda to lečenje može da traje duže nego bilo koja kazna. Sad je on na posmatranju, veštak tek treba da utvrdi njegovo mentalno stanje - kaže Ivošević.

Dečak je prilkom saslušanja rekao da mu otac nije omogućio pristup oružju:

- Ja mu ne bih verovao, on je želeo da spasi oca, ali nije rekao istinu do kraja. Ja bih rekao da mu niko drugi nije omogućio pristup oružju. Razumem da je on skrivao nameru od roditelja, ali ne mogu da razumem da nisu videli šta on radi u svojoj sobi. Dečak je vrlo čudnovat, zato će nalaz veštaka biti najznačajniji i za njihove roditelje i za njega. Ako se utvrdi da ima psihičke smetnje, onda lečenje može biti doživotno - zaključio je Ivošević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (4)

Loading
Tanja

19.07.2023 22:21

Sebican,umisljen,misli da mu se sve moze,van sistema,bez emocija,bolestan.Zasto nam pobi decu,svoje drugare!!! Njega interesuje samo on i niko i nista vise na ovom svetu.

Vera

20.07.2023 07:10

On nije dečak već monstrum. Dečaci ne rade takve stvari. Naravno da je poremećen, jer da je normalan ne bi uradio to što jeste.

simeon

20.07.2023 10:50

Oba roditelja su stvorila zlotvora od njega. U neko srećnije vreme svi bi bili likvidirani. Mada, kad čovek razmisli, da roditelji nisu odrasli u klanici, u oskudici i svakodnevno smrti širom Srbije, verovatno bi bili normalni ljudi i ogradili bi normalnu porodicu. Čudi me da nisu pobegli bilo gde, jer je teško naći ovako zao režim čak i u Africi. U ovo, za Sektu "zlatno doba", građani Srbije će decenijama plaćati njihovo baškarenje. Po Srbiji, ili negde na drugom kraju Planete.

Zzzu

22.07.2023 11:25

Nije to decak, to je monstrum. Ne pustati ga nikad iz ludare