DŽONIJEV VOJNIK PROPEVAO U POLICIJI NA "DOBAR DAN": Otkriveno kako je propao plan grupe "kavačkih" ubica

Autor:

Hronika

05.07.2023

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je mnogobrojnim dokazima utvrđeno da su plaćene ubice "kavačkog klana" ravne onima iz najmonstruoznijih svetskih kartela, i u njihove redove zaluta poneko "tanjih živaca".

DŽONIJEV VOJNIK PROPEVAO U POLICIJI NA "DOBAR DAN": Otkriveno kako je propao plan grupe "kavačkih" ubica

Foto: MUP, Shutterstock, Privatna arhiva

Takav je Strahinja Savić, pucač Nikole Vušovića, zvanog Džoni s Vračara. Džonijev vojnik kao da je čekao da ga uhvati policija. Propevao je čim je seo pred inspektore i rekao im i šta ga nisu pitali.

Savićevo ime se pojavilo na suđenju u Podgorici za planiranje ubistva "škaljarca" Marka Ljubiše Kana. Na optužnici Specijalnog tužilaštva, osim njega, jesu i Lazar Ilić (tražen u Beogradu zbog ubistva Aleksandra Šarca), Grga Milićević, Miloš Klečko i Nikola Mileković, koji se nalazi u bekstvu.

Foto: Privatna arhiva

Lazar Ilić

Svedok Nenad Abramović pred sudijama prepoznao je Savića kao jednu od dve osobe za koje je u SDT naveo da su bili sumnjivi i da su se kretali oko kafića i kladionica gde su Goran Slovinić, Ljubiša Kan i on boravili.

- Kan nije baš često dolazio u taj lokal i kladionice kod Sportskog centra Budva. Ako bi došao, zadržavao se po sat vremena. Slovinić je dolazio svakodnevno i zadržavao se po četiri, pet sati. Meni je ovo lice (optuženi Savić) bilo sumnjivo jer je nervozno grickao nokte, izlazio je na svakih pet minuta, igrao tiket s dva evra da dobije četiri. Otišao sam da se ošišam, a Goranu sam rekao da obrati pažnju. Kada sam se vratio, saznao sam da je ovo lice uhapšeno - kazao je svedok.

I Goranu Sloviniću, prema pisanju crnogorskih medija, Savić je bio sumnjiv.

- Primetio sam mladića punije građe, s kapom, naočarima i maskom. Ubrzano je prolazio između dve kladionice koje se nalaze pored lokala "Kadmo". Hodao je nervozno i grizao cigaretu. Kako mi je bio nepoznat, uz sve te manifestacije ponašanja, probudio mi je sumnju - ispričao je Slovinić.

Kada je sutradan ispred kladionice susreo istu osobu, Slovinić je, u nameri da privuče pažnju policajaca koji su bili u blizini, glasno pitao mladića "da li je došao da ga namešta".
Savić je ustao od stola ispred kladionice i krenuo da odlazi kada je Slovinić uspeo i da ga slika. Policija je prišla, legitimisala Savića, a potom privela u Centar bezbednosti u Budvi, gde je ovaj optuženi do detalja priznao učešće, kao i ko je planirao ubistvo Marka Ljubiše Kana i kako.

Savić je prilikom davanja odbrane kazao da je policijskim službenicima svojevoljno dao saglasnost i otkrio šifru za pristup svom kriprtovanom telefonu, kao i šifru za Skaj aplikaciju. Tako je otkrivena cela grupa.

Na vezi sa Zvicerom

Nikola Vušović, prema onome što o njemu maju crnogorska i srpska policija, direktno je sarađivao s Radojem Zvicerom, vođom "kavačkog klana", i za njega počinio nekoliko zločina. Njegova ekipa je prljave poslove delila s klanom Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. U bekstvu je već duže vreme, a postoje dokazi da je jedno vreme bio u Dominikanskoj Republici, gde je i hapšen.

Foto: Libertas/Printscreen

Radoje Zvicer

Ilića traži srpska policija

Strahinja Savić, prema crnogorskoj optužnici, imao je zadatak da opservira, prati i vreba pravi trenutak za likvidaciju Marka Ljubiše Kana. Te podatke je prosleđivao Lazaru Iliću, koji je trebalo, uz njegovu pomoć, da likvidira Kana. Kraljevčanina Ilića, inače, srpska policija traži zbog sumnje da je u garaži TC "Ušće" na Novom Beogradu ubio Aleksandra Šarca, kog je jurila i ekipa Veljka Belivuka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading