NE MOŽE TAKO, VRATITE SE NA MESTO: Mesar hoće po svom rasporedu, sudija neumoljiva

Autor:

Hronika

27.06.2023

19:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

NE MOŽE TAKO, VRATITE SE NA MESTO: Mesar hoće po svom rasporedu, sudija neumoljiva

Foto: Tanjug/R. Prelić e stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se optužnicom TOK terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje nastavlja se danas iznošenjem primedbi okrivljenih i njihovih branilaca na svedočenja okrivljenih saradnika. 

Sudija je u 20 do 7 prekinula Nemanju Đurića koji se izjasnio da ima još šest sedam strana primedbi na sve i svašta. 

Marko Miljković se potom javio za reč jer je sudija u startu napravila plan po kojem je sutra na ročištu trebalo da govori samo Miljković, sa primedbama na svedočenje trojice svedoka okrivljene. 

- Sudija, Stošić će da završi, Draganić još malo i onda ja, evo ja ću njima da ustupim malo vremena, S tim što ja imam dve procesne stvari... Predlog za izdvajanje dokaza...Uviđaj u Ritopeku i sporazumi svedoka okrivljenih jer su nezakoniti i protivrečni.

Sudija je na to rekla da će Miljković morati da sačeka sa procesnim predlozima.

- Znate kako, ja sam to spremio jer to mogu da tražim u svakom trenutku - usprotivio se Mesar, ali je sudija bila neumoljiva 

 - Vi ste spremili  i morate da iznesete, jel tako Miljkoviću? Vratite se na mesto - rekla je sudija Beraha Nikićević. Najavila je ponovni susret u istoj sudnici već sutra u istom, popodnevnom terminu.

Veljko Belivuk je duže od šest sati na prethodna dva ročišta osporavao iskaze Nikole Spasojevića koji se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 14 godina priča o zločinima za koje se grupa tereti.

Takođe, Belivuk je negirao i kazivanja Srđana Lalića koji je sporazum sklopio za 18 godina zatvora, kao i Bojana Hrvatina koji je pristao da robija 15 godina ukoliko ispriča sve što zna o zločinima svih okrivljenih.

Po planu sudije Vinke Berahe Nikićević okrivljeni će iskaze svedoka osporavati jos na dva ročišta i nakon toga će da svedoče I.S. silovani mladić i Jelena supruga ubijenog Gorana Veličkovića Goksija.

Na suđenju klanu do sada su prikazane fotografije kuće smrti u Ritopeku gde je žrtve klan ubijao zadajući im strašne muke, pa ih onda mleo u industrijskoj mašini. Viđena je i policijska dokumentacija iz Surduka gde je kod vikendice žene kavačkog egzekutora Radoja Živkovića spaljen Goran Mihajlović. Po nalogu veća prikazan je i čitav arsenal oružja, kao i oko 70 automobila koje su koristili pripadnici klana za zločine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading