BELIVUK NERVOZAN! MORAO DA POMENE MLEVENJE LJUDI: "Videli su tragove krvi, a niko ne zna GDE! Pitam se šta je bilo ispod mašine!?

Autor:

Hronika

20.06.2023

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

BELIVUK NERVOZAN! MORAO DA POMENE MLEVENJE LJUDI: "Videli su tragove krvi, a niko ne zna GDE! Pitam se šta je bilo ispod mašine!?

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock, starsport

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Suđenje Veljku BelivukuMarku Miljkoviću i njihovom tridesetodvočlanom klanu, nastavlja se danas u Specijalnom sudu u Beogradu nakon što je Apelacioni sud odbio zahteve okrivljenih i njihovih branilaca za izuzeće tužilaca, sudija i predsednika Višeg suda u Beogradu.

Na početku današnjeg suđenja advokati odbrane su izneli svoje primedbe na svedočenja svedoka-okrivljenih Srđana Lalića, Bojana Hrvatina i Nikolu Spasojevića, ali i na sam proces i sudsko veće, a onda se za reč javio Veljko Belivuk.

Nevolja je nastavio sa osporavanjem iskaza svedoka-okrivljenih.

- Hrvatin pokušava da bude pametan, a on to nije -  rekao je Veljko Belivuk upoređujući iskaze svedoka okrivljenih koji su prema njegovoj priči kontradiktorni iako su, kako tvrdi, svi nagovoreni da svedoče protiv svojih prijatelja i saradnika. 

- Plašljivi Spasojević bio je fasciniran Srđanom Lalićem i od njega učio šta da prića.  Spasojević je pričao o tragovima krvi koje je video navodno, a ne zna da opredeli gde, kad sam ga pitao. Opisivao je kako neke palete postoje ispod mašine kad to nismo videli na slikama. Nigde nije bilo paleta. Isto tako, Lalić je pre nego nije video slike nije znao ništa o mašini, a pošto je video znao je i gde je var i boju i sve ostalo. Lalić se prema dopuštenju vas sudija ponašao neprimereno tokom ispitivanja, a mi smo bili primereni - u jednom dahu prigovara Belivuk.

Oslonjen na govornicu i gledajući u beleške, Veljko Belivuk se uspravlja i gestikulacijom pojačava priču. 

- Stao je ovde namazani Lalić,  drao se na advokate. Sve je radio namazano i planski. Stao je ovde i hteo je da se bije sa Miljkovićem - kazuje on. 

Zatim prelazi na mlevenje ljudi u Ritopeku i kako jedan svedok govori da su se gušili , a drugi da u prostoriji ima i ventilacija.

- Majku mu, samo stisneš dugme, što da se gušimo ako ima ventilacija. nema logike - ističe Belivuk, pa onda tvrdi da nije postojala organizovana kriminalna grupa i hijerarhija o kojoj su Hrvatin, Spasojević i Lalić govorili pred sudom. 

Velja Nevolja kaže da saradnici tužilaštva nisu uspeli da dokažu da su se plašili da izađu iz grupe, pa tvrdi da nije ni postojala. Priča o automobilima sa štekom kojim su prema pričama svedoka-okrivljenih švercovali velike količine kokaina. Spominje Vladimira Dimitrijevića i kaže da je auto-limar najbolji u gradu i da je nepravedno optužen.

- Nema kokaina nikakvog, ali ne razumem šta oni pričaju. Za Hrvatina je obala, a za druge potok - ističe Belivuk čitajući po pasusima na stranama i u redovima, koje navodi  i iznoseći primedbe na mnoge pred sudom izrečene činjenice, vrlo nervozno. 

Poslednje ročište održano je 15. maja kada su tražena ta izuzeća, a okrivljeni Belivuk i Miljkovic su kazali da sumnjaju u pristrasnost suda, a posebno tužilaštva prema okrivljenim svedocima Srđanju Laliću, Bojanu Hrvatin i Nikole Spasojevića.

Veljko Belivuk tada je zapretio i da ce otkazati punomoćje svim advokatima, pa da će se rocišta održavati u "praznim sudnicama".

Inače, klan Veljka Belivuka prvom optužnicom se tereti za pet ubistava: Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića, Gorana Veličkovica Goksija, Aleksandra Gligorijevića Pukija, kao i Lazara Vukićevića. Potom je pokrenuta istraga  i za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića koji je spaljen na lomači u Surduku kod vikendice Radoja Živković bivše žene rođaka, Radoja Živkovića "kavačkog vođe"i drugom optužnicom se klan tereti za oba zločina.

Belivukovi vojnici su prema navodima Tužilaštva za organizovani kriminal, svirepo ubijali oružjem i sekirama, davili, kasapili nožem, mleli žrtve i njihove ostatke prosipali u Dunav. Oni se takođe terete i za šverc oružja i droge i za silovanje mladića u njihovoj bazi na stadionu Partizana.

Do sada su pred sudom svedočila sva trojica svedoka okrivljenih u kojima su osim o zločinima iz optužnice govorili i o najmanje 20 ubistava za koje klan do sada nije  zvanično optužen, a prema priznanju svedoka, članovi klana stoje iza otmica i ubistava nestalih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading