BOSKETOVO UBISTVO I DANAS MISTERIJA! Niko ne zna ko je RAZNEO ''Škaljarca'' na Autokomandi

Autor:

Hronika

16.06.2023

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom sudskog postupka takođe nije utvrđeno ko je ubica, tako da ovaj slučaj do danas nije rešen.

BOSKETOVO UBISTVO I DANAS MISTERIJA! Niko ne zna ko je RAZNEO ''Škaljarca'' na Autokomandi

Foto: MUP Srbije

Darko Dulović (33) pravosnažno je oslobođen optužbi da je 19. juna 2018. godine na Autokomandi u Beogradu pomagao u ubistvu pripadnika "škaljarskog klana" Siniše Milića Bosketa (45), prijatelja kontroverznog Luke Bojovića, koji je raznet u eksploziji podmetnute bombe.

Foto: Profimedia

Luka Bojović

Tokom sudskog postupka takođe nije utvrđeno ko je ubica, tako da ovaj slučaj do danas nije rešen.

Prema optužnici, Dulović je svoju "reno lagunu" pozajmio nepoznatom muškarcu, koji ga je koristio u Bosketovoj likvidaciji. Isti auto je ubica koristio i kad je uoči zločina na "buvljaku" kupio telefon kojim je potom daljinski aktiviran eksploziv postavljen pod Milićev džip "tojota" na isključenju iz Bulevara oslobođenja u Južni bulevar.

Veljko Belivuk pucao na optuženog ispred "Blejvoča"!

Sudsko veće Višeg suda jednoglasno je oslobodilo Dulovića, kome se sudilo u odsustvu, istakavši da tužilaštvo ni na koji način nije uspelo da ih ubedi da odluka bude drugačija. Taj stav je potvrdio i Apelacioni sud.

Nijednim dokazom nije utvrđeno postojanje dogovora kojim je Dulović obećao pomoć u likvidaciji Milića. Taj automobil je korišćen za kupovinu nekog telefona na buvljaku, ali nije dokazano da je kupljen baš taj telefon kojim je aktiviran eksploziv. Nije pouzdano čak ni kako Dulović uopšte izgleda. Jedino što je dokazano je da je tog dana njegov automobil bio na Novom Beogradu - obrazložio je sudija.

Dulović je, inače, četiri meseca posle ubistva Milića uhapšen u BiH i izručen je Crnoj Gori, radi izdržavanja dvoipogodišnje kazne zbog trgovine heroinom, posle čega je pušten na slobodu i od tad mu se gubi svaki trag.

Takođe je odranije poznat i srpskoj policiji. U oktobru 2008. godine, kao maloletnik, učestvovao je u tuči u kojoj je ranjen. Na njega je tada ispred splava "Blejvoč" pucao Veljko Belivuk koji je u to vreme radio kao šef obezbeđenja kluba! 

Republika

Foto: Tanjug/ RADE PRELIĆ

Veljko Belivuk

Belivuk je najpre bio optužen za pokušaj ubistva Dulovića, ali su svedoci naknadno izmenili iskaz pa je osuđen samo za nanošenje teških povreda. Trenutno mu se sudi za sedam svirepih ubistava i druge teška krivična dela.

Obezbeđivao Koraća i porodicu Luke Bojovića

Ubijeni Milić rođen je u Šehovićima u BiH. Do 2009. godine bio je pripadnik Specijalnih antiterorističkih jedinica, prvo Republike Srpske, potom i Srbije. Od 2010. godine bio je zvanično zaposlen u agenciji za obezbeđenje "Conccot" u Podgorici, a zapravo je bio telohranitelj i najbliži saradnik vođe barskog klana Luke Đurovića, bliskog "škaljarcima". 

Hapšen zbog praćenja Vučića 2015. godine

Interesantno je da je Siniša Milić hapšen krajem novembra 2015. godine pod sumnjom da je planirao napad na Aleksandra Vučića, u to vreme premijera Srbije. Tada je Milić priveden jer je čak osam puta za manje od 24 sata "audijem A8" kružio oko zgrade u kojoj stanuje Vučić. U policiji je potom pet puta menjao iskaz, a pušten je jer nije bilo dovoljno dokaza da je pokušavao da ugrozi premijera. Posle godinu dana, u garaži na Novom Beogradu pronađeno je oružje u gepeku "renoa" na kom su bili njegovi biološki tragovi, ali je i tada izbegao zatvor. Pre nego što je postao telohranitelj Koraću i članovima Bojovićeve porodice, obezbeđivao je i Acu Bulića, bivšeg predsednika Zajednice fudbalskih klubova Superlige.

Nakon Đurovićeve pogibije u udesu 2013. godine, Milić je napustio Crnu Goru i trajno se nastanio u Beogradu. Obezbeđivao je članove porodice Luke Bojovića, koji je tada bio u zatvoru u Španiji, i njegove saradnike. Pre svih, Filipa Koraća koji je u tom periodu, navodno, preuzeo Bojovićeve "poslove". 

Upućeni u istragu tvrdili su da je motiv ubistva to što je Milić bio Koraćev i Bojovićev čovek od poverenja, te da je bio žrtva rata mafijaških klanova u kojem je do sada likvidirano preko 60 ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading