ADVOKATI ZLIKOVACA UPIRU PRST U SVEDOKE-OKRIVLJENE: Rafalno iznose primedbe i traže "ZA MOMKE" fer suđenje!

Autor:

Hronika

20.06.2023

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

ADVOKATI ZLIKOVACA UPIRU PRST U SVEDOKE-OKRIVLJENE: Rafalno iznose primedbe i traže "ZA MOMKE" fer suđenje!

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Suđenje Veljku BelivukuMarku Miljkoviću i njihovom tridesetodvočlanom klanu, nastavlja se danas u Specijalnom sudu u Beogradu nakon što je Apelacioni sud odbio zahteve okrivljenih i njihovih branilaca za izuzeće tužilaca, sudija i predsednika Višeg suda u Beogradu.

Drugi Belivukov advokat NIkola Jerković koji brani pored njega još 13 optuženih u istom postupku tvrdi da je sudija sugerisala svedocima okrivljenim da koriste beleške čime je ugrozila proces 

- Lalić je uputio veliki broj neprimerenih komentara okrivljenima, a vi ste bili dužni da to sprečite. A vi ste komentarisali protivno zakonu dok su okrivljeni ispitivali saradnika-okrivljenog. Vi ste okrivljene ispitivali iako su rekli da ne žele da odgovaraju na ta pitanja. To je bilo nezakonito - istako je Jerković.

Zamenik tužioca za organizovani kriminal Zoran Babić se usprotivio iznošenju primedbi branilaca okrivljenih, istakavši da se ne zna koja je ovo faza postupka pošto advokati okrivljenih imaju primedbe na sve u momementu kada je po proceduri trebalo da iznesu primedbe na svedočenja okrivljenih svedoka.

Advokat optuženog Alekse Stošića, Stefan Jokić pokazao je rukama i očima na optužene i stao im u zaštitu.

- Ovi momci iz stakla u boksu neće imati fer suđenje. Moj klijent Aleksa Stošić nije mogao u jednom momentu biti na dve udaljene lokacije. Kako je on bio obezbeđenje Veljku i Marku ja ne znam, a to je rekao Lalić.

MIljana Perendija primetila je da je svedok-okrivljeni Nikola Spasojević nije bio precizan u svedočenjima i da je priznao krivično delo trgovina drogom, a da za to nije optužen.

- Ja njemu ne verujem jer je pogubljen i ne znam šta je svedočio. Za mog klijenta Filipa Ivanovskog je rekao da je stajao i faktički samo posmatrao primopredaju droge jer je Spasojević rekao da je Filip nije ni pipnuo - istakla je advokat Perendija. 

Dodatno su advokati optuženih osporavali navode sve trojice svedoka-okrivlhjenih pa je za govornicu izašao Belivuk traživši reč. 

Poslednje ročište održano je 15. maja kada su tražena ta izuzeća, a okrivljeni Belivuk i Miljkovic su kazali da sumnjaju u pristrasnost suda, a posebno tužilaštva prema okrivljenim svedocima Srđanju Laliću, Bojanu Hrvatin i Nikole Spasojevića.

Veljko Belivuk tada je zapretio i da ce otkazati punomoćje svim advokatima, pa da će se rocišta održavati u "praznim sudnicama".

Inače, klan Veljka Belivuka prvom optužnicom se tereti za pet ubistava: Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića, Gorana Veličkovica Goksija, Aleksandra Gligorijevića Pukija, kao i Lazara Vukićevića. Potom je pokrenuta istraga  i za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića koji je spaljen na lomači u Surduku kod vikendice Radoja Živković bivše žene rođaka, Radoja Živkovića "kavačkog vođe"i drugom optužnicom se klan tereti za oba zločina.

Belivukovi vojnici su prema navodima Tužilaštva za organizovani kriminal, svirepo ubijali oružjem i sekirama, davili, kasapili nožem, mleli žrtve i njihove ostatke prosipali u Dunav. Oni se takođe terete i za šverc oružja i droge i za silovanje mladića u njihovoj bazi na stadionu Partizana.

Do sada su pred sudom svedočila sva trojica svedoka okrivljenih u kojima su osim o zločinima iz optužnice govorili i o najmanje 20 ubistava za koje klan do sada nije  zvanično optužen, a prema priznanju svedoka, članovi klana stoje iza otmica i ubistava nestalih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading