LUCIFER I NJEGOVA BANDA PRED SUDIJOM: Ustaničkom zavijale sirene - iz CZ-a sprovedeno 18 Belivukovih dilera, koje predvodi Marinković (VIDEO)

Autor:

Hronika

12.06.2023

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispred Specijalnog suda su pristigli advokati, mnogo prijatelja i članova porodica optuzenih.

LUCIFER I NJEGOVA BANDA PRED SUDIJOM: Ustaničkom zavijale sirene - iz CZ-a sprovedeno 18 Belivukovih dilera, koje predvodi Marinković (VIDEO)

Foto: Republika.rs

Suđenje Lazaru Marinkoviću Luciferu

Suđenje nasledniku Veljka Belivuka za prodaju droge i oružja, Lazaru Marinkoviću poznatijem kao Lucifer, nastavlja se danas u Specijalnom sudu.

Ustaničkom ulicom su nešto pre 14 časova zavijale sirne, što je označavao da se sprovodi iz Centarlnog zatvora na suđenje 18 Belivukovih dilera, koje predvodi Lucifer.

Ispred Specijalnog suda su pristigli advokati, mnogo prijatelja i članova porodica optuzenih. Oni će iz publike danas pratiti suđenje organozivanoj kriminalnoj grupi.

 

 

Da podsetimo, vođa navijačke grupe "Anti Romi" Lazar Marinković Lucifer sa kriminalnom grupom koju je organizovao za šverc droge i oružja našap se pred Specijalnom sudom u aprilu, za kada su bila zakazana pripremna ročišta.

Sa Marinkovićem je u septembru prošle godine, optuženo još 17 lica, a hapšenje grupe desilo su se pre više od godinu dana, u martu 2022. Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal, oni se terete da su od jula 2021. do 29. marta 2022. godine na teritoriji Beograda, proizvodili, kupovali i stavljali u promet kokain, heroin, kanabis tzv. marihuana i amfetamin, čijom prodajom su ostvarili znatnu protivpravnu imovinsku korist.

- Optužnica je podignuta zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljene proizvodnje i stavljanje u promet opojnih droga, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava - saopštili su iz tužilaštva povodom optuženja Luciferove grupe.

Grupa je drogu prodavala prvenstveno u naselju Karaburma , na splavovima „Port" i „Fristajler", kao i u klubu „Kasina", a dostavljali su je i na adrese kupaca. Oni su nekada blisko sarađivali sa grupom "Alkatraz", ali kada su Belivukovi"Principi", preuzeli tribinu, "Anti-romi" su im se priključili.

- Posle hapšenja Belivuka i Miljkovića,  Luciferova grupa nastavila je da distribuira drogu i obezbeđuje klubove po Beogradu. Lucifer je preuzeo Belivukove poslove, i on je to aminovao, pa ga je hapšenje saradnika pogodilo - otkriva izvor.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading