ZOVITE OVDE FILIPA KORAĆA! Velja Nevolja peni u sudnici: Prozvao škaljarskog vođu - hajde da se pogledamo OČI U OČI!

Autor:

Hronika

20.06.2023

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

ZOVITE OVDE FILIPA KORAĆA! Velja Nevolja peni u sudnici: Prozvao škaljarskog vođu - hajde da se pogledamo OČI U OČI!

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Suđenje Veljku BelivukuMarku Miljkoviću i njihovom tridesetodvočlanom klanu, nastavlja se danas u Specijalnom sudu u Beogradu nakon što je Apelacioni sud odbio zahteve okrivljenih i njihovih branilaca za izuzeće tužilaca, sudija i predsednika Višeg suda u Beogradu.

Na početku današnjeg suđenja advokati odbrane su izneli svoje primedbe na svedočenja svedoka-okrivljenih Srđana Lalića, Bojana Hrvatina i Nikolu Spasojevića, ali i na sam proces i sudsko veće, a onda se za reč javio Veljko Belivuk.

Nevolja je nastavio sa osporavanjem iskaza svedoka-okrivljenih.

Belivuk kaže da je Lalić rekao da u trenutku ne može da se seti kako su zastrašivali protivnike slikama.

- Koga mi zastrašujemo nije rečeno, osim navodno Filipa Коraća. 

- Ajde da pozpovemo Filipa Koraća ovde da ga pitamo jesi li ti prodavao i kome - zapenio je Belivuk. 

On priča o tome kako je navodno Radoje Živković nameravao da ga prevari po pričama svedoka-okrivljenih, vezano za pare od droge. Komentariše oprečene tvrdnje u vezi sa bekstvom iz zemlje njega i Miljkovića kao i veličini prostora u Ritopeku. 

- Ako je ta prostorija 40 kvadrata to je veliko sudija, nekad je to bio pristojan jednosobmni stan, a sada je to trosoban stan -  rekao je Belivuk između ostalog.

U pola pet vođa klana sa Partizanove tribine predložio je da sudija odredi vreme za odmor.

- Hoćete pauzu? - upitao je Belivuk odjednom.

Sudija ga je pitala je li umoran, a on uzvratio: "Ja ne, mogu pet dana, a imam još tri strane i prelazim na drugu temu". 

Sudija Vinka Beraha Nikićević negoduje: "E, nemojte pet dana, ajmo pauza od pola sata radi odmora".

Poslednje ročište održano je 15. maja kada su tražena ta izuzeća, a okrivljeni Belivuk i Miljkovic su kazali da sumnjaju u pristrasnost suda, a posebno tužilaštva prema okrivljenim svedocima Srđanju Laliću, Bojanu Hrvatin i Nikole Spasojevića.

Veljko Belivuk tada je zapretio i da ce otkazati punomoćje svim advokatima, pa da će se rocišta održavati u "praznim sudnicama".

Inače, klan Veljka Belivuka prvom optužnicom se tereti za pet ubistava: Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića, Gorana Veličkovica Goksija, Aleksandra Gligorijevića Pukija, kao i Lazara Vukićevića. Potom je pokrenuta istraga  i za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića koji je spaljen na lomači u Surduku kod vikendice Radoja Živković bivše žene rođaka, Radoja Živkovića "kavačkog vođe"i drugom optužnicom se klan tereti za oba zločina.

Belivukovi vojnici su prema navodima Tužilaštva za organizovani kriminal, svirepo ubijali oružjem i sekirama, davili, kasapili nožem, mleli žrtve i njihove ostatke prosipali u Dunav. Oni se takođe terete i za šverc oružja i droge i za silovanje mladića u njihovoj bazi na stadionu Partizana.

Do sada su pred sudom svedočila sva trojica svedoka okrivljenih u kojima su osim o zločinima iz optužnice govorili i o najmanje 20 ubistava za koje klan do sada nije  zvanično optužen, a prema priznanju svedoka, članovi klana stoje iza otmica i ubistava nestalih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading