ZVICER AKO SE SPOMENE - PRIČA JE JOŠ BOLJA! Belivuk osuo po Laliću, Hrvatinu i Spasojeviću: "Marko i Veljko rade sve, a onda..."

Autor:

Hronika

20.06.2023

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

ZVICER AKO SE SPOMENE - PRIČA JE JOŠ BOLJA! Belivuk osuo po Laliću, Hrvatinu i Spasojeviću: "Marko i Veljko rade sve, a onda..."

Foto: Starsport, e stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Suđenje Veljku BelivukuMarku Miljkoviću i njihovom tridesetodvočlanom klanu, nastavlja se danas u Specijalnom sudu u Beogradu nakon što je Apelacioni sud odbio zahteve okrivljenih i njihovih branilaca za izuzeće tužilaca, sudija i predsednika Višeg suda u Beogradu.

Sa "Dobar dan, poštovanje. Veljko Belivuk. " počeo je da govori Belivuk pred većem.

U beloj majci sa kragnicom, Belivuk još krupniji, nego prošli put, namestio je majcu zategnuvši je preko stomaka, pa se oslonio sa obe ruke na govornicu i počeo izlaganje.

- Ajmo sa svedokom Lalićem koji je inteligentan, za razliku od druge dvojice,  i kućom u Ritopeku. Lalić je za šest mrtvih dobio 18 godina, ali mi svi znamo da to nije istina jer bi kazna za tolika dela bila smešna.- opisuje vođa klana.

On nastavlja da nabraja Lalićeve navodne lapsuse.

- Bazeni T6  nisu u Surduku kako je rekao, kao što nije put za Ritpek kako je on objasnio. Lalić kaže da je prepoznao kuću, a bio je tada prvi put u njoj, kako to? - pita samouvereno Belivuk. 

Belivuk se pozivao na svoje razgledanje spisa sa advokatom Nikolom Jerkovićem. 

- Gledali smo Jerković i ja slike te mašine i nije rupa ni gore, ni dole nego u sredini. Reče Lalić da smo Miljković i ja obezbedili mašinu i osmislili sve, a onda da ipak nismo. Spasojević je isto tako rekao kontradiktorno. Ispada da smo sve mi uradili i kad se ne zna ko jeste. Veljko i Marko rade sve, a kad se još spomene i Zvicer priča je još bolja -  rekao je Belivuk u svojim primedbama. 

Nadalje on kaže da su svedoci-okrivljeni kontradiktorno opisivali "kuću smrti", pločice, skrivenu prostoriju, štekeri, česme, police, flaše sa varikinom, i ostalo. 

- Meni po zakonima fizike neke priče nisu jasne i sada ću reći da su lagali. 

Belivuk je pokazao rukom mašući ispred čela i glave vodoravno. 

- Došlo je dovde i sada govorim da lažu jer govore oprečno i po jednom je ta skrivena prostorija bila mala, a po drugom tri ili četiri puta veća - trekao  je Belivuk. 

Poslednje ročište održano je 15. maja kada su tražena ta izuzeća, a okrivljeni Belivuk i Miljkovic su kazali da sumnjaju u pristrasnost suda, a posebno tužilaštva prema okrivljenim svedocima Srđanju Laliću, Bojanu Hrvatin i Nikole Spasojevića.

Veljko Belivuk tada je zapretio i da ce otkazati punomoćje svim advokatima, pa da će se rocišta održavati u "praznim sudnicama".

Inače, klan Veljka Belivuka prvom optužnicom se tereti za pet ubistava: Milana Ljepoje, Zdravka Radojevića, Gorana Veličkovica Goksija, Aleksandra Gligorijevića Pukija, kao i Lazara Vukićevića. Potom je pokrenuta istraga  i za ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića koji je spaljen na lomači u Surduku kod vikendice Radoja Živković bivše žene rođaka, Radoja Živkovića "kavačkog vođe"i drugom optužnicom se klan tereti za oba zločina.

Belivukovi vojnici su prema navodima Tužilaštva za organizovani kriminal, svirepo ubijali oružjem i sekirama, davili, kasapili nožem, mleli žrtve i njihove ostatke prosipali u Dunav. Oni se takođe terete i za šverc oružja i droge i za silovanje mladića u njihovoj bazi na stadionu Partizana.

Do sada su pred sudom svedočila sva trojica svedoka okrivljenih u kojima su osim o zločinima iz optužnice govorili i o najmanje 20 ubistava za koje klan do sada nije  zvanično optužen, a prema priznanju svedoka, članovi klana stoje iza otmica i ubistava nestalih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading