REKAO MI JE DA SAM LUD, DA SAM GLUP, A SPOMINJAO MI JE I ŽENU: Šok u sudnici na suđenju Belivuku i jezivoj ekipi - optuženi se žale na uvrede, a ne smetaju im ČINJENICE!

Autor:

Hronika

27.06.2023

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

REKAO MI JE DA SAM LUD, DA SAM GLUP, A SPOMINJAO MI JE I ŽENU: Šok u sudnici na suđenju Belivuku i jezivoj ekipi - optuženi se žale na uvrede, a ne smetaju im ČINJENICE!

Foto: Starsport, e stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se optužnicom TOK terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje nastavlja se danas iznošenjem primedbi okrivljenih i njihovih branilaca na svedočenja okrivljenih saradnika. 

Nakon Belivuka, primedbe je iznosio Aleksa Stošić, a za govornicu je zatim izašao Miloš Budimir.

Miloš Budimir iz svojih beleški čita kako su svedoci okrivljeni navodno govorili oprečno i negira da je dobio na poklon "bmw" automobil nakon ubistva Lainovića, kako su to ni rekli.

Nastavlja da čita kog dana su dali za njega sporne iskaze. 

- Vezano za mitraljez... Miljković je pitao gde je preuzet mitraljez, Lalić kaže kod Ikee, a Hrvatin je rekao da je to bilo na parkingu kod Zbeg groblja. Ja stanujem u Borči i znam gde je oboje, a udaljeni su oko 40 kilometara - rekao je Budmir. 

Miloš Budimir koji se optužnicom tereti za učešće u pet teških ubistava, a žali se što ga je Srđan Lalić pred sudskim većem  bar 20 puta uvredio. 

- Rekao mi je: " Šta pričaš bre popustio si u zatvoru. Sugerišem da budeš malo... Više puta je govorio da sam lud, popustio i sve... Lalić mi reče nije to neki greh da sam glup i kako je Miljković iste uvrede izneo na račun mene i mog brata.. Miloše posrnuo si, sram te bilo.. Jeftini su trikovi... to što pričaš to su gluposti... šta te briga ko mi je kupio roleks - žali se Budimir. 

Zatim, navodi da sudija nije sprečila, po njemu, nedolično ponašanje svedoka-okrivljenog. 

- Spominjao mi je suprugu više puta. Tražio da spominjem ljude sa kojima je prodavao drogu - istakao je Miloš. 

On primećuje da Lalić ne zna registracije kola, čak ni "smarta" svoje devojke iako je kako tvrdi, on nju pratio preko GPS-a. 

Veljko Belivuk je duže od šest sati na prethodna dva ročišta osporavao iskaze Nikole Spasojevića koji se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 14 godina priča o zločinima za koje se grupa tereti.

Takođe, Belivuk je negirao i kazivanja Srđana Lalića koji je sporazum sklopio za 18 godina zatvora, kao i Bojana Hrvatina koji je pristao da robija 15 godina ukoliko ispriča sve što zna o zločinima svih okrivljenih.

Po planu sudije Vinke Berahe Nikićević okrivljeni će iskaze svedoka osporavati jos na dva ročišta i nakon toga će da svedoče I.S. silovani mladić i Jelena supruga ubijenog Gorana Veličkovića Goksija.

Na suđenju klanu do sada su prikazane fotografije kuće smrti u Ritopeku gde je žrtve klan ubijao zadajući im strašne muke, pa ih onda mleo u industrijskoj mašini. Viđena je i policijska dokumentacija iz Surduka gde je kod vikendice žene kavačkog egzekutora Radoja Živkovića spaljen Goran Mihajlović. Po nalogu veća prikazan je i čitav arsenal oružja, kao i oko 70 automobila koje su koristili pripadnici klana za zločine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading