BELIVUK OD SEBE PRAVI ŽRTVU! ODBIO DA IZNOSI PRIMEDBE: Rekli ste da neću moći, pa nisam poneo beleške!

Autor:

Hronika

27.06.2023

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

BELIVUK OD SEBE PRAVI ŽRTVU! ODBIO DA IZNOSI PRIMEDBE: Rekli ste da neću moći, pa nisam poneo beleške!

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock, starsport

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se optužnicom TOK terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje nastavlja se danas iznošenjem primedbi okrivljenih i njihovih branilaca na svedočenja okrivljenih saradnika. 

Sudija je na početku današnjeg suđenja prozvala Veljka Belivuka da dovrši iznošenje primedbi.

- Ostala vam je još jedna strana prošli put, pa evo sada da završite -  rekla je sudija. 

Belivuk je pozdravio sudiju i veće sa poštovanjem, a potom kazao da nije poneo svoje beleške jer je mislio da mu danas sudija neće dopustiti da danas nastavi.

- Neće ostaviti efekat ako sada kažem usmeno, a znao bih i tako iako sam.

Ja ću to u završnoj reči jer sada ne bi imalo efekta da posle pet dana iznosim zaključak. 

Zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Ivanić pobunio se da se previše dopušta okrivljenima i naveo je da se moraju ograničiti vremenski. 

- Svedok Srđan Lalić je 14 sati je davao iskaz, a 36 časova tokom radnih dana je odgovarao na pitanja okrivljenih . Od aprila se nismo faktički pomakli - rekao je Ivanić.

Veljko Belivuk je duže od šest sati na prethodna dva ročišta osporavao iskaze Nikole Spasojevića koji se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 14 godina priča o zločinima za koje se grupa tereti.

Takođe, Belivuk je negirao i kazivanja Srđana Lalića koji je sporazum sklopio za 18 godina zatvora, kao i Bojana Hrvatina koji je pristao da robija 15 godina ukoliko ispriča sve što zna o zločinima svih okrivljenih.

Po planu sudije Vinke Berahe Nikićević okrivljeni će iskaze svedoka osporavati jos na dva ročišta i nakon toga će da svedoče I.S. silovani mladić i Jelena supruga ubijenog Gorana Veličkovića Goksija.

Na suđenju klanu do sada su prikazane fotografije kuće smrti u Ritopeku gde je žrtve klan ubijao zadajući im strašne muke, pa ih onda mleo u industrijskoj mašini. Viđena je i policijska dokumentacija iz Surduka gde je kod vikendice žene kavačkog egzekutora Radoja Živkovića spaljen Goran Mihajlović. Po nalogu veća prikazan je i čitav arsenal oružja, kao i oko 70 automobila koje su koristili pripadnici klana za zločine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading