BELIVUK USRED SUDA PREDLOŽIO PALJENJE VATRE! Govorio o GNUSNOM zločinu: Zvuči jezivo da sam delove tela ubacivao u KORITO

Autor:

Hronika

22.06.2023

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belivuk je predočio po njegovom mišljenju nedoslednosti iskaza svedoka okrivljenih i njihova međusobna neslaganja

BELIVUK USRED SUDA PREDLOŽIO PALJENJE VATRE! Govorio o GNUSNOM zločinu: Zvuči jezivo da sam delove tela ubacivao u KORITO

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock, starsport

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Suđenje klanu Veljka Belivuka danas je otvoreno u 14:30 časova posle prozivanja svih stranaka u postupku čime su se stekli uslovi za nastavak glavnog pretresa, drugi i poslednji u ovoj nedelji. 

Belivuk je predočio po njegovom mišljenju nedoslednosti iskaza svedoka okrivljenih i njihova međusobna neslaganja. Po pasusima i navodeći strane spisa sa iskazima svedoka okrivljnih ide u detaljne analize.

- Spasojević je rekao da je Mihajlović jedan od ubica Davorina Baltića, a Hrvatin i Lalić nikada nisu spomenuli Baltića, a kao znali su više od njega. 

Govori kao Lalić, a to nije dobro - zapretio je vođa klana i prvookrivljeni.

- U ovoj priči fali samo Radoje Zvicer, da bude kompletna jer sve ja i Miljković radimo. Pričamo kako ćemo nekoga da ubijemo, navodno i otkrivamo mu detalje planiranja svega, a on se navodno boji od nas i strepi za život - pojašnjava Belivuk. 

- Od tužioca sam čuo zapanjujuću stvar da je Spasojević dobar poznavalac oružja iako on sam kaže da ne zna koji je pištolj držao u rukama. Spasojević je radio nešto ovako (gestikulirao rukama) ručicama mlatarao pokazujući dužinu stola i i oblik i veličinu korito - rekao je Belivuk.

On je preneo i izjavu Spasojevića:

- Veljko je, to jest ja, stavljao delove tela da ih rashladi u korito - zvuči jezivo. Oni i Lalić su upotrebili različite izraze o tome, a nije mi jasno kako sam ja uspeo da 90 odsto čoveka ubacim u to korito. Spasojević kaže da nije nosio metar pa da ne može da se izjasni o dimenzijama, razdaljini. Ja ne znam stvarno koliko je komšinica bila daleko, kaže jednom, a drugi put da je 10 metara u pitanju. Rekao je da je nije video, a kako zna koliko je udaljena - pita se Belivuk . 

U jednom momentu Veljko je sudiji i veću predočio da su okrivljeni saradnici rekli da su bazeni udaljeni 600 metar od kuće u Surduku na čijem placu je spaljen Goran Mihajlović.

Belivuk napominje da su ti bazeni udaljeni više od 49 kilometara od Surduka, a prećutkuje da je u pitanju samo lapsus, i da se bazen u Surduku zove drugačije. 

Vođa klana potom predlaže rekonstrukciju zločina u Surduku, paljenje žrtve na lomači. 

- Voleo bih da se ta vatra upali i da vidimo na koliko možemo da priđemo, jer tvrdim da nisam mogao da ubacujem grancice u vatru kako to Spasojević tvrdi - čudi se Belivuk.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading