NISU ZNALI ŠTA ĆE SA DEČAKOM IZ LUKAVCA: Satima bio u stanici dok nisu odlučili gde da ga smeste - evo gde je prebačen!

Autor:

Hronika

15.06.2023

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Problem je nastao kada je dečak iz Lukavca trebalo da bude smešten u Disciplinski centar, ali falio je jedan potpis.

NISU ZNALI ŠTA ĆE SA DEČAKOM IZ LUKAVCA: Satima bio u stanici dok nisu odlučili gde da ga smeste - evo gde je prebačen!

Foto: Twitter/Printscreen

Učenik upucao nastavnika u Lukavcu

Maloletni učenik Osnovne škole Lukavac Grad juče je u prostorijama škole ispalio nekoliko hitaca u pravcu nastavnika engleskog jezika Nedima Osmanovića.

Kako je od juče poznato nastavnika je jedan hitac pogodio napravivši prostrelnu ranu, a nedugo nakon događaja on je hitno prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, gde je podvrgnut operativnom zahvatu, prenosi Srpskainfo.

Dečak je takođe iz UKC Tuzla premešten u dečju psihijatrijsku bolnicu u Sarajevu.

Kako je rečeno problem je juče nastao kada je dečak trebao da bude smeštan u Disciplinski centar. Međutim, za to je bila potrebna saglasnost oca. Otac tu saglasnost nije dao. Stoga je maloletnik bio premešten u psihijatrijsku bolnicu. Izvor objašnjava da je dečak satima bio u stanici i nije se znalo gde će da ga smeste.

Iz Odgojnog centra su rekli da nisu primili zahtev za prijem. Pojasnili su da to upućuje Centar za socijalni rad.

Celi slučaj je na svom zvaničnom Fejsbuk profilu prokomentirao i Midhat Čaušević, poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH.

– Dečak koji je pokušao izvršiti ubistvo nastavnika trebao je biti smešten u Disciplinski centar. Kompletna procedura, od strane institucija koje su bile u proteklom periodu uključene u pomenuti slučaj, bila je završena i nedostajao je još pristanak roditelja. Roditelji nisu dali pristanak. Konkretno: Pod hitno izmeniti zakonska rešenja koja podrazumevaju pristanak roditelja za odlazak deteta u Disciplinski centar. Ako struka kaže da dete treba da ide, iako se roditelji ne slažu – dete ide. Bio je problem gde smestiti dete nakon šest sati provedenih u policijskoj stanici. Da bi se utvrdilo psihičko stanje potrebno je odelenje na Psihijatrijskoj klinici za maloletnike, na TK tog odelenja nema. Neodložno formirati odelenje na Psihijatrijskoj klinici za maloletnike – pojasnio je, između ostalog, Čaušević.

Gradonačelnik Lukavca Edin Delić objasnio je odluku ministarstva obrazovanja Tuzlanskog kantona da se prekine nastava nakon što je maloletnik pucao i ranio nastavnika u osnovnoj školi “Lukavac grad”, te kako se lokalna zajednica priprema da se slični događaji spreče.

Trinaestogodišnji maloletnik je zbog lošeg vladanja nedavno izbačen iz škole, te je odlučio da svoje nezadovoljstvo odlukom nastavnog veća reši pucajući u nastavnika kojeg je teško ranio. Iako je pretio da će ovo uraditi, sistem je zakazao i nije reagovao na vreme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading