SUDIJA KOJI JE POSLAO DŽONIĆA NA DOŽIVOTNU: Nije pokazao kajanje, monstruoznost zločina veća time što je zapalio tela

Autor:

Hronika

13.06.2023

13:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija je Džoniću produžio pritvor do pravnosnažnosti presude.

SUDIJA KOJI JE POSLAO DŽONIĆA NA DOŽIVOTNU: Nije pokazao kajanje, monstruoznost zločina veća time što je zapalio tela

Foto: facebook

Goran Džonić ubio porodicu Đokić

Sudska straža izvela je danas iz sudnice Gorana Džonića nakon što mu je izrečena presuda doživotnog zatvora zbog ubistva brata od tetke Gorana Đokića (57) Goranove supruge Gordane (56) i njihove kćerke Lidije (26).

Goran Džonić osuđen je danas na jedinstvenu kaznu doživotne robije zbog teškog ubistva porodice Đokić i nedozvoljenog držanja i nošenja oružja.

Obrazlažući odluku sudija Mirko Drašković je istakao da je dokazano da je Džonić ubio troje rođaka.

- Mi smo većali sve dokaze i našli smo da ste krivi. I vi ste priznali da ste bili na licu mesta te ste umešali i druge osobe za koje je utvrđeno da nisu bile sa vama. Na glavnom pretresu ste izmenili odbranu, tvrdili ste da vas je tukla policija zašta nije bilo dokaza. Tvrdili ste da niste krivi, da su sve besmislice. Međutim, niste odgovorili na pitanja kako to da su čaure pronađene na mestu zločina ispaljene iz pištolja koji je oduzet iz stana u Aleksincu. A rekli ste da ste vi jedina osoba koja je imala kontakt sa tim pištoljem. Niste objasnili odakle Lidijin DNK na pištolju niti odakle vaš DNK na novcu oduzetom od Đokića i kesama u kojima se nalazio. Postoji čitav niz drugih dokaza, izjave svedoka, snimci video nadzora kako kupujete benzin koiji dokazuju da ste baš vi izvršili zločin – kazao je Drašković, piše Telegraf.

KAZNA ODGOVARA ZLOČINU

Komentarišući visinu kazne, sudija je rekao da je samo najstroža odgovarala zločinu.

- Ovakva kazna je jedino ispravna za ovako monstrouzan zločin. Ona neće vratiti Đokiće ali predstavlja satisfakciju porodici i odgovor društva da postoji nulta tolerancija na ovakva dela. Niste pokazali kajanje a o monstrouznosti zločina govori to što ste tela zapalili – kazao je Drašković, piše Telegraf.

Sudija je Džoniću produžio pritvor do pravnosnažnosti presude. Na današnju presudu Džonić ima pravo žalbe a njegov branilac Biljana Pešić je najavila je da će je podneti.

Džonić je nakon izricanja presude burno reagova, počeo je da viče da nije kriv i da će da se ubije. Ustao je sa klupe i udario glavom o sto, a onda se otimao trojici stražara koji su priskočili kako bi ga smirili i izveli iz sudnice.

PRAVO NA ŽALBU

Biljana Pešić, advokat Gorana Džonića koga je Viši sud u Nišu danas osudio na doživotnu zatvorsku kaznu zbog ubistva Đokića izjavila je da njen branilac ima pravo žalbe i da će iskoristiti to pravo.

- Rok za izjavljivanje žalbe je 15 dana, videćemo kakva će biti presuda Apelacionog suda. Mi smo pre par dana uložili žalbu na rešenje o pritvoru - izjavila je Pešić.

Zoran Vitković, advokat porodice ubijene Lidije Đokić je rekao da je bilo očekivano da će optuženi biti osuđen na kaznu doživotnog zatvora.

- Tokom čitavog postupka se moglo primetiti da je optuženi nastupao sa naročitom upornošću i naročitom bezobzirnošću i stiče se utisak da se radi o narcosidnom tipu koji je prosto sebe ubedio da će moći da izvede zločin koji neće biti otkriven, ali se pokazalo sasvim drugačije. Optuženi je tokom čitavog postupka pokušavao da pravi nekakve predstave, želeći da pokaže kako je nevin i kako on u svemu tome nije učestvovao, ali je na perfektan način predsednik sudskog veća obrazložio sve dokaze koji su izvedeni, kako pojedinačno i tako u celini. U svemu je ukazao da je izvršilac krivičnog dela Goran Džonić - izjavio je Vitković, piše Telegraf.

MAKSIMALNA KAZNA ZADOVOLJAVA PRAVDU SA PRAVNE STRANE

Tamara Antić, advokat Stojanke Đokića, majke ubijenog Gorana Đokića je izjavila da smatra da je izricanjem maksimalne kazne Goranu Đoniću, kazne doživotnog zatvora, na najefikasniji način došlo do primene važećih krivično-pravnih normi kod nas.

- Postupak je vođen efikasno, brzo bez nepotrebnih odugovlačenja. Što se tiče samih oštećenih, činjenica je da za ovakve slučajeve ne postoji ekvivalent koji bi njima doneo određeni mir i ono što bi za porodicu značilo da je pravda zadovoljena, ali s obzirom da je izrečena maksimalna kazna opet na neki način jeste - istakla je Antić, prenosi Telegaf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading