NIKO NIJE SLUTIO DA ĆE SE VRATITI NAORUŽAN! Ovako je izgledala krvava noć u selima kod Mladenovca i Smedereva: Krvnik branio krvnika!

Autor:

Hronika

08.05.2023

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U strašnom masakru u selima Dubona i Malo Orašje stradalo je osmoro mladih.

NIKO NIJE SLUTIO DA ĆE SE VRATITI NAORUŽAN! Ovako je izgledala krvava noć u selima kod Mladenovca i Smedereva: Krvnik branio krvnika!

Foto: ST/Nemanja Pančić, MUP

Drugi po redu masakr u samo 48 sati pogodio je u četvrtak kasno uveče celu Srbiju. Uroš Blažić, dvadesetjednogodišnjak, pucao je na više i usmrtio 8 mladih osoba. Najstarija žrtva pomahnitalog Uroša imala je 25, dok je najmlađa imala samo 15.

U krvavom piru je ranjeno 14 osoba. 

Uroš B. 4. maja, nešto pre 23 sata, dolazi u selo Dubona kod Mladenovca. Izlazi iz automobila kako bi kupio cigarete, a potom prilazi mladićima i devojkama koji sede i druže se u školskom dvorištu. 

Prema jednoj verziji priče, razgovor se poveo o tada aktuelnoj temi, Kosti Kecmanoviću, koji je u školi na Vračaru ubio osam učenika i čuvara, a ranio šestoro dece i nastavnicu istorije. Uroš brani i opravdava dečaka, a kada nailazi na negativne reakcije okupljenih, seda u auto i odlazi.

Republika

Foto: Republika.rs

Brat i sestra ubijeni u Duboni

Niko ne očekuje da će da se vrati naoružan.

On je odlazi u vikendicu u Varovnici u kojoj živi od kada je, navodno zbog porodičnih razmirica, otišao iz porodične kuće u Donjoj Duboni. Odatle uzima oružje i, naoružan automatskom puškom, pištoljem i ručnom bombom, iz nepoznatog razloga kreće u selo Malo Orašje kod Smedereva. Tamo iz automatske puške puca na grupu mladih koja se kod spomenika okupila kako bi, zbog predstojećih dana žalosti, ranije proslavila Đurđevdan. Ubija pet, a ranjava šest osoba.

Iz Malog Orašja opet kreće ka Duboni, gde ponovo otvara vatru, ne samo na one koji su se nalazili tu i tokom njegovog prethodnog dolaska, već i na one koji su su došli u međuvremenu. U Duboni ubija tri osobe, među kojima je 21-godišnji policajac i njegova rođena sestra, a ranjava osmoro.

Republika

Foto: Tanjug/S.AĆIMOVIĆ

Policija u selima oko Mladenovca i Smedereva

Nakon masakra u školskom dvorištu u Duboni, Uroš B. beži svojim "mercedsom", a u jednom momentu silazi na zemljani put, gde mu se vozilo zaglavljuje, te nastavlja peške.

Usput mu se, kako su čuli meštani, puška zaglavljuje u trnju, te je odbacuje, a baca i svoj mobilni telefon.

Izbija u blizini kuće Jovana Markovića u selu Šepšin. Ulazi u njegovo dvorište, krade njegov automobil "reno ispejs" i iz dvorišta skreće desno. Dok je vlasnik automobila shvata da je zvuk koji je čuo bio njegovo vozilo, Uroš već nestaje bez traga. Izlazi na put za Mali Požarevac, gde ukradeno vozilo ostavlja u blizini spomenika palim borcima, a potom se penje na auto-put u blizini rampe i, najverovatnije provlači kroz rupu u ogradi, prenosi Telegraf.

Foto: ST/Nikola Mutić

Policijska traka

Zaustavlja taksistu koji vozi trudnu ženu iz Smedereva do Uba. Seda u automobil i pod pretnjom bombom, tera taksistu da odveze ženu u Ub, a potom da njega odveze u selo Vinjište kod Kragujevca. Dok policija uveliko blokira puteve, Uroš B. uspeva da prođe neopaženo i stigne u kuću svoje rodbine gde je, nakon više od osam sati potrage, i uhapšen.

Uroš B. je priveden u Policijsku upravu u Smederevu, gde ga je saslušao tužilac, a namon čega mu je određen pritvor.

MUP je napad okarakterisao kao teroristički akt.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading