KO SVE DELI I KRIVICU U SLUČAJU DEVOJČICE PRONAĐENE U KADI? Tužilaštvo ispituje sve u vezi sa ocem monstrumom iz Mirijeva

Autor:

Hronika

02.04.2023

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored sprovođenja istrage za krivična dela koja su naveli u saopštenju, proveriće se preko policije i drugih državnih organa i sve ostalo.

KO SVE DELI I KRIVICU U SLUČAJU DEVOJČICE PRONAĐENE U KADI? Tužilaštvo ispituje sve u vezi sa ocem monstrumom iz Mirijeva

Foto: MUP/Printscreen

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu u nastavku istrage nakon pronalaska osmogodišnje devojčice u kadi u stanu u Ulici Ružice Sokić 8, u naselju Mirijevo, proveriće preko policije i drugih državnih organa i sve ostalo što bi dovelo do eventualno novih postupaka.

Za sada istraga se vodi protiv Uroša Pašajlića, devojčicinog oca, kome se na teret stavlja da je u periodu dužem od dve godine ćerku držao zatvorenu. On se od prošle nedelje nalazi u pritvoru.

Nakon zadržavanja da mu se odredi pritvor, što je po njihovom predlogu sudija za prethodni postupak I suda i uradio.

Pored sprovođenja istrage za krivična dela koja su naveli u saopštenju, proveriće se preko policije i drugih državnih organa i sve ostalo, što bi dovelo do eventualno novih postupaka i to:

1. protiv lica u čijem je stanu uhapšen da li ima pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela. Da li je bio sa njim (jedno ili vise lica), da li mu je  pomagao i na koji način, da li su u rodbinskom srodstvu ili nisu.

2. da li ima propusta u Centru za socijalni rad u periodu od donošenja presude do pronalaska deteta u stanu i stanju koje je bilo strašno.

3. da li ima propusta u službi zaduženoj za obrazovanje deteta,odnosno polazak u školu, zatim onih koji su trebali da evidentiraju devojčicu za vakcine, vrtić, predškolsko...

Za neke od tih propusta ministarstva i zaštitnik građana vrše provere i nadzor, a koje izveštaje će Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu takođe zatražiti.Tu dokumentaciju će potom dostaviti na ocenu Vjt u Beogradu, radi procene da li ima krivičnog dela iz nadležnosti Višeg suda pred kojim postupaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading