UBISTVOM KIĆE MARKOVIĆA SU HTELI DA UJEDINE TRIBINU DA BI U MIRU PRODAVALI DROGU: Nastavlja se Hrvatinovo svedočenje na suđenju Belivukovom klanu

Autor:

Hronika

13.03.2023

17:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

UBISTVOM KIĆE MARKOVIĆA SU HTELI DA UJEDINE TRIBINU DA BI U MIRU PRODAVALI DROGU: Nastavlja se Hrvatinovo svedočenje na suđenju Belivukovom klanu

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ, E-Stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Na suđenjima pre dve nedelje, kako je najavljeno, prikazani su snimci i fotografije iz optužnice, a svedok-okrivljeni Srđan Lalić imao je priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković. Nakon njega, trećeg dana ove grupe suđenja počelo je svedočenje i Bojana Hrvatina, koje se nastavlja i danas.

Suđenje klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića se nastavlja posle pauze. Hrvatin ponovo staje za govornicu. 

- Ja vas viđam često, a ne znam ko ste - pitala je sudija devojku u sudnici. Advokati objašnjavaju da se radi o nekoliko pripravnica i da nisu hteli da opterećuju pretres predstavljajući ih.

Sudija daje reč punomoćnicima oštećenih da pitaju okrivljenog saradnika.

Advokatica Vesna Golubović pita Hrvatina kako se opredelio da sarađuje sa Belivukovim klanom, a ne sa Goksijem.   

- Sa Goranovim partnerom sam više sarađivao, a sa njim samo jednom oko 100 grama kokaina. Ambicija me je opredelila d abudem sa klanom, a ne sa Goranom jer su u tom biznisu bili daleko bolje  kotirani od njega. 

Čiji je interes bila apsolutna kontrola na tribini jer ste spominjali da i m je to bilo bitno?

- Kao navijač bivši mogu da kažem da su pravi navijači oni koje ih zanima sport, kapa, šal. Navijanje 2000-ih godina i sada su dve stvari. Nema više pravog navijanja jer ono vise nije imperativ nego da imaš sto više ljudi za rasturanje droge. Ubistvom Kiće Markovića su hteli da ujedine tribinu da bi u miru prodavali drogu, a ne u haosu.

Plan Gorana Veličkovića je podrazumevao policijske uniforme. Odakle vam?

-Bile su tu i dvoje troje je trebalo da budu u specijalnim policijskim odelima, a dvojica bi sa značkama glumili inspektore. 

Na pitanje tužioca rekli ste da ne znate ime Čikaga. 

- Pa te ljude smo i zvali imenima sa skaja. nekad sam znao prava imena, a nekad ne. Marka Miljkovića sam zvao Mare, a on mene Leo, Veljko Belivuk je Soprano bio i kasnije kad je promenio ime u Sop.

- Koji je bio vaš motiv da potpišete sporazum da postanete svedok okrivljeni?- pita Golubović.

- Uhapšen sam 10-tak dana od operacije. Porodica me je podstakla, trudna žena... Opstanak me je je opredelio da potpišem sporazum, prvovremeno. Radio sam loše stvari, ali nisam loš čovek. Saznao sam od Zvicera preko Radoja Živkovića Besta... - rekao je Hrvatin, ali nije dovršio recenicu jer su advokati okrivljenih branili pitanje Golubovićeve. 

- Nisu bili iskreni do kraja vođe grupe... Za Mladena Lazarevića sam dobio kilogram kokaina, a za Ljepoju nisam isplaćen i saznao sam da je Zvicer nas isplaćivao u drogi, koju ja nisam dobio. 

Punomoćnik Slavice Ljepoje, žene ubijenog Ljepoje počinje sa svojim pitanjima: 

Da li ste poznavali Ljepoja Milana i šta vam je bio motiv da učestvujete u tom zločinu?

- Pripadnost grupi je bio motiv, jer je Ljepoja hteo da ubije Zvicera sa suparničkim klanom - kazao je Hrvatin tvrdeći i da je novac bio jedan od bitnih motiva za pripadnost klanu.

Da podsetimo, Hrvatin je na dva ročišta govorio o svojim neposrednim i posrednim saznanjima. Sudu je na dva ročišta ispričao na koji način je pristupio kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, hijerarhiji u klanu, ubistvu Gorana Veličkovića, Nikole Mitića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje i Aleksandra Gligorijevića.

On je, posle Srđana Lalića, drugi svedok-okrivljeni koji na suđenju decenije iznosi monstruozne dokaze protiv beogradske folijale "kavačkog klana".

Hrvatin se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu od 15 godina priča o zločinima koje su pripadnici ove grupe počinili.

Poslednje ročište, održano 24. februara obeležile su navodne pretnje koje je vođa klana uputio advokatici Goksijeve žene, Vesni Golubović, koja se rasplakala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading