BELIVUK SE BRANI NAKON ŠTO JE PRETIO ADVOKATICI: Ona traži medijsku pažnju i PUBLICITET!

Autor:

Hronika

24.02.2023

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

BELIVUK SE BRANI NAKON ŠTO JE PRETIO ADVOKATICI: Ona traži medijsku pažnju i PUBLICITET!

Foto: Ilustracija: Republika.rs,Starsport, E-Stock

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Na ovonedeljnim suđenjima, kako je najavljeno, prikazani su snimci i fotografije iz optužnice, a svedok-okrivljeni Srđan Lalić imao je priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković. Nakon njega, trećeg dana suđenja počelo je svedočenje i Bojana Hrvatina, a njegov iskaz se očekuje i danas.

U drugom delu sudjenja, posle pauze, advokat Vladimir Petrović se javio za reč

- Sudija molim vas da se ne nastavlja saslušanje svedoka okrivljenog jer je četvrti dan suđenja u ovoj nedelji i svi smo umorni. Bilo bi dobro da procesne predloge nove čujemo - rekao je Petrović.

Sudija je pozvala Belivuka za govornicu nakon reakcije advokata Vesne Golubović.

- Šokiran sam, šokiran sam  i ja mislim da ste nas sudija upoznali do sada. 
Jedini komentar sam dao kada  je Lalić rekao da je svima plaćao ručkove. Radi se o privlačenju medijske pažnje i traženju publiciteta.

Advokatica je rekla da je uplašena od Miljkovića kako ispituje Lalića. 

Juče je Lalića pita za poruke koje je slao  Veličkovićevog telefona, a on to nije rekao. Govorila je neistinu više puta, mrtva ladna. Rekla je: "Pričala sam i sa Vama  Jokiću kad je dao primedbu da komunicira sa svedokom saradnikom". Sudija ja nisam kriv. Ništa nisam uradio -  rekao je Belivuk. 

Advokat Vesna Golubović je od sudije zatražila da pregleda snimak sa video nadzora jer ona ne govori neistinu u cilju medijske pažnje jer joj nije potrebna na ovaj način, i štaviše može da uznemiri njenu porodicu. 

Suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavljeno je u prva dva dana ove nedelje, ispitivanjem svedoka okrivljenog, Srđana Lalića na predočenu policijsku foto-dokumentaciju sačinjenu nakon njihovog hapšenja. Trećeg dana za govornicom suda se pojavio i svedok-okrivljeni Bojan Hrvatin, koji je prvnestveno priznao pred sudom svoje učešće u zlodelima, a zatim je opisao kako je upoznao Veljko Balivuk i Marka Miljkovića i postao deo klana, te do detalja ispričao o otmici i ubistvu Gorana Veličkovića Goksija.

Da podsetimo, Srđan Lalić (36) je prvi od tri svedoka okrivljena iz Belivukovog klana koji je osuđen na 18 godina zatvora umesto doživotne robije, koji se sa sricanjem tog statusa obavezao da pred sudom ispriča sve što mu je poznato o monstruoznim ubistvima i drugim zverstvima te kriminalne grupe.

Inače, Lalić je postao poznat javnosti kao Belivukov nasmejani koljač od kada se pojavila fotografija na kojoj se šefom klana smeje iznad izmučenog tela jedne od žrtava, koju su potom zaklali.

On je po zanimanju IT strucnjak, koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa aplikacijom Skaj, a putem koje su članovi Veljine ekipe međusobno razmenjivali fotografije jezivih zločina, ali ih i slali suprotstvaljenom klanu u znak zastrašivanja.

Tokom dosadašnjeg svedočenja Lalić je klan optužio za dvadestak ubistva za koja do sada nisu optuženi, a žrtve se većinom i dalje vode kao nestala lica.

Drugi svedok-okrivljeni je Bojan Hrvatin, koji se juče pojavio prvi put pred sudom u procesu protiv klana Belivuk- Miljković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading