OČI U OČI SA IZDAJICOM KLANA: Surovi Belivuk na pauzi suđenja sprema pitanja za Lalića

Autor:

Hronika

23.02.2023

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

OČI U OČI SA IZDAJICOM KLANA: Surovi Belivuk na pauzi suđenja sprema pitanja za Lalića

Foto: E-stock, Printscreen

Srđan Lalić svedok na suđenju Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Na ovonedeljnim suđenjima, kako je najavljeno, prikazani su snimci i fotografije iz optužnice, a svedok-okrivljeni Srđan Lalić ima priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković.

U prvom delu današnjeg suđenja klanu Belivuka i Miljkovića, optuženom za sedam ubistava, otmice, trgovinu narkoticima i oružjem, tužilac Saša Ivanić istako je da je prikazana foto-dokumentacija u vezi sa delovanjem klana, prikupljena na zakonit način i da ona potvrđuje ono što je govorio Srđan Lalić okrivljeni saradnik. 

- Ne vidim zašto je odbrani problem što su fotografije potpisane jer su to kratki potpisi. Svedok  je svojim iskazom o tim fotografijama potkrepio sve ono što je ranije izjavio-  rekao je Ivanić. 

Posle polučasovne pauze, priliku da svedoka pita vezano za foto-dokumentaciju iskoristiće vođa klana Veljko Belivuk koji se javio za reč pre pauze, a koju koristi da osmisli pitanja u dosluhu sa Miljkovićem koji se hvatao za sitnice želeći da diskredituje Srđana Lalića kao saradnika tužilaštva. 

Suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavljeno je u prva dva dana ove nedelje, ispitivanjem svedoka okrivljenog, Srđana Lalića na predočenu policijsku foto-dokumentaciju sačinjenu nakon njihovog hapšenja. Advokati okrivljenih su sporili odluku sudskog veća da se ovaj dokaz izvodi istovremeno sa ispitivanjem svedoka, ali je sudija ostala pri svom planu suđenja.

Lalić je prvog dana govorio o fotografijama iz bunkera sa stadiona Partizana, a potom i o fotografijama koje je policija napravila na uviđaju u kući smrti u Ritopeku, do koje su dovozili otete žrtve, pa ih u njoj mučili i ubijali. Iz te kuće nijedana od žrtava nije izašla živa. 

Na prikazanim fotografijama vidi se eksterijer i enterijer prostorija koje je klan koristio na stadionu crno-belih, kao i u kući u Ritopeku. Prikazano je mnogo droge i oprema za njeno razmeravanje, čitav arsenal vatrenog, ali i hladnog oružja - motke, serkire, lopate i ašovi koje je Lalić spominjao govoreći o jezivim ubistvima u kojima je i sam učestvovao. Na više fotografija videle su se crvene mrlje na zidu i podu, za koje svedok okrivljeni tvrdi da je krv samlevenih žrtava. Prikazan je i deo Dunava u Ritopeku gde su prosipani džakovi sa samlevenim telima žrtava klana.

Da podsetimo, Srđan Lalić (36) je prvi od tri svedoka okrivljena iz Belivukovog klana koji je osuđen na 18 godina zatvora umesto doživotne robije, koji se sa sricanjem tog statusa obavezao da pred sudom ispriča sve što mu je poznato o monstruoznim ubistvima i drugim zverstvima te kriminalne grupe.

Inače, Lalić je postao poznat javnosti kao Belivukov nasmejani koljač od kada se pojavila fotografija na kojoj se šefom klana smeje iznad izmučenog tela jedne od žrtava, koju su potom zaklali.

On je po zanimanju IT strucnjak, koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa aplikacijom Skaj, a putem koje su članovi Veljine ekipe međusobno razmenjivali fotografije jezivih zločina, ali ih i slali suprotstvaljenom klanu u znak zastrašivanja.

Tokom dosadašnjeg svedočenja Lalić je klan optužio za dvadestak ubistva za koja do sada nisu optuženi, a žrtve se većinom i dalje vode kao nestala lica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading