ŠTA JE?! ĆUTIŠ, MILJKOVIĆU: Srđan Lalić naterao Mareta Mesara da zanemi - njegovi odgovori na pitanja su ŠOKIRALI sve u sudnici!

Autor:

Hronika

23.02.2023

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

ŠTA JE?! ĆUTIŠ, MILJKOVIĆU: Srđan Lalić naterao Mareta Mesara da zanemi - njegovi odgovori na pitanja su ŠOKIRALI sve u sudnici!

Foto: Printscreen

Srđan Lalić svedoči u procesu protiv klana Belivuk-Miljković

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Na ovonedeljnim suđenjima, kako je najavljeno, prikazani su snimci i fotografije iz optužnice, a svedok-okrivljeni Srđan Lalić ima priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković.

Miljković je zanemeo u trenutku dok Lalić na suđenju priča kako su prali mašinu posle mlevenja ljudi. Javio se da ispita Srđana Lalića. 

Miljković:Šta se desilo sa plastičnom kadom kad je izgorela?

Lalić: Pa taj ostatak je bio poveći, masa, ne znam gde je završila.

Miljković: Kako nisi znao da je ograda od kovanog gvožđa?

Lalić: Postoji nešto što se zove racionalizacija u sećanju. Nisam građevinski inžinjer da pamtim materijale i strukturu po tuđim kućama. 

Miljković: Spominjao si šipražje gde smo navodno bacili ostatke, jel ti to liči ili jeste?

Lalić: Rekao sam da je nalik tom mestu. 

Miljković: Ide li se levo ka šipražju ili desno?

Lalić: Ovako kad se prođe kroz njega ukaže se brisani prostor.

Miljković: Sećaš li se policijskog vozila i gde se od njega ide?

Lalić opet pojašnjava, a Miljković nije zadovoljan odgovorom i traži da mu se pokaže sliku.

Miljković: Laliću ide li se desno i levo jer je reka pravo?

Lalić: I idemo ka reci koja je i pravo i levo i desno.  

Foto: E-stock, Printscreen

Srđan Lalić o zločinima Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Miljković: Znači ne znaš i ja sam zadovoljan odgovorom.

Lalić: Hvala Bogu.

Miljković: Želim skrivenu prostoriju i mašinu za mlevenje na slici. Interesuje me Laliću o noževima, kako se prasklapa mašina?

Lalić: Uzme se parče armature vel 10 ili 14 i stavi se u prednji deo puža i okrene, desno ili levo i potpomogne nečim; čekićem npr. 

Miljković: Kako dalje se reskplapa i čisti?

Lalić: Znam naravno, Draganić pere sunđerom, a ja držim crevo

Miljkovića zanima struja i kontrolna tabla da Lalić kaže čemu šta služi. 

Lalić: Ja nisam stiskao nikada ..

Miljković: Kako znaš da drugi nisu ili jesu to koristili?

Lalić: Kad bi se zaglavila Draganić nije to dirao, samo bi je čvrknuo sa strane da proradi. Šta je ćutiš MIljkoviću ostao si bez teksta?

Sudija opominje Lalića da se mane komentara.

Republika

Foto: Printscreen

Srđan Lalić svedoči u procesu protiv klana Belivuk-Miljković

Miljkovića zanima mitraljez i je li ga je Lalić čistio, spominje i njegove nogare. Spominju i eksplozive. 

Lalić kaže da je bio tu kada su stigli paketi eksploziva pred obuku.

Miljković: Da li si nekada čistio i vakumirao pištolje?

Lalić: Gde?  Ajde jesam.

Miljković: U Ritopeku?

Lalić: Jesam pomogao Draganiću kod čišćenja i vakumiranja Vukićevog pištolja. Komentarisali smo tri zrna kad smo izvadili municiju.

Sudija: Belivuče, izvolite. Čini mi se da neko traži da ide u toalet. Ajmo pauza. 

Suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavljeno je u prva dva dana ove nedelje, ispitivanjem svedoka okrivljenog, Srđana Lalića na predočenu policijsku foto-dokumentaciju sačinjenu nakon njihovog hapšenja. Advokati okrivljenih su sporili odluku sudskog veća da se ovaj dokaz izvodi istovremeno sa ispitivanjem svedoka, ali je sudija ostala pri svom planu suđenja.

Lalić je prvog dana govorio o fotografijama iz bunkera sa stadiona Partizana, a potom i o fotografijama koje je policija napravila na uviđaju u kući smrti u Ritopeku, do koje su dovozili otete žrtve, pa ih u njoj mučili i ubijali. Iz te kuće nijedana od žrtava nije izašla živa. 

Na prikazanim fotografijama vidi se eksterijer i enterijer prostorija koje je klan koristio na stadionu crno-belih, kao i u kući u Ritopeku. Prikazano je mnogo droge i oprema za njeno razmeravanje, čitav arsenal vatrenog, ali i hladnog oružja - motke, serkire, lopate i ašovi koje je Lalić spominjao govoreći o jezivim ubistvima u kojima je i sam učestvovao. Na više fotografija videle su se crvene mrlje na zidu i podu, za koje svedok okrivljeni tvrdi da je krv samlevenih žrtava. Prikazan je i deo Dunava u Ritopeku gde su prosipani džakovi sa samlevenim telima žrtava klana.

Da podsetimo, Srđan Lalić (36) je prvi od tri svedoka okrivljena iz Belivukovog klana koji je osuđen na 18 godina zatvora umesto doživotne robije, koji se sa sricanjem tog statusa obavezao da pred sudom ispriča sve što mu je poznato o monstruoznim ubistvima i drugim zverstvima te kriminalne grupe.

Inače, Lalić je postao poznat javnosti kao Belivukov nasmejani koljač od kada se pojavila fotografija na kojoj se šefom klana smeje iznad izmučenog tela jedne od žrtava, koju su potom zaklali.

On je po zanimanju IT strucnjak, koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa aplikacijom Skaj, a putem koje su članovi Veljine ekipe međusobno razmenjivali fotografije jezivih zločina, ali ih i slali suprotstvaljenom klanu u znak zastrašivanja.

Tokom dosadašnjeg svedočenja Lalić je klan optužio za dvadestak ubistva za koja do sada nisu optuženi, a žrtve se većinom i dalje vode kao nestala lica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading