DVOJICA BOSANACA IZDALA ZVICERA: Imao zacrtan plan kako da se reši Škaljarca, ali oni su mu pomrsili konce!

Autor:

Hronika

13.03.2023

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

DVOJICA BOSANACA IZDALA ZVICERA: Imao zacrtan plan kako da se reši Škaljarca, ali oni su mu pomrsili konce!

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Na suđenjima pre dve nedelje, kako je najavljeno, prikazani su snimci i fotografije iz optužnice, a svedok-okrivljeni Srđan Lalić imao je priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković. Nakon njega, trećeg dana ove grupe suđenja počelo je svedočenje i Bojana Hrvatina, koje se nastavlja i danas.

Hrvatin svedoči o planiranju ubistva još jednog Škaljarca. Pojasnio je i kako su svojica Bosanaca izdala Radoja Zvicera. 

Kako smo planirali da ubijemo Škaljarca Mladena Lazarevica?

Bojan Hrvatin je izneo detalje o planu kojim je rukovodio Zvicer.

- Uputio me je na gugl mape da se upoznam sa naseljem Vest 65 gde sam smilsio da iznajmim stan da bi smo ubili Mladena Lazarevića koji je tamo stanovao. Iz kafica Ritual sam gledao na ulaz i video sam Luku Perenčevića koji mi je prišao kad me je video i pitao me je šta tu da radim. Rekao sam mu namerno da tražim stan u Velport sitiju ovde, a on mi je rekao da je to Vest. 

- Žena iz agencije je došla pod dogovoru i ona me je vodila da vidim stan  koji je bio na petom spratu baš u zgradi gde živi Mladen Lazarević. U garaži sam iznajmio mesto 10 metara dijagonalno od Lazarevićevog, a njegova žena je vozila beli mercedes. U gepeku je bio resiver, ruter i dva akumulatora, namestili smo kamere ispod tablica da bih snimao ulazak i izlazak iz kola. Kosta iz servisa na Banjici je skidao te snimke sa kamera. 
Lazarević je trenirao, a imao je obezbeđenje koje mu je izvozilo auto. Trebalo je da ga ubiju dva Bosanca koje smo zvali Mesari. Našli smo se i dao sam im 2.000 evra. Prvo smo mislil da ga ubijemo u G prostoru, ali tu nije uvek dolazio jer mu nije mu bila konstatna navika, pa smo promenili plan i smisli da ga ubijemo kad bude dete vodio u vrtic u okviru istog kompleksa.

- Zvicer je rukovodio poslom i on je našao je te Bosance, preko Bosanca iz zatvora. Provalili smo da su oni bliski Škaljarcima i oni su tada zbrisali.  Zvicer je meni dao za taj posao 25.000, od kojih je pet uzeo Marko za troškove stana, a ja sam dobio 20.000. 

Tužilac pita Hrvatina koliko je novca dobio od klana:

- Za Veličkovića sam dobio 10.000 evra, za Lazarevića 20.000 evra, za primopredaju novca 10.000, za prinudno zadržavanje na stadionu 300 evra, za Zdravka Radojevića 10.000 евра.

Da podsetimo, Hrvatin je na dva ročišta govorio o svojim neposrednim i posrednim saznanjima. Sudu je na dva ročišta ispričao na koji način je pristupio kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, hijerarhiji u klanu, ubistvu Gorana Veličkovića, Nikole Mitića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje i Aleksandra Gligorijevića.

On je, posle Srđana Lalića, drugi svedok-okrivljeni koji na suđenju decenije iznosi monstruozne dokaze protiv beogradske folijale "kavačkog klana".

Hrvatin se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu od 15 godina priča o zločinima koje su pripadnici ove grupe počinili.

Poslednje ročište, održano 24. februara obeležile su navodne pretnje koje je vođa klana uputio advokatici Goksijeve žene, Vesni Golubović, koja se rasplakala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
zoran

14.03.2023 06:10

Dozivotna svim ucsnicimau ubistvima takvi vise netreba da budu na slobodi