MILJKOVIĆ IMAO NAJVIŠE MOTIVA DA UBIJE GOKSIJA: Smetala mu jedna stvar koju je Veličković radio - zločin nad njim bio je poruka!

Autor:

Hronika

13.03.2023

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

MILJKOVIĆ IMAO NAJVIŠE MOTIVA DA UBIJE GOKSIJA: Smetala mu jedna stvar koju je Veličković radio - zločin nad njim bio je poruka!

Foto: e-stock//Srpski telegraf/Tanjug/ RADE PRELIĆ

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Na suđenjima pre dve nedelje, kako je najavljeno, prikazani su snimci i fotografije iz optužnice, a svedok-okrivljeni Srđan Lalić imao je priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković. Nakon njega, trećeg dana ove grupe suđenja počelo je svedočenje i Bojana Hrvatina, koje se nastavlja i danas.

Miljković imao najviše motiva da ubije Veličkovića

- Gde je pisalo Korać pi*ka - pita tužilac, a Hrvatin odgovara da je bilo na leđima ispisano krvlju.

Tužilac pita Hrvatina zašto je rekao da je Marko Miljković imao najviše motiva da ubije Veličkovića.

- Miljković je imao najviše motiv da ubije Goksija jer je mislio da je dupljak i posle toga su saznali da je bio na vezi sa Filipom Koraćem. 

Na dalja pitanja tužilaštva Hrvatin odgovara.

- Čikago je poslovni partner Veličkovića kojeg su nazivali Ćira - za poslove sa travom, a Crni je bio vozač, on je rođak Velickovičeve žene.

Tužioca zanima sa kim je Hrvatin komunicirao posle hapšenja grupe, od lica koja nisu uhapšena.

- Posle hapšenja sam bio sam na vezi sa Duškom Roganovićem i Bestom, Zvicerovom rođakom.

Hrvatin ističe da su i žene zlikovaca komunicirale tajnim kanalima i takoreći bile upućene u zverstva.  

- Dva Skaj aparata za žene Veljka i Marka su donete kad i za mene.

Da je klan Belivuka sarađivao i sa vračarskim klanom, okrivljeni saradnik potvrđuje. 

- Spojio sam se posle hapšenja sa Džonijem Vušovićem, na skaju Diablo. 

Slike zločina Hrvatin je video na Skaju, većina je bila u aparatu Marka Miljkovića.

- Video sam više slika, Korać pi*ka pisalo je na leđima ispisano krvlju, isečene šake - odgovorio je Hrvatin na pitasnje tužioca Saša Ivanića koji pita gde je pisalo "Korać pi*ka".

- Par dana posle ubistva Gligorijevića video sam na slikama njegovo telo spremno za mlevenje, kako je sečen to je slikano u sekvencama. Video se pod, korito, najloni okolo. 

Tužilac pita da li tim fotografijam odgovara prostor koji je posle video, a Hrvatin odgovara potvrdno.

- Krv je curela Mitiću iz nosa kad sam ga video. Pitao sam ga jel poznaje Šarca i za koga prati - odgovara Hrvatin na pitanja suda, a za silovanog mladića nema saznanja.

- O I. S. nemam nikakava saznanja , ali znam da su neki pojedinci zadržavani da bi ih ispitivali na stadionu -  rekao je Hrvatin.

Republika

Foto: Tanjug/R. Prelić e stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Ko je učestvovao u uništavanju tela Vukićevića - pita sudija.

- Miloš Budimir, Lalić i Marko Budimir i Draganić jer mi je Miloš Budimir pisao 15. oktobra i tražio mi da nabavim neke stvari i da zamenim nekog od njih da uništimo, ali ja ne mogu da dođem - odgovorio je svedok- okrivljeni,

Nastavlja sudija da pita , a on da odgovara. 

- Kako je bio obučen Mitić?

- Ne znam ni ja kako sam bio obučen, a ne on. 

- Ko je učestvovao?

- Telo smo uništavali Budimir, Lalić, Draganic i ja. Mitić je prethodni dan preklan i Miloš mi je objasnio da je učinjeno to da bi krv iscurela.

- Ne poznajem Lakićevića, ali njegov nadimak posle ubistva Radojevića sam čuo. Andrića ne poznajem, ali ako je Kuzma on s espominjao da treba da posmogne u navlačenju Ljepoje. Nisu bili sigurni da ce pomoći u tome, jer su ga zvali Debil.  Miksu znam sa stadiona. Dunjića, ne znam. Dosta njih sam možda viđao na stadionu, ali nisam obraćao pažnju.

Koraću slali fotografije preklanih žrtava

- Miljković je slao Koraću slike preklanih žrtva - Završićeš ovako - pretio je.

Koliko ste ukupno videli fotografija u Miljkovićevom telefonu?

- Obezglavljeno telo  na jednoj, za koju su rekli da ga je Šarac ubio, Alena Kožara i Hadžića na plaži u šorcevima i nekoliko Mitićevih fotografija. Miljković mi je pokazivao te slike kada ih je slao Koraću preteći mu da će i on tako da završi. 

Advokat Marka Miljkovića, pita Hrvatina što mu je Miljković pokazivao fotografije ljudi na plaži i koje je još slike video?ž

- Miloš i Budimir smo bili u kafeu na Vidikovcu na prelazu sa Cerakom kada sam video slike ubijenog Gligorijevića u njegovom telefonu. 

Da podsetimo, Hrvatin je na dva ročišta govorio o svojim neposrednim i posrednim saznanjima. Sudu je na dva ročišta ispričao na koji način je pristupio kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, hijerarhiji u klanu, ubistvu Gorana Veličkovića, Nikole Mitića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje i Aleksandra Gligorijevića.

On je, posle Srđana Lalića, drugi svedok-okrivljeni koji na suđenju decenije iznosi monstruozne dokaze protiv beogradske folijale "kavačkog klana".

Hrvatin se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu od 15 godina priča o zločinima koje su pripadnici ove grupe počinili.

Poslednje ročište, održano 24. februara obeležile su navodne pretnje koje je vođa klana uputio advokatici Goksijeve žene, Vesni Golubović, koja se rasplakala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading