HRVATIN O UBISTVU MITIĆA: Spominje se i Cecina kuća!

Autor:

Hronika

24.02.2023

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

HRVATIN O UBISTVU MITIĆA: Spominje se i Cecina kuća!

Foto: Starsport, e stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Na ovonedeljnim suđenjima, kako je najavljeno, prikazani su snimci i fotografije iz optužnice, a svedok-okrivljeni Srđan Lalić imao je priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković. Nakon njega, trećeg dana suđenja počelo je svedočenje i Bojana Hrvatina, a njegov iskaz se očekuje i danas.

Svedok Bojan Hrvatin svedoči kako su oteli Nikolu Mitića  u potrazi za Šarcem i Vukićevićem.

Šarac se deklarisao kao neprijatelj Belivuka. Sa jedne zgrade u Humskoj koji je gledao na kapiju uvek je jedan čovek ili više njih gledalo šta se dešava. 

Svi smo bili u paroniji . Sve nam je bilo sumnjivo. Opseg smo proširili, pa smo opservirali pumpu, čitavu okolini. Kad smo se našli nas četvoro prisružio nam se frozen sa skaja, Lalaićev prijatelj. -

Hrvatin: Svi smo koristili piksel, a Lalić drugi. Ajfon je bagovao, a nam je trebalo da protok informacija bude brz. Otišli smo kod Lalićevog prijatelja za skaj aprate. Bio je auto stranih tablica koji smo išli da slikamo. 

Tešiću i meni se pridružio Aleksa Stošić u japankama kod Hajd parka, ali nam je rečeno da mu ne spominjemo Šarca i Vukićevića. Bilo mi je smešno da je došao tako obuven u takvu akciju, ali on nije znao šta mi radimo. 

Hrvatin: U Miloševom konaku na ručku smo se našli nas šestorica, sedmorica i Belivuk i Miljković su nam javili 

Oni su planirali da idu kod svog advokata u Lisičjem potoku, a da ih mi pratimo i vidimo ko im radi o glavi. Išli su trasom autobusa 59, pored Cecine kuće i Belog dvora. 
Hrvatin:Preko puta Cecine kuće je kućica od obezbeđenja i mi smo se na dve lokacije pozicionirali da možemo da ispratimo kolonu sa Belivukom, a to su njih dvojica i obezbeđenje, i one koji ih eventualno prate. 

Belivuk i Miljković su nas obaveštavali na grupi i preko motorole gde su. Javili su nam da su primetili crnu hondu koja je bila dva auta iza honde. Mi smo se ukljućili i kretali se dva auta iza honde. Javili su nam da stanemo kod restorana Džeri. Posle 20 sekundi mi vidimo da se naša kolona kreće ka američkoj ambasadi. U vraćanju ka stadionu smo Tešić i ja poslednji. 

Mi primećujemo crni audi koji nas pretiče i mi obaveštavamo Miloša Budimira da je sumnjiv. Ispostavilo se da nije pratnja. Miloš Budimir javlja da je Šarac u kolima do Tešića i mene. Ja njega znam iz zatvora i prepoznao bih ga. U trku za njim Belivuk šalje poruku: "Gde ste ljudi trebate mi"

Mi brzo jurimo na stadion i prolazimo baštu, i u kancelariji zatičem sve koji su učestvovali u akciji, osim Frozena. I na garnituri zatičem Nikolu Mitiću. 
Pitam Miljkovića šta je bilo. Rekao mi je da ih je na nizbrdici pratio Mitić i da je on izleteo i pitao: Šta nas pratiš?

Ja sam Mitića pitao: Koga pratiš, za koga pratiš, znaš li Šarca i da li ćeš dobiti pare za to. On mi je rekao da radi za Lazara Vukićevića. 
Mitića su ubacili u kombi i meni govore da se sklonim. Ja sam Miljkovićem pričam na glasovnu poruku preko Mitićevog telefona i išla je komunikacija  sa Šarcem, a nekad smo bili dobri. Šarac odgovara: "Ne ja sam sam i jurićemo se". 

Meni je Miljković rekao da će me zvati da čuvam Mitića preko noći, ali me nije zvao.
Sutradan su mi rekli da su ga ubili. 

Spasojević vozi, a Lalić i ja u tovarnom delu idemo da se rešimo Mitićevih ostataka. 

Da podsetimo, Srđan Lalić (36) je prvi od tri svedoka okrivljena iz Belivukovog klana koji je osuđen na 18 godina zatvora umesto doživotne robije, koji se sa sricanjem tog statusa obavezao da pred sudom ispriča sve što mu je poznato o monstruoznim ubistvima i drugim zverstvima te kriminalne grupe.

Inače, Lalić je postao poznat javnosti kao Belivukov nasmejani koljač od kada se pojavila fotografija na kojoj se šefom klana smeje iznad izmučenog tela jedne od žrtava, koju su potom zaklali.

On je po zanimanju IT strucnjak, koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa aplikacijom Skaj, a putem koje su članovi Veljine ekipe međusobno razmenjivali fotografije jezivih zločina, ali ih i slali suprotstvaljenom klanu u znak zastrašivanja.

Tokom dosadašnjeg svedočenja Lalić je klan optužio za dvadestak ubistva za koja do sada nisu optuženi, a žrtve se većinom i dalje vode kao nestala lica.

Drugi svedok-okrivljeni je Bojan Hrvatin, koji se juče pojavio prvi put pred sudom u procesu protiv klana Belivuk- Miljković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading