HRVATIN NASTAVLJA SVEDOČENJE: Miljković se hvalio da je Goksija rešio JEDNIM UDARCEM SEKIRE!

Autor:

Hronika

24.02.2023

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana za svirepa ubistva i ostala zlodela.

HRVATIN NASTAVLJA SVEDOČENJE: Miljković se hvalio da je Goksija rešio JEDNIM UDARCEM SEKIRE!

Foto: Tanjug/R. Prelić e stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Danas je u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu nastavljeno suđenje kriminalnom klanu na čijem čelu su Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, i Marko Miljković zvani Mare Mesar. Članovi ove grupe se terete za sedam ubistava, silovanja, otmice, trgovinu drogom i oružjem.

Na ovonedeljnim suđenjima, kako je najavljeno, prikazani su snimci i fotografije iz optužnice, a svedok-okrivljeni Srđan Lalić imao je priliku i da se izjasni o najbrutalnijim fotografijama koje se nalaze u prepiskama koje su vršene između članova kriminalne grupe Belivuk-Miljković. Nakon njega, trećeg dana suđenja počelo je svedočenje i Bojana Hrvatina, a njegov iskaz se očekuje i danas.

Četvrtog dana ovonedeljnog suđenja klanu Belivuk Svedok okrivljeni Bojan Hrvatin nastavlja svedočenje. 

- Znam da je dosadno prozivanje ali molim vas da budete tišina - opomenule je sudija advokate na samom početku prozivanja svih stranaka u postupku. 

U  9.45  sati sudija konstatuje da nema smetnji za nastavak glavnog pretresa i obaveštava da se snima sve rečeno u sudnici. 

Hrvatin: Pre svega ću reći po savetu advokata da pričate malo sporije.

Sudija: Nije nam smetao vaš tempo , bilo je odlično 

Hrvatin: Belivuk i Miljković su se vratili nakon likvidacije Gorana Veličkovića i rekli su mi da ga je MIljković jednim preciznim udarcem sekirom ubio Veličkovića. Miljković je tražio Goksijev telefon i počeo je da se dopisuje sa njegovim kontaktima. Pisao je Filipu Koraću. 

Korać pi*ka je napisao i odmah izbrisao poruku. razmenili su još nekoliko poruka.Pisao je tik-tak tik tak i ti ćeš ovako da završiš. Znam d aje pisao Kimiju Radosavljeviću i Isakoviću kojem je pisao: Znam d asi sa devojkom u Egiptu, ali se ni tamo nećeš spasiti.  

Došli su Budimir i Lalić obučeni kao da su bili na sportu i svi zajedno smo sa još Rešićem i Mitrovićem krenuli ka Aviv parku. Prvo su s eu garažu parkirali Miljković i Belivuk , ja sam hteo da se pozdravim sa njima. Video sam džip policijski i sklonili smo se. Pozvali smo Belivuka i Miljkovića i oni su nam rekli d aih legitimišu i da je sve ok. 

Belivuk  mi nije u startu rekao cifru koju ću dobiti za namamljivanje Goksija. Marko Budimir mi je rekao da ću dobiti 20.000 evra i to su mi potvrdili Veljko i Marko, ali mi je Belivuk u bazi na Partizanovom stadionu dao 10.000 i rekao da će drugih 10.000 da podeli drugim učesnicima u ubistvu.
 
Hrvatin: Goran Veličković je znao da nestane na 4-5 dana, to mi je rekao Čikago. Iznajmio bi stan i uzeo kokain , pa sa nekim devojkom bi se zatvorio i nikome se nije javljao danima.I on nije sumnjao. Međutim, njegov ažena je odmah posumnjala da Belivuk stoji iza njegovog nestanka. Posle nedelju dana je tražila da se vidimo. Ona ga je dovezla kad smo se nalazili. Pitala me je kad smo s esreli u Skveru na Banovom brdu.Čikago  mi je potvrdio da je bio Goksi na vezi sa Koraćem, kao i njegova žena Jelena i da je znala sve u vezi njegovog posla sa drogom. Ja sam Jelenu pitao da li je Goran imao neku skrivenu nameru.

Suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavljeno je u prva dva dana ove nedelje, ispitivanjem svedoka okrivljenog, Srđana Lalića na predočenu policijsku foto-dokumentaciju sačinjenu nakon njihovog hapšenja. Trećeg dana za govornicom suda se pojavio i svedok-okrivljeni Bojan Hrvatin, koji je prvnestveno priznao pred sudom svoje učešće u zlodelima, a zatim je opisao kako je upoznao Veljko Balivuk i Marka Miljkovića i postao deo klana, te do detalja ispričao o otmici i ubistvu Gorana Veličkovića Goksija.

Da podsetimo, Srđan Lalić (36) je prvi od tri svedoka okrivljena iz Belivukovog klana koji je osuđen na 18 godina zatvora umesto doživotne robije, koji se sa sricanjem tog statusa obavezao da pred sudom ispriča sve što mu je poznato o monstruoznim ubistvima i drugim zverstvima te kriminalne grupe.

Inače, Lalić je postao poznat javnosti kao Belivukov nasmejani koljač od kada se pojavila fotografija na kojoj se šefom klana smeje iznad izmučenog tela jedne od žrtava, koju su potom zaklali.

On je po zanimanju IT strucnjak, koji je u Belivukovom klanu bio zadužen za nabavku i održavanje kriptovanih telefona sa aplikacijom Skaj, a putem koje su članovi Veljine ekipe međusobno razmenjivali fotografije jezivih zločina, ali ih i slali suprotstvaljenom klanu u znak zastrašivanja.

Tokom dosadašnjeg svedočenja Lalić je klan optužio za dvadestak ubistva za koja do sada nisu optuženi, a žrtve se većinom i dalje vode kao nestala lica.

Drugi svedok-okrivljeni je Bojan Hrvatin, koji se juče pojavio prvi put pred sudom u procesu protiv klana Belivuk- Miljković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading