HRVATIN DANAS O TAJNAMA BELIVUKOVOG KLANA: Otkriva sve o jezivim ubistvima, pa i o onim koje nisu u optužnici, zna ko je likvidirao Kožara i Hadžića na Krfu!

Autor:

Hronika

13.03.2023

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvarin se u narednim ročištima sprema da otkrije ko je ubio Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu.

HRVATIN DANAS O TAJNAMA BELIVUKOVOG KLANA: Otkriva sve o jezivim ubistvima, pa i o onim koje nisu u optužnici, zna ko je likvidirao Kožara i Hadžića na Krfu!

Foto: Starsport, e stock

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Suđenje kriminalnom klanu Veljka Belivuka poznatijeg kao Velja Nevolja i Marka Miljkovića zvanog Mare Mesar nastavlja se danas u 14.30 sati  u Specijalnom sudu u Beogradu. Okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin, koji je sklopio sporazum sa tužilaštvom i na taj način je osuđen na 15 godina zatvora, nastaviće svoje svedočenje kojim će otkriti sve o zločinima za koji se terete, ali i o onima koji nisu u optužnici. 

Podsetimo, Hrvatin je na dva ročišta govorio o svojim neposrednim i posrednim saznanjima. Sudu je na dva ročišta ispričao na koji način je pristupio kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, hijerarhiji u klanu, ubistvu Gorana Veličkovića, Nikole Mitića, Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje i Aleksandra Gligorijevića.

Poslednje ročište, održano 24. februara obeležile su navodne pretnje koje je vođa klana uputio advokatici Goksijeve žene, Vesni Golubović, koja se rasplakala.

Hrvarin se u narednim ročištima sprema da otkrije ko je ubio Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu.

- Najznačajniji deo njegovog svedočenja mogao bi da se odnosi na ubistvo visokopozicioniranih škaljaraca Alana Kožara i Damira Hadžića u julu 2020. na grčkom ostrvu Krf. On je tokom davanja iskaza u Tužilaštvu za organizovani kriminal nagovestio da zna ko je izvršilac tog zločina - otkriva izvor.

Kako smo već pisali, prvi svedok-saradnik koji je saslušan u sudskom postupku, Srđan Lalić, govorio je o ubistvu Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru u Atini, ali ne i o likvidaciji na Krfu. Međutim, Hrvatin je u svom ranijem iskazu u tužilaštvu izjavio da mu je izvršilac rekao da je treći svedok saradnik protiv Belivukovog klana, inače Miljkovićev kum Nikola Spasojević, bio zadužen za "logistiku".

- Spasojević je bio jedan od ljudi na Krfu, čovek koji je bio zadužen za nabavku hrane izvršiocima dela, to je meni pričao čovek, jedan od izvršilaca. Taj čovek, izvršilac, uvek je govorio da se plaši da bi Spasojević mogao da progovori, ali ja znam da se njemu verovalo 100 odsto, bio je Miljkovićev kum, uglavnom je on bio zadužen da vozi Markovu ženu, da je razvozi, da pomogne - rekao je navodno Hrvatin.

Osim ubistva na Krfu, tokom istrage je pominjao i ubistvo Vlastimira Miloševića u centru Beograda na tramvajskim šinama 2017. Za to ubistvo, podsetimo, sudilo se Belivuku i Miljkoviću, ali su oni pravosnažno oslobođeni optužbi.

- Meni je Miljković rekao da je Spasojević radio i na pratnji pokojnog Vlaste - izjavio je Hrvatin ranije.

U iskazu pred sudom već je napomenuo da mu se Miljković pohvalio i da je on lično isplanirao ubistvo navijača Ljubomira Kiće Markovića.

- Ispričali su mi da je Marko Miljković posmatrao ubistvo Kiće, da je valjda sa njim bio Marko Budimir i da se iznenadio kada je Miloš pristao da vozi, jer nije znao kakav je zlikovac postao u zatvoru. Kasnije mu je rekao da je Ljubomir Lainović bio izvršilac ubistva Kiće - rekao je Hrvatin.

Prema tvrdnjama drugog svedoka saradnika, Lalića, Lainovića su članovi grupe ubili na Kosovu i Metohiji jer su procenili da je svojeglav i da bi mogao da im predstavlja problem.

Inače, Hrvatin je pomenuo tokom svedočenja da su planirali ubistvo Slavoljuba Trajkovića Trajka, jer su sumnjali "da radi o glavi Belivuku", ali je najavio da će govoriti i o Vladimiru Kovačeviću Kovaču, pripadniku "vračarskog klana", za koji se veruje da je blisko sarađivao sa Belivukovom grupom i kavačkim klanom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading