Osumnjičeni za pozivanje na nasilno rušenje vlasti ostaju iza rešetaka!? Tužilaštvo zatražilo pritvor!

Autor:

Hronika

17.02.2023

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu predložilo je pritvor za osumnjičene za pozivanje na nasilno rušenje vlasti i ustavnog poretka.

Osumnjičeni za pozivanje na nasilno rušenje vlasti ostaju iza rešetaka!? Tužilaštvo zatražilo pritvor!

Foto: M.M./ATAImages

To se odnosi na D.B. iz Bačke Palanke, kome je u četvrtak popodne u Sremskoj Kamenici oduzeta lovačka puška sa optičkim nišanom i municijom, kao i I.T., obojica aktivisti organizacije „Narodne patrole“.

Pritvor je zatražen i za M.J. iz Suseka.

Sva trojica se terete, prema saopštenju Tužilaštva, da su izvršili krivično delo "pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja" i krivičnog dela "nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija", uz osnove sumnje da je M.J. izvršio i krivično delo "teška krađa".

- U toku do sada preduzetih radnji i mera na osnovu zahteva ili naredbi javnog tužilaštva, u akciji koja je sprovedena u saradnji Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, Policijske uprave u Novom Sadu, Uprave kriminalističke policije – Službe za borbu protiv terorizma i Bezbednosno-informativne agencije, uhapšena su sva tri osumnjičena lica, te im je određeno zadržavanje do 48 časova. Osim toga, izvršeno je pretresanje stanova i drugih prostorija na više lokacija, oduzeti su predmeti krivičnog dela, uzeta su obaveštenja od više lica na okolnost njihovih saznanja, te su donete odgovarujuće naredbe za veštačenja - stoji u saopštenju novosadskog Višeg javnog tužilaštva.

Kako dalje navode, nakon što su sva tri osumnjičena privedena i saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu na okolnost izvršenja krivičnih dela koja im se stavljaju na teret, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je u skladu sa zakonom predložilo određivanje pritvora prema svim osumnjičenima.

- Više javno tužilaštvo u Novom Sadu će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku sprovođenja istrage povodom ovog događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena - zaključuju u saopštenju.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading