CURENJE AMONIJAKA U PANČEVU! Jedan osoba hitno prebačena u bolnicu!

Autor:

Hronika

13.01.2023

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još jedan akcident u Srbiji.

CURENJE AMONIJAKA U PANČEVU! Jedan osoba hitno prebačena u bolnicu!

Foto: ST/Petar Divac

Hitna pomoć

Kako prenosi portal 013info, sinoć je u naselu Topola u Pančevu došlo do curenja amonijaka iz auto-cisterne.

Jedna osoba je prebačena u pančevačku bolnicu na terapiju kiseonikom, navodi RTS.

Evakuisani su stanovnici desetak obližnjih kuća, ali nema opasnosti za građane, piše 013info.

Podsetimo, u Pirotu se 25. decembra oko 17.30 časova prevrnulo 4 od 21 vagon koliko je sačinjavalo kompoziciju. Gas iz jednog od njih iscureo je u atmosferu. Odmah sutradan lokalna vlast je proglasila vanrednu situaciju i zatvorila vrtiće i škole. Odmah je formiran i Štab za vanredne situacije, a intervenisalo 57 vatrogasaca sa 22 specijalna vozila i bespilotna letelica, kao i 25 policajaca iz Pirota.

Sa simptomima trovanja u pirotsku bolnicu se javilo više od 50 osoba. Jedna osoba je preminula nakon prijema, ali se ne zna sa sigurnošću da li od posledica trovanja gasom. Takođe, muškarac je pronađen u svom automobilu u blizini akcidenta, ali se ni za njega ne može sa sigurnošću tvrditi da li je smrt nastupila usled trovanja.

Preminuo je i turski državljanin Tarika Pehlivana (55) čije telo je uz prugu pronašao lokalni novinar. Tarik je vozio kamion, a pretpostavlja se da mu je pozlilo usled udisanja amonijaka, te je izašao iz kabine, a zatim pao sa nadvožnjaka. U njegovom organizmu pronađena je kritična količina amonijaka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading