PAPIĆ TEK ZA 4 MESECA PONOVO NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Odloženo suđenje bivšim funkcionerima SBPOK za saradnju sa kriminalnim klanom

Autor:

Hronika

08.11.2022

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početak suđenja bivšim funkcionerima Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Goranu Papiću i Branslavu Panduru zbog sumnje da su u noći između 11. i 12. septembra 2020. kao starešine u SBPOK-u iskorišćavanjem svojih službenih položaja sprečili hapšenje kriminalne grupe Nikole Kljukovnice odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu .

PAPIĆ TEK ZA 4 MESECA PONOVO NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Odloženo suđenje bivšim funkcionerima SBPOK za saradnju sa kriminalnim klanom

Foto: Adelarda Popović

Papić priprema odbranu

Razlog odlaganja je nemanje mogućnosti da se danas tonski snimi sudjenje, prema zahtevu tužilaštva sa čim se i veće složilo. Snimanju se protivio advokat Pandura, ali je sudija uprkos tome odlučila da se glavni pretres snima.

Što je začudjujuće, novi termin za početak sudjenja sudija Svetlana Kovačević zakazala je tek 2. marta  naredne godine, za skoro četiri meseca. 

Goran Papić je pomalo nervozan 15 minuta pred sudjenje došao u Palatu, u pratnji advokata Zorana Tanaskovića.

Republika

Foto: Adelarda Popović

Branislav Pandur

- Tražiću da se isključi javnosti kada budu uvodna izlaganja. Objasniću i zašto - rekao je Ranković.

Bivši zamenik načelnika SBPOK je do ulaska u sudnicu čitao spise koje je doneo u sud, dok je njegov kolega Branislav Pandur za malo zakasnio jer je izbegavao medije i negodovao je zbog fotografisanja.

- Mora li to - rekao je skrivajući se iza branioca Nenada Rankovića, dok je stavljao masku preko usta i nosa.

Papiću se optužnim predlogom Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret stavlja krivično delo trgovina uticajem, a Panduru zloupotreba službenog položaja.

Bivši zamenik načelnika SBPOK-a, Goran Papić koji je već osuđen na 16 meseci zatvora zbog vraćanja blindiranog automobila Marku Miljkoviću, najbližem saradniku Veljka Belivuka, na teret se stavlja da je u noći privođenja Kljukoviću u SBPOK, zbog sumnje da se bavi prodajom narkotika, uticao na svoje podređene da on bude pušten na slobodu, uz izgovor da ga poznaje od ranije i da je privedeni samo majstor kod kog on popravlja kola, iako je znao da je član kriminalne grupe.

Republika

Foto: Adelarda Popović

Branislav Pandur sa advokatom

Branislav Pandur je iskoristio svoj položaj i pozvao dežurnog zamenika Višeg javnog tužioca u Beogradu kojem je rekao neistinitu informaciju da je Kljukovnica "pod merama" Tužilaštva za organizovani kriminal i da bi njegovim zadržavanjem bila upropašcena operativna obrada SBPOK, iako je znao da to nije tačno.

Nikola Kljukovnica, podsetimo, uhapšen je skoro godinu dana kasnije, u avgustu 2021, a Više tužilaštvo u Beogradu je u međuvremenu protiv njega podiglo optužnicu zbog sumnje da je trgovao drogom.

Republika

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ/Printscreen

Goran Papić i Veljko Belivuk

Više tužilaštvo u Beogradu je podiglo optužnicu protiv Kljukovnice i još četiri osobe zbog sumnje da su od 14. do 17. avgusta prošle godine, kao saizvršioci, radi dalje prodaje držali amfetamim u smeši sa kofeinom.

Kako je utvrđeno tokom istrage, Kljukovnica, kog je štitio Papić je organizovao proizvodnju, držanje i prodaju droge preko svog saradnika Darka P. koji je bio u neposrednom kontaktu sa saradnicima koji su drogu prodavali dalje, u centru Beograda.

Tokom pretresa stana Kljukovnice i drugih osumnjičenih pronađeno je osam paketa ukupne težine 7.951 gram supstance koja sadrži kofein, zatim vagica za precizno merenje, amfetamin, kao i kanabis. Takođe, kod njegovih saradnika je 13. avgusta prošle godine, u automobilu na Vračaru pronađeno 4.732 grama amferamina koji su prethodno izneli iz stana koji su koristili na Karaburmi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading