SVI UBIJENI SU ŽIVI, JEDAN SE JAVIO IZ ŠVAJCARSKE: Marko Miljković se rugao žrtvama, iznosi sve bizarniju odbranu

Autor:

Hronika

19.10.2022

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Drugooptuženi u procesu protiv kriminalnog klana Veljka Belivuka, Marko Miljković, danas je u specijalnom sudu govorio o ubistvima za koje se tereti i po ko zna koji put bizarnim teorijama zavere pokušao da obesmisli suđenje.

SVI UBIJENI SU ŽIVI, JEDAN SE JAVIO IZ ŠVAJCARSKE: Marko Miljković se rugao žrtvama, iznosi sve bizarniju odbranu

Foto: printscreen/TVPink

On je danas progovorio i o silovanju I.S. na stadionu Partizana. Naveo je na početku izlaganja da je on čovek koji je "zadovoljavao kamiondžije za 1.000 dinara", i da je manipulativan.

- Videćete kako konfuzno priča, ne zna ni ko ga je silovao, ni kada se to desilo. Ja verujem da bi se svako sećao mučenja koje je trajalo tri dana, a on se ne seća. Sramotno je da se izjašnjavam na to da je nas 14 tuklo i silovalo - izjavio je Miljković.

Kada je u pitanju deo optužnice koji se odnosi na prodaju droge na stadionu, Miljković je rekao da je nemoguće da su oni, kao tako organizovana kriminalna grupa, a da se oni bave sa 100 grama trave.

Izlaganje o drugoj optužnici

Marko Miljković, posle duže od sat vremena izlaganja, nakon iznošenja odbrane na prvu optužnicu, prešao je na izglanje o drugoj optužnici, kojom su kriminalnoj grupi na teret stavljena ubistva Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.

Na početku je naveo da je neverovatno da su Senad Rešović i Vladimir Grek, koji su bili njegovo obezbeđenje, uhapšeni naknadno. Senad se sve vreme smejao na njegove izjave.

- Imam pravo na obezbeđenje, ako se osećam ugroženo - rekao je on.

Mitić je, podsetimo, otet prema optužnici kod Ambasade SAD.

- Svi znamo gde je američka ambasada, kako to da nema snimka sa kamera, da vidimo gde smo ga oteli, kako smo ga oteli, ko je preterao taj njegov auto "hondu" - rekao je Miljković i ponovo se pozvao na članove zakona, tvrdeći da Mitić nije mrtav.

- Ja nikome ne verujem na reč da je neko mrtav - dodao je.

Kada je u pitanju ubistvo Gorana Mihajlovića, naveo je da ne piše kako je na prevaru otet i dodao da on veruje da je "teleport".

- Kažu nađena mašina za tabletiranje Gorana Mihajlovića, nek nam dostave vlasnički list - ironičan je bio Miljković, i uz osmeh komentarisao navode optužnice i svedočenje svedoka saradnika, da su Mihajlovića "otrovali nepoznatom supstancom".

- Ja za takvu supstancu ne znam, pozvaću se opet na članove zakona - ironično je uz osmeh rekao on.

Miljković se ponovo pozvao na slučaj Marine Andrejić, koja je oslobođena za ubistvo sina Đorđa.

- Ako su mogli da nateraju jednu majku da prizna ubistvo deteta, šta mogu tek ostale - rekao je on aludirajući na iskaze koje su dali svedoci saradnici.

Takođe, tokom iznošenja odbrane, tvrdio je da je jedna osoba sa slika za koju se sumnja da je njihova žrtva, živa i da se nalazi u Švajcarskoj.

„Muškarac sa slike je živ, javio se našem advokatu iz Švajcarske“, rekao je Miljković.

Miljković čitao delove iskaza svedoka saradnika

Miljković je počeo da čita delove iskaza svedoka saradnika, uz opasku da će "sada da poentira".

- Svedok saradnik Bojan Hrvatin, koji sam kaže da je namestio Gorana Veličkovića, kaže ne može da se seti prezimena, pa sudija toliko je bio u medijima, da mislim da mu i moja deca znaju prezime - smejao se za govornicom Miljković.

Na isti način je čitao i iskaz svedoka saranika Nikole Spasojevića a potom završio izlaganje:

- Ja sam završio, za sada neću odgovarati na pitanja. U stvari, neću nikada odgovarati na pitanja, ako nam se ne dostave obdukcioni zapisnici - aludirao je Miljković ponovo da ne veruje da su nestali mrtvi.Za ubistvo Veličkovića naveo da je u to vreme bio u Crnoj Gori.

- Zakon fizike ne dozvoljava da budemo na dva mesta u isto vreme. Kako smo mogli da ubijemo i Ljepoju i vukićevića? Dva tužilaštva kažu da smo u isto vreme koristili neke telefone, oni kod njih, a ovi ovde u Srbiji. Tužilaštvo tvrdi da postoji snimak da je Vukićević ušao u auto Nemanje Đurića, ja takav snimak nisam video. Ne postoji ni jedan snimak, kamo li snimak ubistva ili mlevenja. Vidimo da su nas duže opservirali, ali toga nema. Ima naše privatnosti, ali nema krivičnih dela - pričao je Miljković i zatražio veštačenje, pozivajući se na članove zakona.

Marko Miljković: Bunker u "kući strave" podmetnut

- Šta je sprečavalo, poštovano veće, da skinu policu u toj prostoriji tri meseca? Nerazumno je da nekome treba tri meseca da skinu? Je l zato što treba da ubace i tu mašinu? Posle tri meseca nalaze neki eksploziv, mašinu. Prećeno je našem advokatu Dejanu Lazareviću da će biti uhapšen, a uhapšen je kako bi mogao da se vrši pritisak na svedoke saradnike - tvrdi MIljković.

- Nigde nisam video kada smo se Veljko i ja udružili, sa kojom namerom. Nisam video da ja i okrivljeni razgovaramo ni usmeno ni pismeno. S obzirom da njihov nezakoniti dokaz "skaj" za mene ne postoji. Ne mogu da se izjašnjavam na nešto što ne postoji.

Kada smo mi bili na slobodi 2020. godine kada su počela pisanja o sečenim glavama, fudbalskim utakmicama, mogli smo da pobegnemo, ali nismo jer se tu nismo našli. Nismo bežali niti se skrivali, bili smo kod kuće sa porodicama.

Podsetimo, i tokom uvodnog izlaganja, pre početka javnog suđenja, Miljkvoić je iznosio tezu da "nema tela, nema dela", a poruke slične sadržine navodno su presretnute i u skaj komunikaciji između pripadnika kriminalne grupe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading