ODREĐEN PRITVOR NAPADAČU NA BIZNISMENA! Tereti se za nanošenje teških telesnih povreda!

Autor:

Hronika

04.11.2022

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Sumnjiči se da je M.M. napao biznismena Slobodana Petrovića 21.10. ove godine u jutarnjim časovima.

ODREĐEN PRITVOR NAPADAČU NA BIZNISMENA! Tereti se za nanošenje teških telesnih povreda!

Foto: pixabay.com

Ilustracija

Dana 02.11.2022. godine,  po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, od strane Trećeg odeljenja Uprave kriminalističke policije doneto je rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.M. u trajanju do 48 časova, zbog postojanja osnova sumnje da je učinio krivično delo nanošenje teške telesne povrede.

Prema navodima krivične prijave, osumnjičeni M.M. je krivično delo koje mu je stavljeno na teret učinio dana 21.10.2022. godine u jutarnjim časovima, na taj način što je noseći na sebi uniformu JKP „Gradska čistoća“ , kao i kapuljaču, hiruršku masku i rukavice ispod kojih je prethodno namotao zavoj, dok je u rukama nosio metlu i metalnu cev dužine od oko 60 cm, došao do vozila oštećenog S.P. koje je bilo parkirano prekoputa zgrade u kojoj oštećeni stanuje, i pored njega spustio navedenu metalnu cev, a zatim je sačekao da oštećeni dođe do svog vozila, pri čemu je za to vreme oponašao radnika JKP „Gradska čistoća“ tako što je čistio ulicu i trotoar oko vozila oštećenog, pa kada se oštećeni pojavio osumnjičeni mu je prišao i obratio mu se, nakon čega je počeo da mu zadaje udarce zatvorenim šakama u predelu glave, što je činio dok oštećeni nije pao dozivajući pomoć, da bi se potom trčećim korakom udaljio sa lica mesta. Oštećeni S.P. je istog dana pregledan od strane lekara, kojom prilikom su mu konstatovane teške telesne povrede u vidu preloma u predelu lica.

Pripadnici Trećeg odeljenja Uprave kriminalističke policije su u saradnji sa Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu identifikovali osumnjičenog M.M. koji je dana 04.11.2022. godine saslušan u prostorijama tužilaštva. Tom prilikom je izneo svoju odbranu i priznao izvršenje krivičnog dela. Imajući u vidu da je u svojoj odbrani u pogledu motiva izvršenja krivičnog dela izneo navode na koje je radi potpunog razjašnjenja činjeničnog stanja potrebno da se izjasni i oštećeni, tužilaštvo je nakon saslušanja Prvom osnovnom sudu u Beogradu podnelo predlog da se prema osumnjičenom odredi pritvor u trajanju od 30 dana, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati oštećenog i ostale svedoke, narediti vršenje sudsko-medicinskog veštačenja telesnih povreda, prikupiti materijalne dokaze i preduzeti druge radnje potrebne za donošenje odluke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading