NAPADAČU NA POLA PELOSIJA 50 GODINA ZATVORA?! Oglasilo se Ministarstvo pravde - optižen muškarac (42) i za pokušaj otmice!

Autor: Republika

Svet

31.10.2022

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejvid Depape je optužen je za provalu u rezidenciju Pelosijevih u San Francisku rano ujutru u petak.

NAPADAČU NA POLA PELOSIJA 50 GODINA ZATVORA?! Oglasilo se Ministarstvo pravde - optižen muškarac (42) i za pokušaj otmice!

Foto: Tanjug/AP Photo/Kevin Wolf, File

Nensi Pelosi i Pol Pelosi

Federalno američko tužilaštvo optužilo je 42-godišnjeg Dejvida Depapea za napad na Pola Pelosija, supruga predsednice Predstavničkog doma Nensi Pelosi, prošle sedmice i pokušaj otmice, saopštilo je danas Ministarstvo pravde SAD.

Depape je optužen je za provalu u rezidenciju Pelosijevih u San Francisku rano ujutru u petak i napad na Pola Pelosija (82), preneo je Rojters.

On se suočava sa do 50 godina zatvora, saopštilo je Ministarstvo.

Pol Pelosi je podvrgnut operaciji zbog frakture lobanje i povrede šaka i desne ruke, a lekari očekuju potpuni oporavak, saopštio je kabinet predsednice Predstavničkog doma.

Kako smo ranije pisali, predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi bila je meta napada u njenoj kući, a u kojem je povređen njen suprug Pol, javio je CNN pozivajući se na dva upućena izvora.

Kako su naveli izvori američke televizije, napadač je pokušao da veže Pola Pelosija "dok se Nensi ne vrati kući".

Izvori tvrde da je napadač policajcima koji su došli rekao da "čeka Nensi".

Foto: Tanjug/AP

Nensi Pelosi drži govor

Napadač je u pritvoru i u toku je istraga motiva napada.

Okolnosti napada su nejasne, ukljućujući i način na koji je napadač ušao u kuću.

Rojters navodi da se napad dogodio manje od dve nedelje pre izbora za Kongres 8. novembra, na kojima će biti odlučivano o tome ko će kontrolisati Predstavnički dom i Senat.

Agencija navodi da je kao demokratski lider u Vašingtonu Pelosi stalna meta kritika republikanaca i da se njeno ime često pojavljuje u napisima o kritikama i napadima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Napad na Nensi Pelosi

Njena kancelarija opljačkana je kada su pristalice tadašnjeg republikanskog predsednika Donalda Trampa upale u Kapitol 6. januara 2021. godine, a njena kuća je vandalizovana grafitima.

Nensi Pelosi je jedna od najmoćnijih političarki u SAD. Ponovo je izabrana u četvrti mandat za predsedavajuću Predstavničkog doma 2021. godine, čime je postala druga u predsedničkom redu posle potpredsednice Kamale Haris.

Rodom iz Baltimora predstavlja oblast San Franciska u Kongresu od 1987. godine, a svoje vreme obično deli između Kalifornije i Vašingtona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading