SVE ĆU DA ISPRIČAM, SAMO DA SKUPIM SNAGU! OVO NE SME DA PROĐE NEKAŽNJENO: Oglasila se Petrina majka

Autor:

Hronika

07.10.2022

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispred Centra za socijalni rad u Vršcu počeo je protest zbog smrti devojčice (2) koju je ubio otac Marko B. koji je sedam dana pred zločin osuđen zbog nasilja u porodici uslovno godinu dana i obavezno psihijatrijsko lečenje.

SVE ĆU DA ISPRIČAM, SAMO DA SKUPIM SNAGU! OVO NE SME DA PROĐE NEKAŽNJENO: Oglasila se Petrina majka

Foto: Nikola Mutić

U toku je protest protiv Centra za socijalni rad u Vršcu, koji je počeo tako što su organizatorke lepile natpise na vrata Centra u kojima poručuju: ”Državni posao - plaćaju te građani - odgovaraćeš”, “Ne želimo mrak”, “Institucije da nas štite”, “Petra je bila nečije dete”, “Imena žrtava su Petra i Suzana, tražimo imena saučesnika u zločinu", a onda je krenula i protestna šetnja, koja i dalje traje.

Podsetimo, sve to, dešava se zbog tragedije koja je pogodila ovaj grad, a reč je o smrti male Petre, koju je otac udavio u kadici vode, nakon čega je izvršio samoubistvo.

Kako se ispostavilo, Petrin otac, Marko Budimirović, je bio psihički bolesnik, kome je određeno lečenje, ali Centar za socijalni rad nije delovao na vreme, po svemu sudeći, što potvrđuje i prvi rezultati inspekcijskog nadzora.i

Koje su greške tačno načinjene, još se detaljno utvrđuje, a Pokrajinski sekreterijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova je odmah po saznanju o ubistvu maloletne Petre Budimirović i samoubistvu njenog oca Marka Budimirovića koje se dogodilo 4. oktobra u Vršcu preduzeo sve mere iz svoje nadležnosti i započeo nadzor u Centru za socijalni rad Vršac.

- Sve ću da objasnim, sve ću papire da dam i sve šta sam prošla i koliko se ženi ne veruje. Sve ću da ispričam, ali samo malo snage, jedva izdržavam ovo. Samo da prođe malo vremena. Vidite i da organizujem fondaciju. Borac sam, izdržaću sve, zbog Petre, da spasavam drugu decu i žene - rekla je Petrina majka Suzana, prenosi Kurir, i dodala:

- Samo malo da skupim snage. Da ne padnem opet u nesvest, da me ne vozi opet Hitna. Jedva se držim na nogama. Sve ću da ispričam, svako ime ću da kažem, svako ko me primio i kome sam pričala. Samo da se drugima ne desi. Nikako ne sme da prođe nekažnjeno. Koliko propusta, koliko neverovanja ženi, još je trebalo na psihijatriju da me spakuju, kao što su ovu ženu. Solidarnost sugrađana? "Puno mi znači, svima hvala". Rekla sam svima da će ovo da se desi. Rekla sam prvog dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading