KLANICU U RITOPEKU JOŠ UVEK ČUVA POLICIJA! Meštani žele da se sruši do temelja: Muka nam je da prolazimo pored te kućerine!

Autor:

Hronika

21.07.2022

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Pripadnici Žandarmerije punih 17 meseci danonoćno dežuraju ispred kuće u Ritopeku kod Beograda, koja je, prema optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, glavno mesto zločina pripadnika klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

KLANICU U RITOPEKU JOŠ UVEK ČUVA POLICIJA! Meštani žele da se sruši do temelja: Muka nam je da prolazimo pored te kućerine!

Foto: MUP Srbije, ST/Dragan Kadić, Tanjug/Rade Prelić

U trospratnicu od oko 300 kvadrata, iza čijih zidina je ubijeno najmanje sedmoro ljudi, i to u tajnoj prostoriji, koju su optuženi članovi kriminalne grupe zvali "klanica", ni muva ne može da uđe, a sagovornik za medije objašnjava zbog čega je to tako.

Opsada imanja

- Policija neprestano dežura ispred kuće, ali pripadnici MUP su i unutra. Ništa se ne prepušta slučaju, pa tako nikome nije dozvoljeno da bez odobrenja suda ulazi unutra. Istražitelji imaju na umu da bi možda neko od saradnika klana koji su na slobodi mogao da dođe tu i uništi dokaze, ali postoji i drugi razlog.

Naime, imajući u vidu koliko je uznemirenje kod građana, članova porodica i saradnika ubijenih muškaraca izazvao način na koji su zločini počinjeni, nije isključeno da bi neko došao i spalio kuću iz besa, revolta ili straha - priča nam izvor.

Foto: ST/D. KADIĆ

Kuća u Ritopeku

Meštani mislili da su došli novi vlasnici

Meštani kažu da je kuća strave izgrađena pre petnaestak godina. U njoj je, kažu, živela porodica s decom, s kojom su se družili. Smatrali su ih finim ljudima i šokirali su se kad su shvatili šta se sve tamo radilo.

- Nekoliko godina nismo viđali ženu i decu, mislili smo da su možda i prodali kuću. U poslednje dve ili tri godine počeli su da se izvode radovi. Mislili smo da su novi vlasnici i da je renoviraju. Postavljene su i kamere. Dolazili su različitim vozilima, uđu i zatvore kapiju i od spolja se onda ništa nije videlo - kaže meštanin za Kurir.

Da žandarmi ne dozvoljavaju nikome ni da priviri u kuću, uverili su se i mediji. Naime, policajci su tražili pres-kartice i lične karte novinara, a potom su u sistemu za kaznenu evidenciju MUP proverili da li su oni hapšeni, osuđivani ili na poternici. Pošto su se uverili da je u pitanju zaista novinarska ekipa, žandarmi su ih ljubazno zamolili da se udalje od objekta.

Foto: ST/D. KADIĆ

Policija ispred kuće u Ritopeku

U razgovoru s meštanima Ritopeka saznali smo da od dolaska policije u njihovo mesto 4. februara 2021. godine, kada su i uhapšeni Belivuk, Miljković i pripadnici njihovog klana, u roze kuću strave niko nije dolazio osim inspektora i forenzičara. Inače, kuća je u vlasništvu optuženog pripadnika grupe Vlade Draganića, a naš izvor kaže da postoji mogućnost da mu ta kuća bude oduzeta.

Ko će kupiti "kuću strave"

- Nama je muka i da prolazimo pored te kućerine, a sad se pitamo šta će biti s njom kad istraga bude završena. Priča se svašta ovde, bila je priča da će je država oduzeti od monstruma i da će joj dati neku drugu namenu. Navodno, mogli bi da je pretvore u vrtić ili dom zdravlja. Nama je to morbidno, ne znam ko bi dovodio decu u takav vrtić, koliko god on bio izmenjen, sređen, renoviran - pitaju se meštani Ritopeka, navodeći da bi oni bili najsrećniji kada bi se kuća srušila.

- Zamislite, posle svih zverstava, tranžiranja ljudi, mlevenja u industrijskoj mašini i ko zna kakvih gadosti, da se u tu vikendicu dovode deca na čuvanje ili da ljudi dolaze na lečenje. Zaista bi bilo degutantno. Mišljenje koje su prihvatili svi meštani jeste da se cela vikendica sruši, sravni sa zemljom, i da ništa ne ostane tu, da se crni trag skine s našeg mesta, kao što je to urađeno u Šilerovoj ulici u Zemunu, sa imovinom zemunskog klana - izričiti su naši sagovornici koji žive u blizini ovog mesta zločina.

Foto: MUP Srbije

Oružje pronađeno u Ritopeku

Komšije kažu da, ukoliko država ne oduzme kuću, ne znaju ko bi uopšte poželeo da je kupi ili da u njoj boravi, piše Kurir.

Sve odneli: Traže DNK i otiske

Izvor je za medije objasnio da je vikendica u Ritopeku ispražnjena i da je sav nameštaj poslat na detaljne forenzičke analize.

- Objekat je u potpunosti ispražnjen. Sve što je bilo unutra odneseno je nakon hapšenja. Za sada je klan povezan sa sedam ubistava, ali se pretpostavlja da je taj spisak duži. Na oduzetim predmetima se traže tragovi krvi, DNK tragovi, otisci i slično što bi mogli uporediti kako bi bilo utvrđeno ko je još skončao u "klanici", ali i ko je sve tu boravio od saradnika uhapšenih - objašnjava izvor.

Foto: printscreen/TV Prva

Mašina za mlevenje mesa

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading