MAFIJA POSLALA NOVO NAREĐENJE IZ ZATVORA! Veljina banda uteruje strah svedocima!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnoviji napadi u Sremskoj Mitrovici i Borči izvedeni da bi se pokazalo da je klan živ i da se prestraše oni koji bi pristali na saradnju s policijom.

MAFIJA POSLALA NOVO NAREĐENJE IZ ZATVORA! Veljina banda uteruje strah svedocima!

Foto: ST/N. PANČIĆ, Tanjug/R. Prelić, E-Stock

Grupa kriminalaca lojalnih Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću ponovo je, po njihovom naređenju iz zatvora, izašla na ulice, što su potvrdili i najnoviji obračuni u Sremskoj Mitrovici i Borči. Cilj je održavanje napetosti dok se priprema sudski postupak protiv beogradske filijale "kavačkog klana" i slanje upozorenja onima koji bi kao svedoci mogli da se pojave u tom procesu.

Foto: printscreen

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Pritvorena Belivukova ekipa zna da se, osim dvojice postojećih svedoka-saradnika, policiji i tužilaštvu nude još neki članovi bande koji bi hteli taj status da bi im kazne bile smanjene. Njih sada žele da upozore da i van zatvorskih zidina postoje oni koji takve drže na oku.

Da su lojalni vojnici primili naređenje i da banda nije razbijena ni martovskim hapšenjem na opštini Palilula, potvrdio je i najnoviji grafit na Karaburmi "Izdržite, braćo naša". Potpisala ga je grupa Partizanovih navodnih navijača Anti romi.

Republika

Foto: Lj. Tošković

Grafit na Karaburmi

OTKRIVANJE KURIRA

- Istražni organi su otkrili da postoji komunikacija između Belivukove ekipe koja je iza rešetaka i "vojnika" na slobodi. Novi kanal je otvoren posle hapšenja đavoljeg advokata Dejana Lazarevića, do tada jednog od posrednika u prenošenju poruka i organizovanju delovanja delova bande koji su "napolju". Zatvorske vlasti s policijom istražuju ko je sada taj "kurir" - navodi izvor iz istrage.

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ/Đ.KOJADONOVIĆ

Veljko Belivuk

U martu je, da podsetimo, policija pohapsila 14 Belivukovih vojnika, od kojih većina pripadaju frakciji "Antiromi", zbog dilovanja droge i oružja. Nakon toga su se ostali pripadnici ove frakcije primirili u svojim skrovištima.

- Očigledno je da su ih zatvora instruirali da opet krenu u akciju. Pisanje grafita je policiji samo jedan od tragova. I hapšenje dvojice napadača i potraga za trećim, koji su u Borči nožem pre nekoliko dana ranili jednog mladića na autobuskoj stanici, sigurno će policiji doneti nova saznanja o kriminalnom funkcionisanju ove grupe - navodi izvor.

KOPIRAJU KARTELE

Istrazi je, kako nezvanično saznajemo, priključen i slučaj batinanja Dejana T. u Sremskoj Mitrovici. Njega su pretukla osmorica huligana, među kojima je bio i Miloš H., koji je odavno poznat policiji kao Belivukov batinaš. On se, između ostalog, 2018. našao na optuženičkoj klupi s desetak huligana, među kojima je bio i Boris Karapandžić, kome će se, kao pripadniku Belivukog klana, suditi za najmonstruoznije zločine. Te godine ova grupa demolirala je klub "Komitet" u borbi za prevlast oko kontrole poslova obezbeđenja na splavovima i noćnim lokalima.

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Tuča u Sremskoj Mitrovici

Kriminalci okupljeni oko frakcije "Antiromi" su pod direktnom komandom Belivuka posle raspada grupe "Principi".

- Nisu to nikakvi navijači, već kriminalci koji nose navijačke majice, kao što narko-karteli i bande po Latinskoj Americi i SAD koriste skraćenice i brojeve kao oznaku. To su, recimo, Mara Salvatruča, ili MS-13, osnovana u Los Anđelesu od salvadorskih imigranata, kao i Arijevsko bratstvo, poznato i kao AB, bela suprematistička grupa osnovana u zatvoru San Kventin u Kaliforniji. "Antiromi" (AR) samo su kopija ovakvih grupa, ali nimalo nisu bezopasni. To naša policija zna - zaključuje izvor Republike iz istrage.


U martu pohapšeno 14 pripadnika kriminalne organizacije

ANDRIĆEVA: IZA UHAPŠENIH OSTAJU FRAKCIJE NA SLOBODI

Da je počelo zastrašivanje potencijalnih svedoka protiv Belivukovog klana, potvrđuje i Jasmina Andrić, stručnjak za bezbednost.

- Nikada ne možete te kriminalne organizacije pohapsiti u celosti, policija najviše traži one glavnokomandujuće, a iza njih ostaju te frakcije s kojima vođa komunicira. Komunikatori mogu biti različiti, to mogu biti čak i pripadnici policije i straže. Napadi i neredi koje izazivaju, kao i ovi grafiti s porukama, mogu imati za cilj da zastraše i potencijalne svedoke u postupku koji se vodi protiv vođe klana i najbližih saradnika. Takođe, ovim putem mogu se prenositi i pretnje drugim klanovima i političke poruke - objašnjava Andrićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading