Klan Veljka Belivuka počinio i četiri ubistva u Grčkoj! Proširuje se optužnica!

Autor:

Hronika

13.06.2022

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić sastao se još u septembru prošle godine sa predstavnicima grčke policije.

Klan Veljka Belivuka počinio i četiri ubistva u Grčkoj! Proširuje se optužnica!

Foto: twitter.com/printscreen

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je, povodom suđenja Veljku Belivuku i ostalim okrivljenim članovima njegove kriminalne grupe, da "zna da je broj ubistava (koja su počinili) daleko veći" od broja koji im se trenutno stavlja na teret.

Vulin je za televiziju "Pink" izjavio da će se optužnica protiv Belivuka i ostalih okrivljenih „proširivati tokom suđenja“.

- Dužni smo porodicama i dužni smo stradalima -  rekao je Vulin i dodao da je „ne samo srpska policija, nego su i evropske policije bile šokirane brutalnošću“ te kriminalne grupe.

Vulin je naveo da je kriminalna grupa Veljka Belivuka "odgovorna za četiri ubistva u Grčkoj, dva lica u Atini i dva lica na Krfu u istom trenutku", kao i da se za sada pregovara da li će se tim ubistvima baviti srpska ili grčka policija.

Foto: printscreen/TVPink

Aleksandar Vulin

 

U Specijalnom sudu u Beogradu za danas je zakazano pripremno ročište na suđenju Belivuku i njegovoj grupi, koje je do sada više puta odlagano.

Prema informacijama Telegrafa, srpski i grčki istražitelji koji rade na rasvetljavanju ubistava vođe škaljarskog klana Igora Dedovića (43) i njegove "desne ruke" Stevana Stamatovića (43) u Atini, prema nezvaničnim informacijama, prikupili su dokaze koji dovode Veljka Belivuka, odnosno "kavački" klan za koji je on radio, u vezu sa ovom dvostrukom likvidacijom.

Sastanak

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić, sastao se još u septembru prošle godine sa predstavnicima grčke policije sa kojima je razmenio saznanja na temu ovog slučaja.

Tada je pokrenut predistražni postupak za ova dva ubistva, a dodatno zanimljiv podatak je i taj da je u trenutku likvidacija Veljko Belivuk bio upravo u Atini.

Foto: youtube.com/RUDAR7

Igor Dedović

 

Ono što se, prema za sada nezvaničnim informacijama, proverava je da li su među četvoricom likvidatora bili Nikola Vušović, poznatiji kao Džoni sa Vračara ili Ćopavi, koji je navodno trebalo da nasledi Belivuka, i Ljubomir Lainović, inače sin ubijenog Branislava Lainovića Dugog. Inače, Vušović je nadimak Ćopavi dobio nakon što ga je Lazar Vukićević, koji je ubijen u "klanici" u Ritopeku - ranio u nogu.

Foto: youtube.com/MasanLekic

Stevan Stamatović

 

- Sumnja se da su Dedović i Stamatović ubijeni po nalogu Radoja Zvicera. Nađena je komunikacija na “skaju” iz koje se vidi da je Miljković besan, jer smatra da “sve rade” on i Belivuk, a da veći deo kolača uzima Zvicer. Miljković je u nekoliko navrata govorio Veljku da ih Zvicer “malo plaća” - rekao je tada sagovornik "Blica" o ovom slučaju i dodao da se jedna poruka koju je poslao Belivuk posebno izdvaja. Svojim "vojnicima" u Ritopeku, na pitanje, "šta radi", odgovorio: “Evo, deremo ove glupe Crnogorce”.

Zločini od Atine do Krfa

Postoje indicije i da su Belivuk i Miljković , navodno, posle ova dva ubistva u Atini, dobili nalog da idu na Krf da ubiju Baranina Alana Kožara i Damira Hadžića iz Užica. Oni su isto važili za bezbednosno interesantne osobe, bliske “škaljarcima” i Filipu Koraću.

Foto: youtube.com/Vijesti Online

Alan Kožar

 

Ubistvo se dogodilo 19. januara 2020. godine u restoranu "Voskopula" u Atini. Dedović i Stamatović su sedeli sa ženama i decom za stolom. Tačnije, sa devetogodišnjim dečakom i šestogodišnjom devojčicom.

U restoran su ušetala četvorica muškaraca maskirana kapuljačama i šalovima. Prišli su stolu, izgovorili nekoliko reči na srpskom jeziku i počeli da pucaju. Dedović i Stamatović su podlegli povredama, a Stamatovićeva žena dobila je metak u butinu, nakon čega je hospitalizovana.

Kamere

Dvostruko ubistvo dogodilo se naočigled brojnih očevidaca, izvršioce su snimile kamere.

- Ubice su, prema opisu očevidaca, izgledali kao vojnici. U lokal su ušetali u crnim pantalonama, sa šalovima preko lica i okružili sto. Bili su precizni. Čim su završili s pucnjavom, okrenuli su se i izašli - ispričali su grčki istražitelji i naveli da je Lainović posle ubistava u Atini nestao. Spekuliše se da postoji mogućnost i da je ubijen.

Bonus video:

Komentari (0)

Loading