Nisu izigravali samo DŽEJMS BONDA! Članovi Belivukove grupe ubijali pištoljima-olovkama i glumili špijune i policajce! Imali pomoć policije!

Autor:

Hronika

28.05.2022

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkriveni su novi detalji iz istrage o kriminalnoj grupi Veljko Belivuk-Marko Miljković, kao i o otmici i ubistvu Nikole Mitića.

Nisu izigravali samo DŽEJMS BONDA! Članovi Belivukove grupe ubijali pištoljima-olovkama i glumili špijune i policajce! Imali pomoć policije!

Foto: printscreen/TVPink

Marko Miljković i Veljko Belivuk

Članovi klana u svom radu nisu kopirali samo poznate mafijaše, već i filmske likove i policiju.

Najnoviji detalj iz istrage tiče se oružja koje je ozloglašeni klan koristio u izvršenju najtežih krivičnih dela. Prema saznanjima medija, oni nisu samo kopirali kriminalne grupe, već i najpoznatiji špijunski film „Džejms Bond“.

U jednom od štek stanova klana policija je pronašla i dva pištolja-olovke malog kalibra – reč je o veoma opasnom, a teško uočljivom oružju.

- To su specijalna oružja za čije rukovanje polažu pripadnici tajnih službi. Dakle, reč je o tajnim oružjima, vrlo pogodnim za maskiranje i prenošenje, koja su predviđena za specijalne situacije i specijalne likvidacije – rekao je za Pink potpukovnik KOS-a u penziji Ljuban Karan.

Nekadašnji službenik DB-a Božidar Spasić kaže da je u celoj ovoj priči najneverovatnije to koliko je kriminalna grupa Belivuk-Miljković kopirala najgore svetske klanove.

- I pripadnici zemunskog klana su mrcvarili žrtve, bilo je čak i pokušaja kanibalizma, ubijali su svedoke-saradnike ili ljude za koje su sumnjali da su deo tajnih službi – kaže Spasić.

Republika

Foto: nestalisrbija.rs

Nikola Mitić

 

Policija je prilikom pretresa kuće u Ritopeku pronašla ogromnu količinu oružja, municije, elektro-šokera, čak i policijsku STOP tablicu. Među zaplenjenim stvarima su i policijske motorole preko kojih su, kako se sumnja, ugovarali otmicu i ubistvo Nikole Mitića i Lazara Vukićevića.

- Tada je navodno vrh klana zvao Srđana Lalića, IT stručnjaka, da obuči ostale pripadnike kako da komuniciraju preko policijskih motorola, i krenulo se u akciju otmice Lazara Vukićevića. Lalić je zapravo imao četiri motorole i verovatno su zato bili organizovani u četiri grupe - kaže urednik portala „Kurir“ Mladen Radulović.

Međutim, veruje se da je grupa prvi put glumila policajce prilikom otmice i ubistva Gorana Veličkovića, koga su namamili u Ritopek.

- Imali su policijske motorole koje su, zapravo, zaštićene za komunikaciju i nema sumnje da im je neko iz tadašnjeg MUP-a asistirao pri nabavci ovakvih uređaja za komunikaciju – kaže Radulović.

I ne samo u tome, grupa je policiju kopirala i u tzv. operativnom radu – organizovali su pratnje i kontrapratnje, špijunirali i prisluškivali mete i suparnike. Dakle, kao što za Pink kažu sagovornici, u svemu ovome pripadnici grupe Veljka Belivuka nisu bili sami - veći deo logistike morao je da bude obezbeđen direktno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, jer ne postoji šansa da se do određenog oružja dođe na drugačiji način sem iz MUP-a.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading