Gadno se zamerio ŽENI! Pao vođa ZAGORIČKOG KLANA Gile Stanišić! Prijavila ga bivša supruga!

Autor:

Svet

14.05.2022

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanišića je policiji prijavila T. R. (37), njegova bivša vanbračna partnerka

Gadno se zamerio ŽENI! Pao vođa ZAGORIČKOG KLANA Gile Stanišić! Prijavila ga bivša supruga!

Foto: Printskrin

Radoslav Gile Stanišić iz Podgorice (38), navodni vođa zagoričkog klana, uhapšen je zbog sumnje da je u četvrtak, oko 19 sati, presreo vozilom bivšu suprugu koja je bila sa maloletnim detetom, pretio joj i udarao njeno vozilo, prenosi crnogorska Pobjeda.

Kako navodi Pobjeda, Stanišića je policiji prijavila T. R. (37), inače njegova bivša vanbračna partnerka, koja je navela da je on tog dana presreo u Ulici Gavrila Vukovića u glavnom gradu Crne Gore.

- Izašao je sa mesta suvozača i uputio pretnje, udarajući stakla vozila - navedeno je u prijavi, a prenosi Pobjeda i dodaju da ovo nije prvi put da se Stanišić maltretira.

Promenio dres

Gile Stanišić nakon što je bio veran škaljarskom klanu na čijem čelu su navodno Jovan i Igor Vukotić i sada već pokojni Igor Dedović, prelazi u suprotni tabor i to se prema navodima crnogorskih medija, jasno vidi pred kraj 2019.

- Radoslav i njegov brat od strica Vidoje Stanišić, krajem decembra te godine sa nekoliko osoba, ispred Centra bezbednosti Podgorica čekali su jednog od navodnih vođa kavačkog kriminalnog klana Slobodana Kašćelana, nakon što je tom Kotoraninu uz jemstvo ukinut pritvor - podseća izvor.

- Ona je policiji prijavila da je Stanišić 12. januara 2022. godine, oko 19 časova, ispred njegove kuće prema njoj upotrebio fizičku silu, udarajući je šakom u glavu, u prisustvu njihove maloletne kćerke, nakon čega je obema upućivao prijetnje. Za prijavljenim Stanišićem je bila raspisana potraga. Pronađen je i nakon prikupljenih obaveštenja, po nalogu tužioca, uhapšen zbog krivičnog dela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici.

Da podsetimo, Gile Stanišić je prema ranijim pisanjima crnogorskih medija slovio za vođu zagoričkog klana. Stanišić je prema tamošnjoj policijskoj evidenciji na početku rata kotorskih klanova bio blizak sa škaljarskom kriminalnom grupom, ali je njegova grupa  tokom 2018. godine, doj je bio iza rešetaka, promenila "dres" i zajedno sa njim se priklonila kavačkom klanu.

Bogat kriminalni dosije

Gile Stanišić je poznat po raznim krivičnim delima. Teretio se za učešće u ranjavanju Igora Krstovića, kidnapovanje maloletnika, paljenje vozila.

- Stanišić je hapšen i osuđivan više puta. Zbog nasilja na podgoričkom bazenu u julu 2012. godine odležao je godinu i deset meseci u zatvoru. U aprilu 2014. godine Radoslav Stanišić, Milovan Perović i sada pokojni Luka Milić divljali su u Kliničkom centru u Podgorici, nakon što je njihov prijatelj sebi pucao u glavu - podseća izvor iz crnogorskih medija i dodaju da je ranjen 2014.

- U decembru 2015. hapšen je zbog sumnje da je sa Baranima Velizarem Gardaševićem i Vojislavom Vojvodićem, od trojice Barana pokušao da iznudi 205.000 evra i tri automobila visoke klase. Robijao je i zbog tuče sa pripadnicima Interventne jedinice policije u jednom podgoričkom klubu, krajem 2016. godine.

Svakako ne treba zaboraviti ni to da se upravo on našao prvi na listi za odstrel kriminalne grupe koju je prema optužnici formirao njegov sugrađanin Janko Vukadinović (31), ali mu hapšenje spasilo glavu. Naime, Vukadinović je pripadnik škaljarskog klana koji je iz zatvora organizovao grupu koja je trebala da ubije Veljka Belivuka i Marka Miljkovića 2021. godine na tivatskom aerodromu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading