PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV VOĐE ŠKALJARACA! Hteo da ubije Belivuka i Miljkovića!

Autor:

Svet

07.05.2022

11:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv odbeglog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića iz Kotora jer je zajedno sa Jankom Vukadinovićem formirao kriminalnu organizaciju čije je pripadnike podstrekavao na likvidacije pripadnika suprotstavljenog kavačkog klana, među kojima su Slobodan Kašćelan, Veljko Belivuk i Marko Miljković.

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV VOĐE ŠKALJARACA! Hteo da ubije Belivuka i Miljkovića!

Foto: vijesti online/Tanjug/AP

Za ova ubistva Vukotić je bio spreman da iskešira 4.000.000 evra, navodi se u dokumentu Apelacionog suda o produženju pritvora jednom od pripadnika ove kriminalne organizacije. Pored Vukotića, na najnovijoj optužnici SDT-a su i Nikšićanin Jovan Mrvaljević, kao i Vladan Mijušković koji se nalazi u bekstvu.

- Optužnica Specijalnog državnog tužilaštva protiv J. V. zbog krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije član 401a stav 1 i teško ubistvo putem podstrekavanja, J. M. i V. M. zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije dostavljena je Višem sudu na kontrolu koja će biti zakazana u zakonsko roku - precizirala je za Pobjedu savetnica za odnose sa javnošću Marija Raković.

Zbog planiranja likvidacija Belivuka, Miljkovića i Kašćelana početkom jula prošle godine podignuta je optužnica protiv Vukadinovića kao organizatora dok su za pripadništvo optuženi Radovan Stanišić, Mileta Jovanović, Almira Mujahodžić, Momčilo Milić i Dušan Ivanović.

U međuvremenu Viši sud je prilikom kontrole optužnice utvrdio da optuženi Mileta Jovanović i Radovan Stanišić nisu pokušali ubistvo Belivuka i Miljkovića krajem januara prošle godine na tivatskom aerodromu, zbog čega je protiv njih za ovo krivično delo pravosnažno obustavljen postupak, navodi Pobjeda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading