MISTERIOZNA ŽENA šalje poruke VELJI NEVOLJI! Posvetila mu ovaj HIT!

Autor:

Hronika

29.05.2022

15:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Misteriozna poruka poslata je uz pesmu Vanese Šokčić "Četiri strane sveta".

MISTERIOZNA ŽENA šalje poruke VELJI NEVOLJI! Posvetila mu ovaj HIT!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Na jednom prestoničkom radiju koji u programu ima emisiju sa čestitkama i pozdravima pre izvesnog vremena pročitana je poruka za "drugove Mišu, Budu, Fanđu, Filu, Veljka i Lakija", potpisana šifrom "Prijateljica", a izvor Kurira otkriva da je upravo ova poruka bila namenjena pripadnicima klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji se više od godinu dana nalaze u zatvoru.

Misteriozna poruka poslata je uz pesmu Vanese Šokčić "Četiri strane sveta", koja je, iako veliki hit ranih dvehiljaditih, ponovo oživela u seriji "Južni vetar", u kojoj se pevačica čak i pojavila i filmskim kriminalcima otpevala ovu numeru.

Stihovi

- Poruka koja je stigla na ovaj radio, preko koga inače svakog dana u večernjim satima građani šalju poruke svojim rođacima i prijateljima koji se nalaze iza rešetaka, bila je potpisana šifrom "Prijateljica", a nabrojani nadimci nesumnjivo pripadaju pripadnicima klana. Poznavaoci prilika u poruci su prepoznali braću Marka i Miloša Budimira, Veljka Belivuka, Filipa Ivanovskog Filu - otkriva izvor Kurira:

Poruke šalju bivše ljubavi i klinci kojima su idoli

Kriminolog Dobrivoje Radovanović smatra da nije neuobičajeno da se ljudima koji su iza rešetaka šalju poruke iz spoljnog sveta, a naročito kad su to lideri kriminalnih grupa.

- Njima se poruke šalju preko osoba koje ih posećuju, oglasima u sredstvima informisanja, preko radija, na stotine načina... Uglavnom preko posetilaca ljudi koji su na slobodi i dobiju odgovor. Iza poruka koje se emituju na radiju neretko stoje bivše ljubavi, obožavaoci - klinci kojima su uhapšeni idoli i koji žele da se pozicioniraju u svetu kriminala. To su mladi koji veruju da će dostići neki ugled ako budu laskali vođama grupa koji su u zatvoru, oni im se udvaraju, laskaju, podržavaju ih u borbi protiv pravosudnog sistema - objašnjava kriminolog.

- Interesantan je i izbor pesme, jer se u refrenu navodi: "Život moj si obojio, totalno je crn, a od ruže na grudima ostao je trn".

Kako naš sagovornik objašnjava, ovo nije prvi put da preko istog radija stižu poruke za uhapšene pripadnike klana Belivuk-Miljković.

- Redovni slušaoci mogu da primete da se skoro svakog dana šalju pozdravi uz raznorazne pesme. Porodice im uglavnom pružaju podršku, dok takozvani vojnici klana biraju grublje pesme, gde u stihovima poručuju uhapšenim vođama da ih nikada neće napustiti i izdati, te da su oni njihova "braća, lavovi i kumovi" - objašnjava izvor:

Kanal komunikacije

- Bilo je slučajeva da su im na ovaj način čestitani rođendani, ali i slate druge vrste šifrovanih poruka. Naravno, radio-stanica u okviru svoje emisije emituje sve poruke koje nisu uvredljive, pa i ne mogu precizno znati kome se upućuju pozdravi.

Vojnike pozdravljaju "sestre"

Kako objašnjava dobro obavešteni izvor, osim Belivuku i njegovoj ekipi, poruke preko radija upućuju se i mladićima koji su uhapšeni ove godine, a koji su navodno prodavali drogu za Belivukov klan i radili kao obezbeđenje.

- Među željama i čestitkama povremeno se mogu čuti i poruke za njih koje stižu od njihovih "sestara sa Karaburme i Petlovog brda " - objašnjava sagovornik i dodaje da neki od uhapšenih momaka upravo potiču iz ovih beogradskih naselja.

Sagovornik otkriva da je ova vrsta komunikacije sa pritvorenicima i zatvorenicima trajala i pre hapšenja klana.

- Pre nego što je grupa razbijena i uhapšena, koristili su radio-stanice za slanje pretećih poruka. Interesantno je da se na ovom radiju, u danima nakon hapšenja, vrtela pesma "Nevolja nevolju privlači", uz koju je išao pozdrav "od Cigana iz cele Srbije za Grobare", aludirajući da se navijači Partizana nalaze iza rešetaka. U pesmi je iskorišćen i Belivukov nadimak - Nevolja.

Podsetimo, klan Belivuk-Miljković iza rešetaka se nalazi od februara 2021, a sumnjiče se za sedam ubistava. Suđenje optuženima trebalo bi da počne u junu.

Proslavljali i rođendane

Izvor objašnjava da su vojnici klana, osim čestitki preko radija, neretko podršku pružali i preko Instagrama. Tako su, otkako se Miljković, Belivuk i njihova ekipa nalaze iza rešetaka, više puta "obeležili" njihove rođendane.

- Marku Miljkoviću su samo mesec dana nakon hapšenja organizovali bakljadu, i to ispred prekrečenog grafita koji je bio posvećen bratu Zdravka Radojevića, inače njihove žrtve - priča izvor i dodaje da se slična situacija ponovila i kada je u pitanju bio rođendan Marka Budimira:

- Okupili su se i na njegov rođendan i skandirali: "Na tvoj rođendan leva strana plače, nema vođe da grmimo još jače! Ideja živi, priča nije stala, zauvek ćeš biti ponos moga kraja. U kraju tišina, u parku se ne bleji, čekamo tvoj znak, ipak najviše vrediš".

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading