Nasilje razlog bekstva mališana iz Dečjeg sela!? Jana policiji ispričala da je tamo preživela tešku torturu! Uprava kaže da će ispitati navode!

Autor:

Hronika

03.06.2022

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maloletna Jana Š. rekla da je morala da pobegne iz Dečjeg sela jer su je tamo maltretirali.

Nasilje razlog bekstva mališana iz Dečjeg sela!? Jana policiji ispričala da je tamo preživela tešku torturu! Uprava kaže da će ispitati navode!

Foto: Facebook/Bendzamin Spoljar

Maloletna štićenica (14) Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici Jana Š., koja je u četvrtak popodne pronađena u Beogradu nakon što je njen nestanak prijavljen 30. maja, požalila se na vršnjačko nasilje i to navela kao razlog odlaska u prijavi koja je podneta policiji u Beogradu.

Devojčica je prema saznanjima medija zajedno sa još dve štićenice i jednim štićenikom otišla iz Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici u kom je bila pet meseci. Autobusom su otišli u Bujanovac, gde su boravili u hotelu, sve do dana kad su pronađeni.

- Kad sam videla na vestima da je prijavljen moj nestanak odlučili smo da se vratimo pa smo kupili autobuske karte do Beograda - rekla je devojčica i dodala da nije videla kad su ostali izašli iz autobusa jer je u jednom trenutku zaspala.

Sa ocem otišla u policiju

Po dolasku u Beograd zamolila je jednu ženu da joj da telefon.

- Pozvala sam oca koji je došao do mene - ispričala je devojčica u policijskoj stanici.

Sa ocem je otišla da se javi u najbližu policijsku stanicu i da objasni razlog svog bekstva. Devojčica je tvrdila da duže vreme u kontinuitetu trpi fizičko i psihičko nasilje u Dečjem selu koje je detaljno opisala policajcima.

- Najpre S. počne da me vređa, da mi govori da sam k***a, da vređa mamu i familiju, a zatim se uključe i ostala deca koja me vređaju. Devojčica koja živi sa mnom u kući me je i fizički maltretirala, hvatala me je za vrat i gušila i to više puta, terajući me da ispunim sve obaveze u kući koje se tiču sređivanja. Iz istog razloga me je šamarala i šutirala, a to su činila i ostala deca iz nepoznatog razloga - ispričala je devojčica navodeći imena i prezimena dece čije napade trpi.

Maltretiranje

Republika

Foto: Profimedia

Zlostavljanje dece, Ilustracija

 

Pojasnila je da devojčicama nikada nije uzvraćala.

- Devojčicama nisam vraćala udarce, ali dečacima nekada jesam. Ove slučajeve nasilja sam više puta prijavljivala vaspitačima i negovateljicama, ali one nisu reagovale, čak bih ja na kraju ispadala kriva jer prema njihovim rečima sama izazivam takvo ponašanje - tvrdi devojčica.

Opisala je i šta je prethodilo danu u kom je odlučila da pobegne iz Dečijeg sela.

- Nisam želela da popijem svoju terapiju koju dobijam, ali mi je devojčica rekla da moram to da uradim ili će mi razbiti glavu o lavabo - ispričala je devojčica i navela da tu terapiju ne želi da pije jer je zbog nje agresivna.

Mediji su kontaktirali upravu Dečijeg sela nakon saznanja o krivičnoj prijavi, a odgovor je da će ispitati sve navode o nasilju.

Policiji je u ponedeljak prijavljeno, podsetimo, da je četvoro dece iz Dečijeg sela "Dr Milorad Pavlović" nestalo zbog čega je za njima bila raspisana potraga.

Sva deca su juče pronađena živa i zdrava i vraćeni su u Dečije selo.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading