Pozlilo sudiji - prekinuto suđenje za ubistvo na Senjaku! Sestra ubijenog Simovića tvrdi da joj prete!

Autor:

Hronika

02.06.2022

10:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

​Ispitivanjem veštaka Đorđa Alimpijevića i Milana Kunjadića danas je nastavljeno suđenje Igoru Vreviću, Aleksandru Nikoliću i Milošu Mišljenu za teško ubistvo Borivoja Simovića pre skoro dve godine na Senjaku.

Pozlilo sudiji - prekinuto suđenje za ubistvo na Senjaku! Sestra ubijenog Simovića tvrdi da joj prete!

Foto: ST/V. LUKIĆ

Međutim, suđenje je prekinuto u prvom satu jer je članu veća sudiji Oliveri Pajić pozlilo. Nastavak je zakazan za sutra još ranije jer je veće posle prethodnog ročišta odredilo dva nova termina, dan za danom, za nastavak pretresa.

Zastupnik oštećene porodice Simović, Borivoje Borović doveo je u pitanje razlog prekida suđenja jer smatra da sud nije voljan da utvrdi prave činjenice.

- Veštak Kunjadić nije video ni teren, a nije napravio ni poredjenje sa odbranom okrivljenih da bi razumno doneo zaključke o rikošetiranju metka kojim je pogodjen i usmrćen Simović - kazao je Borović . 

Advokati odbrane bunili su se zbog Borovićevih pitanja, a advokatica oštećena porodice Irina Borović Munjić tražila je da se u zapisnik unese kako je okrivljeni Vrević naveo da je pucao, nalazeći u tome brojne nelogičnosti.

Na početku suđenja sestra ubijenog Borivoja javila se za reč i rekla da je u februaru, tri dana nakon prošlog ročišta, a zatim dva puta posle mesec dana dobila pretnje od osobe čije ime je rekla policiji.

- Ta osoba mi je prenela poruku od oštećenih da su ljuti na nas jer smo ih namestili. Rekli su sve je moglo da bude sređeno da se mi nismo umešali. Ta osoba je rekla da će okrivljeni dobiti minimalne kazne. 

- Ta osoba sve finansira i plaća advokate okrivljenima. Ja sam ovo doživela kao pretnju  i sve prijavila policiji, ali ne mogu zbog novinara da kažem ime njegovo. Policija sve zna.  Ako to nije pretnja, ne znam šta je onda drugo - rekla je Simovićeva sestra i zamolila sudiju da joj kao svedoku dozvoli da napusti suđenje zbog bolesti dece i oca. 

Sudija je kazala oštećenoj da bez dokaza njeni navodi ne vrede.

- Bez dokaza je to kao: "Reče mi jedan čovek na jednom mestu". Morate doneti dokaz, a sada možete da idete kod dece i porodice. -


Advokat negodovao - Sudjenje se preselilo na hodnik

Otac jednog od trojice okrivljenih negodujuci zbog razgovora novinara sa advokatima oštećenih na hodniku, prišao je sa još jednim muškarcem koji je takodje podrška okrivljenima, i rekao da je Simovići pokušavaju da zabašure da je Borivoje prvi pucao. 

Advokat Dalibor Katančević koji u ovom slučaju brani Aleksandra Nikolića dobacio je u prolazu da mu se čini da se suđenje vodi na hodniku umesto u sudnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (3)

Loading
Nikolic

02.06.2022 11:48

Veljko Sikanja

Komšija

02.06.2022 12:10

Uopšte mi nije jasno kako se ovi ljudi brane. Šta su oni radili sa pištoljima u parku. Tamo su gde im je i mesto. Takvima nije mesto među ljudima. I taj otac mi nije jasan. Umesto da se pokrije po glavi što mu je sin ubica, on se bavi glupostima. Kao da tu nečija porodica može nešto da zabašuri, a još manje novinari da reše.

Njakse

02.06.2022 16:18

@Komšija - A šta je pokojni radio naoružan u istom tom parku!?