Veljin vojnik Miksa zakasnio na sopstveno suđenje! Angažovao još jednog advokata!

Autor:

Hronika

24.05.2022

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Milovanu Tadiću Miksi za prebijanje mladića Slobodana Vukića u decembru 2015., a koji je zadobio teške povrede od kojih je preminuo dve nedelje kasnije nastavljeno je danas pred Višim sudom u Beogradu.

Veljin vojnik Miksa zakasnio na sopstveno suđenje! Angažovao još jednog advokata!

Foto: e stock

Milovan Tadić Miksa

Tadić je pod jakim obezbeđenjem sproveden do suda s tim da je početak pretresa kasnio pošto je zatvorska straža okrivljenog odvezla u Palatu, umesto do Specijalnog suda gde se Tadiću sudi i u ovom slučaju zbog mera opreza budući da je optužen i kao član klana Belivuk Miljković. Inače, od juče u ovom postupku Milovana Tadića uz Ristovića brani i advokat Miloš Malidžan. 

Na današnjem ročištu veštačenja su ukrstili stručnjaci komisije iz Novog Sada i iz Niša koje su se razlicito izjasnile u nalazima vezanim za smrt Vukića što je bila i primedba Apelacionog suda u Beogradu koji je oborio prvostepenu presudu kojom je Miksa bio osuđen na pet godina zatvora.

Miksa angažovao još jednog advokata, seste mu dobacile "Čuvaj se"

 

Tadiću su podršku dolaskom na suđenje pružile tri seste i brat, koji su mu posle suđenja rekli da se čuva i poljubile ga. 

Sudski veštak iz Novog Sada, univerzitetski profesor dr Ranko Vuković detaljno je i vrlo jasno objasnio da je udarac koji je Tadić zadao Vukiću posredno doveo do traume koja je za posledicu imala zastoj rada srca i moždanu smrt, dok je dr Radovan Karadzić istu tvrdnju pokušao da objasni na pomalo konfuzan i manje razumljiv način u predugačkom izjašnjenju.

Sudija Marina Anđelković insistirala je da oba veštaka sačine zajednički izveštaj u kojem bi objasnilo zašto je došlo do odstupanja u njihovim izveštajima kad su se usaglasili oko uzroka smrti, odnosno da je trauma organizma kao odgovor na povređivanje i krvarenje u trbuhu na kraju dovela i do Vukićeve smrti. Veštaci su odgovorili da njen zahtev nije realan jer se radi o veštačenjima dva komisijska tima i da evidentno ima nekih odstupanja u njihovim nalazima.

Majka gutala suze na izmaku snage

 

 Roditelji stradalog Slobodana Vukića i juče su kao i uvek pre platili suđenje nemo bez reči.  Majci mladića kojeg je provod koštao života, posle sukoba sa obezbedjenjem noćnog kluba u kojem je Tadić bio šef, danas je bilo mnogo loše dok su veštaci detaljno opisivali njegove povrede od prebijanja, ali i one koje su nastupile kasnije pošto je njegov organizam burno i prenaglašeno reagovao na doživljeni stres. Vukićeva majka je žmureći slušala dok su joj suze tekle niz obraze, a njen suprug, otac žrtve je stoički podnosio tugu.

Tadićev branilac Nikola Ristović reagovao je nezadovoljan što smatra da sudija konstatuje nešto što on smatra da nije stav i mišljenje veštaka. Advokat optuženog kazao je da je odbrani neophodan stručni saradnik, te će u nastavku suđenja zakazanom za 14. jul veštake ispitivati njihovog kolega Slobodan Savić u nastojanju da dokaže da Vukićeva smrt ne mora biti samo posledica Tadićevog  udarca žrtve u stomak. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading